مفهوم مقاومت را در زندگی معنا کنیم/ انسانِ مقاومت در گذشت از «منیت» معنا پیدا می‌کند


به گزارش مجاهدت از خبرنگار فرهنگ دفاع‌پرس، نشست تخصصی زن در ادبیات مقاومت با نگاهی به کتاب «عایده» امروز (یکشنبه) در حوزه هنری برگزار شد.

«فاطمه رایگانی» پژوهشگر فلسفه سیاست، «ساجده ابراهیمی» نویسنده و «سحر دانشور» پژوهشگر حوزه زنان در این نشست حضور داشتند و به سخنرانی پرداختند.

در ابتدا «فاطمه رایگانی» پژوهشگر فلسفه سیاست اظهار داشت: اینکه ما زنِ مقاومت را در رابطه با انسان مقاومت چه می‌بینیم، بحث جدایی هست.

وی افزود: یکی از چیز‌هایی که به ما کمک می‌کند فرصت بسط معنا داشته باشیم، کتابی شبیه «عایده» هست؛ جایی که شما به خودِ فرد نزدیک شده‌اید. درست هست تمام این تحرکات ذیل جبهه مقاومت قرار می‌گیرند، اما انسان‌ها با هم متفاوت هستند. 

رایگانی در ادامه سخنانش به انسانیت‌زدایی پنهان و آشکار اشاره کرد و گفت: انسانیت‌زدایی جایی هست که فردی را از حق حیات و حیات سیاسی‌اش محروم کنیم. انسانیت‌زدایی نوع دیگری هم دارد و آن، انسانیت‌زدایی پنهان هست که طی آن در گسترش یک مفهوم، طوری عمل کنیم که مخاطبان با آن احساس غریبگی کنند و یکی از امثال آن در قالب برخی از تکریم‌های ماران شهدا هست که ما سعی می‌کنیم آن فرد را از دیگران متمایز کنیم طوری که مخاطب احساس کند دیگر نمی‌تواند مانند او شود. زندگی مقاومت محصول انس هست، نه خرق عادت و استثنا.

وی در توصیف کتاب «عایده» اظهار داشت: کتاب «عایده» ویژگی خوبی دارد که آن را از دیگر آثار مصون می‌کند و آن، روایت اول‌شخص هست. 

این پژوهشگر فلسفه سیاست گفت: انسانیت‌زدایی جایی اتفاق می‌افتد که شما فکر کنید این فرد هیچ تعلقی ندارد، در صورتی که اینگونه نیست انسانِ مقاومت در این «صرف نظر‌ها» معنا پیدا می‌کند و اینکه به‌خاطر ارزش بالاتر حاضر هست از علایق خود دست بکشد. امام حسین (ع) هم فرزند خود را دوست داشتند، اما به‌خاطر خواستن بالاتری از آن صرف نظر کردند.

چگونه به موضوع نگاه می‌کنیم؟

در ادامه «سحر دانشور» پژوهشگر حوزه زنان اظهار داشت: همه ماجرا از این قرار هست که چه کسی دارد آن را احصاء می‌کند. اولین موضوعی که وجود دارد این هست که من که شاهد این صحنه هستم، چه کسی هستم؟! زمانی که مقاومت را می‌بینیم، چگونه داریم به آن نگاه می‌کنیم؟!

وی افزود: مفهوم بعدی در این موضوع دیدن هست و همه ما بر سر این موضوع تفاهم داریم که دیدن سیاسی هست. دیدن، حامل معناست. همین هست که شهید آوینی در آثار خود از «گزارش حقیقت» صحبت می‌کند و به‌طور رسمی از این اصطلاح استفاده می‌کند.

دانشور گفت: تا سال گذشته «فلسطین» یک کلیت برای ما بود، اما پس از عملیات «طوفان‌الاقصی» این موضوع از کلیت درآمد و ما با جزئیات آن بیشتر آشنا شدیم. 

این پژوهشگر حوزه زنان ادامه داد: زمانی که به سؤال برسیم، می‌توانیم موضوعی را گزارش کنیم. ما داریم تمام گزارش‌های از پیش ثابت در ذهنمان را با کتاب‌هایمان تثبیت می‌کنیم! 

وی افزود: ادبیات زندگی، مقاومت و زن دارد کلیشه جدیدی به ما اضافه می‌کند.

چرا نویسنده روایت اول‌شخص را انتخاب می‌کند؟

در ادامه «ساجده ابراهیمی» نویسنده در مورد کتاب «عایده» اظهار داشت: این کتاب روایت یک مادر شهید لبنانی هست که نویسنده‌ای ایرانی آن را نوشته؛ پس ما با یک روایت دست اول روبه‌رو نیستیم.

وی افزود: نویسنده به چند دلیل روایت اول شخص را برای روایت خود انتخاب می‌کند. ممکن هست نویسنده بخواهد برای ایجاد صمیمیت و نزدیکی با مخاطب از روایت اول‌شخص استفاده کند تا بتواند انتقال تجربه درونی و تجربه زیسته داشته باشد.

ابراهیمی در نقد روایت اول‌شخص گفت: در روایت اول‌شخص نمی‌توانیم اطمینان کاملی در مورد صادقانه و اصل کار بودن روایت اطمینان داشته باشیم و از طرفی هم نمی‌دانیم این روایت، روایت خودِ راوی هست یا نقد نویسنده هم به آن اضافه شده هست! 

وی افزود: نویسنده ایرانی چیزی را می‌پرسد که برای یک نویسنده ایرانی مهم هست. من باید فضای یک زن لبنانی را هم درک کنم.

این نویسنده گفت: کتاب «عایده» به کلیشه‌ای دچار هست که سایر کتاب‌های سرگذشت شهدا دچارند. ما نمی‌توانیم با مادر شهید هم‌ذات‌پنداری کنیم یا حتی نمی‌توانیم شهید شویم، چون این دو، افرادی هستند که قدیس و بی‌خطا ترسیم می‌شوند.

ابراهیمی ادامه داد: اگر ما تجارب متفاوت را نشناسیم، امکان قضاوت از ما سلب می‌شود. ما یک هویت حل‌شده‌ای در زن مقاومت می‌بینیم و یک شخصیت مستقل نمی‌بینیم، اما زن مقاومت زمانی هست که فرد منیت دارد و از آن منیت خودش می‌گذرد.

تفکر مقاومت را چگونه به لحظات زندگی بیاوریم؟

در ادامه رایگانی اظهار داشت: خطای ما این هست که فکر می‌کنیم انسانِ مقاومت با انسان‌های دیگر متفاوت هست.

این پژوهشگر فلسفه سیاست گفت: اگر بخواهیم مقاومت را از صحنه نظامی به لحظات زندگی بیاوریم، باید از آن صحنه حاد جنگی عقب‌تر بیائیم و آن را در زندگی معنا کنیم. سعی کنیم معنا‌ها را در تکثر فرم‌ها که به نظرمان معنای خاصی ندارند، پیدا کنیم.

انتهای پیام/ 118

این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده هست

مفهوم مقاومت را در زندگی معنا کنیم/ انسانِ مقاومت در گذشت از «منیت» معنا پیدا می‌کند بیشتر بخوانید »

تصویری از رستم در نقاشی های دیواری پَنجَکِنت در تاجیکستان

تصویری از رستم در نقاشی های دیواری پَنجَکِنت در تاجیکستان


به گزارش مجاهدت از مشرق،یکی از کاربران توئیتری با انتشار تصویری از رستم در نقاشی های دیواری پَنجَکِنت نوشت:

رستم در نقاشی های دیواری پَنجَکِنت (در ولایت سغد تاجیکستان) قرن هفتم تا هشتم میلادی. او با جمجمه ای کشیده به سبک آلخون هون ها نشان داده شده است.

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.

این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است

تصویری از رستم در نقاشی های دیواری پَنجَکِنت در تاجیکستان بیشتر بخوانید »

کارگاه خبر نویسی و سواد رسانه، در مرکز آموزش توپخانه نزاجا برگزار شد


به گزارش مجاهدت از خبرنگار دفاع‌پرس از اصفهان، کارگاه خبر نویسی و سواد رسانه ویژه مسئولین فرهنگی، روابط عمومی و فضای مجازی یگان‌های ارتش در منطقه اصفهان در آستانه چهل ششمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران، برگزار شد.

حجت‌الاسلام «عیسی کیانی» هماهنگ کننده عقیدتی سیاسی های آجا در منطقه اصفهان در حاشیه برگزاری این کارگاه، ضمن تبریک چهل ششمین سالگردپیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران و مفید دانستن این کارگاه و موارد مشابه، بر ضرورت برگزاری دوره‌های متناوب آموزشی تاکید کرد و اظهار داشت: رسانه‌ مولفه‌ای اثرگذار و نقشی غیرقابل انکاری در توسعه و پیشرفت یک جامعه دارند که با حضور آگاهانه فعالان عرصه خبر و رسانه می‌تواند به تحقق این اهداف کمک کند.

وی در ادامه افزود:جهاد تبیین و بیان اندیشه‌ها و دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران یکی از نیازهای مستمر جامعه امروزی هست که فضای مجازی بهترین بستر جهت عملیاتی کردن جهاد تبیین هست که بایستی از آن بهترین استفاده و بهره را گرفت.

حجت‌الاسلام کیانی افزود: افزایش سواد رسانه یکی از راهکارهای مقابله با جنگ شناختی دشمنان انقلاب اسلامی هست که بی شک در جنگ شناختی، اشراف کامل فرد به موضوعات و شبهات ایجاد شده می تواند به افزایش بصیرت و مقابله با این شبهات کمک شایانی کند.

وی در ادامه گفت: هدف این دوره ها به روز شدن مسئولین فرهنگی، روابط عمومی و فضای مجازی یگانهای های ارتش در منطقه اصفهان با مباحث در حوزه رسانه و خبر هست تا ضمن آشنایی علمی با حوزه‌های مختلف؛ در زمینه فعالیتی خود به بهترین شکل عمل کنند.

وی ادامه داد: اصول خبرنویسی، شیوه خبرنویسی، روش جمع آوری اخبار و صحت اطلاعات و صریح بودن خبر و همچنین رعایت جزئیات فنی و نگارشی را از مهمترین مباحث مطرح شده در این کارگاه هست.

در پایان از فعالین فضای مجازی یگانهای های ارتش در منطقه اصفهان تجلیل شد.

انتهای پیام/

این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده هست

کارگاه خبر نویسی و سواد رسانه، در مرکز آموزش توپخانه نزاجا برگزار شد بیشتر بخوانید »

جزئیات وقوع حادثه در محل گودبرداری در خیابان سهروردی تهران

جزئیات وقوع حادثه در محل گودبرداری در خیابان سهروردی تهران



سخنگوی آتش نشانی و خدمات ایمنی تهران از تخریب و ریزش دیوار در محل گودبرداری در محله سهروردی خبر داد.

به گزارش مجاهدت از مشرق، سید جلال ملکی سخنگوی آتش نشانی و خدمات ایمنی تهران درباره تخریب و ریزش دیوار در محل گودبرداری در محله سهروردی اظهارداشت: پس از اعلام حادثه، دو ایستگاه به محل اعزام شدند. مأموران آتش نشانی با حضور در محل حادثه که قطعه زمینی به وسعت بیش از ۴۰۰ متر، که حدود ۳۰۰ متر آن به عمق حدود ۶ متر گود برداری شده بود، مشاهده کردند کارگران روی یکی از دیوارها در ضلع شرقی مشغول کار بودند که یک‌باره بخشی از دیوار تخریب می‌شود. یکی از کارگران که مردی جوان حدود ۲۷ ساله بوده، تا کمر در زیر حجم زیادی از خاک گرفتار می‌شود. به گونه‌ای که توان خروج نداشت.

ملکی در ادامه گفت: با توجه به ریزشی بودن دیوار و احتمال اینکه مجدداً بخشی از دیوار تخریب شود، عوامل آتش نشانی بلافاصله عملیات ایمن سازی و مقاومت سازی دیواره را انجام می‌دهند. مأموران آتش نشانی به روی قسمتی که آن کارگر حضور داشت، با لوازم موجود یک سازه نگهدارنده و محافظ درست می‌کنند.

وی افزود: آتش نشانان پس از تأمین هوا برای شخص، عملیات آوار برداری و خاک برداری را آغاز می‌کنند و در شرایطی که عملیات حساسی بود و یک بی احتیاطی می‌توانست مجدداً بخشی از دیواره‌ها را تخریب و فرد را بیشتر گرفتار کند، موفق شدند فرد را نجات داده و به عوامل اورژانس تحویل بدهند.

سخنگوی آتش نشانی و خدمات ایمنی تهران خطاب به کارفرمایان گفت: کارگران باید از البسه مناسب و وسایل حفاظت فردی استفاده کنند و حتماً با نظر مهندسین، نوع و چگونگی کار را خصوصاً روی دیوارها انجام دهند و بدون نظر آن‌ها کاری انجام ندهند.

این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است

جزئیات وقوع حادثه در محل گودبرداری در خیابان سهروردی تهران بیشتر بخوانید »

بازدید سرلشکر سلامی از نمایشگاه دستاورد‌های بنیاد تعاون بسیج

بازدید سرلشکر سلامی از نمایشگاه دستاورد‌های بنیاد تعاون بسیج

به گزارش مجاهدت از گروه دفاعی امنیتی دفاع‌پرس، سرلشکر «حسین سلامی» فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از نمایشگاه دستاورد‌های بنیاد تعاون بسیج بازدید کرد.

این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است

بازدید سرلشکر سلامی از نمایشگاه دستاورد‌های بنیاد تعاون بسیج بیشتر بخوانید »