دفاع مقدس

هواناو «پیروزان»؛ شناوری راهبردی در تامین امنیت دریا‌ها

هواناو «پیروزان»؛ دست برتر نیروی دریایی ارتش در نبرد‌های آبی-خاکی


گروه دفاعی امنیتی دفاع‌پرس- محمد زرچینی؛ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به کمک متخصصان خود در سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی نداجا تجهیزات مختلفی را ساخته و یا در دست ساخت دارد که یکی از این تجهیزات، هواناو «پیروزان» است.

هواناو چیست؟

هواناو به دسته‌ای از شناور‌ها می‌گویند که با کمک بالشتک‌های جاذب آبی به فاصله بسیار کمی از سطح آب حرکت می‌کنند و این شناور‌ها با دارا بودن دو موتور بر جریان سخت آب در دریا غلبه کرده و با سرعت خوبی به پیش می‌روند. همین قابلیت ویژه هواناو‌ها موجب شده تا بتوان از این شناور‌های راهبردی در شرایط مختلف استفاده کرد.

هواناو‌ها می‌توانند در نبردهای تاکتیکی و در جنگ‌های مستقیم ساحلی، عامل مؤثری برای اجرای مأموریت نیروهای مسلح باشند و قدرت مانورپذیری آن‌ها را در دریا‌ها افزایش دهند.

سرعت هواناو‌ها از سرعت پاترول‌کرفت‌ها (شناور‌های تندرو) به مراتب کمتر است؛ اما توانایی‌های قابل توجهی نسبت به پاترول‌کرفت‌ها دارند؛ چرا که می‌توانند موشک‌های برد بلند را با دقت مناسبی شلیک کنند.

یکی دیگر از تفاوت‌های هواناو‌ها با شناور‌های تندرو در این است که پاترول‌کرفت‌ها در زمینه تهاجم به اهداف کاربرد دارند، اما هواناو‌ها بیشتر در دفاع از مواضع ساحلی یا تاخت آبی-خاکی به کار برده می‌شوند.

نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی (نداجا) دارای هواناو‌های گوناگونی است که از جمله آن‌ها می‌توان به هواناوهای «بی اچ-۷»، «اس آر ان-۶» و «پیروزان» اشاره کرد.

تولید هواناو «پیروزان» در رسانه‌های خارجی هم بازتاب داشته و برخی منابع نیز استفاده از این هواناو را در آینده نزدیک محتمل می‌دانند.

یکی از رسانه‌های هندی درباره توانمندی‌های ارتش جمهوری اسلامی ایران می‌گوید: ایران یک گام بزرگ در توسعه تجهیزات نظامی خود برداشته است. نیروی دریایی ایران نیز با یک ارتقاء جدی توان رزمی خود را در دریا گسترش داده است.

این رسانه می‌افزاید: این کشور ناوگان هواناو‌های خود را ارتقاء داده و شناور‌های آبی-خاکی خود را به موشک‌های برد بلند مجهز کرده است. براساس گزارش‌ها، هواناو‌های «پیروزان» که توسط ارتش جمهوری اسلامی بومی‌سازی شده‌اند، به‌زودی عملیاتی خواهند شد.

کد ویدیو

وبگاه «آی اف مت» در این زمینه می‌نویسد: ایران اخیراً از یک هواناو رونمایی کرده که قابلیت حمل موشک‌های سطح به سطح برد بلند را دارد. این وبگاه به نقل از امیر دریادار «شهرام ایرانی» فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران می‌افزاید: هواناو «پیروزان» به‌زودی به نداجا الحاق خواهد شد. 

هواناو «پیروزان»؛ شناوری راهبردی در تامین امنیت دریا‌ها

الحاق هواناو پیروزان به سازمان رزم ارتش 

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی با اشاره به توانمندی این نیرو در اجرای عملیات آبی-خاکی می‌گوید: ما با موفقیت توانستیم از تجهیزات و مهمات به‌روز نیروی دریایی در رزمایش ذوالفقار ۱۴۰۳ استفاده کنیم.

وی می‌افزاید: صنایع دفاعی موفق شده، هواناو‌های سنگین را طراحی و تولید کند؛ این هواناو‌ها که «پیروزان» نام دارند، به‌زودی به سازمان رزم نداجا می‌پیوندند.

«پیروزان» به‌منظور اجرای مأموریت‌های دفاع ساحلی و تک رزمی، تولید شده است و می‌تواند تأثیرات خوبی را در میادین نبرد برای نداجا داشته باشد. با وجود هواناو پیروزان می‌توان گفت که شرایط کشورمان در حوزه دفاع ساحلی، بسیار خوب است.

«منوچهر علیپور» جانشین رئیس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح درباره هواناو «پیروزان» می‌گوید: این هواناو از ویژگی‌های منحصر به فردی برخوردار است. «پیروزان» کاملاً بومی است و از قدرت تسلیحاتی بسیار بالایی برخوردار بوده و متناسب با نیاز روز نیروی دریایی ارتش ساخته شده است.

شناور «پیروزان» اولین شناور اثرسطح سنگین است که قابلیت حمل ۱۰ تن بار را دارد. این شناور راهبردی همچنین از قابلیت حمل موشک‌های سطح به سطح و اژدر‌های ضد زیرسطحی را دارد و با سرعت بیش از ۴۰ گره دریایی قادر به دریانوردی است.

اگر بگوییم که پیروزان یکی از به‌روزترین هواناو‌های تولیدی در دنیاست، گزافه نگفته‌ایم. این هواناو قابلیت حضور در همه سواحل کشور را داراست که این موضوع نشان‌دهنده قدرت و توان تجهیزاتیِ آن است. شناور‌های پیروزان با سکو‌های موشکی جمع‌شونده قابلیت شلیک در شرایط عدم دید دشمن را دارند؛ بدین معنا که اگر روی هواناو‌ بایستید، سامانه موشکی را به‌طور مشخص نمی‌توانید مشاهده کنید.

قابلیت شلیک اژدر‌ هم از دیگر خصوصیات هواناو پیروزان است؛ شناوری که در کنار سایر تجهیزات نوین تولیدشده در نیروی دریایی ارتش، می‌تواند دست برتر این نیرو در نبرد‌های آبی-خاکی باشد.

انتهای پیام/ ۲۸۱

این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است

هواناو «پیروزان»؛ دست برتر نیروی دریایی ارتش در نبرد‌های آبی-خاکی بیشتر بخوانید »

محمدحسنی: توسعه و ترویج دشمن‌شناسی رکن مدیریت راهبردی نیرو‌های مسلح است

محمدحسنی: توسعه و ترویج دشمن‌شناسی رکن مدیریت راهبردی نیرو‌های مسلح است


به گزارش مجاهدت از گروه دفاعی امنیتی دفاع‌پرس، حجت‌الاسلام والمسلمین «عباس محمدحسنی» رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش، در بیستمین همایش سراسری فرماندهان ولایتمدار یگان‌های عمده نیروی زمینی ارتش که صبح امروز (سه‌شنبه) در ستاد این نیرو برگزار شد، با اشاره به اهمیت برگزاری چنین همایش‌هایی اظهار داشت: نیروی زمینی ارتش، از ویژگی‌های متعددی برخوردار است که از جمله آن‌ها می‌توان به «یادگیری مداوم» جهت مقابله در روز مبادا و به‌روزرسانی و در اوج نگه‌داشتن اطلاعات، دانش، بینش و مهارت برای دشمن‌شناسی اشاره کرد.

حجت‌الاسلام محمدحسنی ادامه داد: بدین سبب، برگزاری چنین همایش‌هایی موجب به‌روزشدن توان و ظرفیت یگان‌ها، فرماندهان و کارکنان در رویارویی با دشمنان است؛ چرا که توسعه و ترویج دشمن‌شناسی و شناخت نقاط قوت و ضعف خود، رکن مدیریت راهبردی نیرو‌های مسلح است که توسط سلسله‌مراتب نیروی زمینی ارتش در دستور کار قرار گرفته است.

رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش با اشاره به نقش خدشه‌‌ناپذیر نزاجا در حفظ و حراست از نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، تأکید کرد: نیروی زمینی ارتش، به مثابه ذوالفقار آماده به‌کار ولایت، همواره در دفاع از نظام اسلامی، پای کار بوده، هست و خواهد بود.

وی در ادامه با بیان اینکه طرح‌های ابلاغی نیروی زمینی ارتش در رشد و توسعه توان مدیریتی و هدایتگری فرماندهان، نقشی کلیدی ایفا می‌کنند، گفت: طراحی، تدوین و از این دو مهم‌تر، پیگیری و نظارت مستمر و مداوم طرح‌های «لبیک یا امام خامنه‌ای عزیز (مدظله‌العالی)» و «مصباح» در نیروی زمینی ارتش، از جمله مهم‌ترین ابزار‌ها و الگو‌های مدیریتی در سطح نیرو‌های مسلح کشور است که به ارتقای توان دفاعی، اجرایی و عملیاتی این نیرو یاری رسانده و نقشی برجسته و راهبردی در هدایت و توسعه توان مدیریتی و فرهنگی فرماندهان ایفا می‌کند.

حجت‌الاسلام محمدحسنی در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به اهمیت نیروی انسانی در تدابیر و فرامین راهگشای فرمانده معظم کل قوا (مدظله‌العالی)، عنوان کرد: حفظ ارتباطات مستقیم و رودررو، کارآمدسازی و جوان‌گرایی، عضوگیری از نخبگان و گزینش افراد اصلح، مهارت‌افزایی از طریق تربیت و پرورش شایسته، ارتقای سطح معرفت و ایمان، تقویت انگیزه‌ها و رسیدگی به امور خانواده‌ها و کارکنان، از مهم‌ترین مواردی هستند که در بیانات معظم‌له درخصوص اهمیت و شأن نیروی انسانی، مورد اشاره و تأکید قرار دارند.

رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش در پایان با بیان راهکار‌هایی در زمینه بهبود کارایی و شیوه‌های مدیریتی خاطرنشان کرد: مدیریت پیگیرانه و مستمر میدانی، ممارست در انجام وظایف و مسئولیت‌های محوله، کاهش مخاطرات و آسیب‌های دوران خدمتی کارکنان وظیفه، قانع‌نبودن به وضع موجود، انجام به‌هنگام امور و وظایف و رعایت اصول و مبانی حفاظتی، از جمله مهم‌ترین موارد در خصوص بهبود کارآمدی و رعایت شیوه‌های مدیریت راهبردی هستند.

انتهای پیام/ ۲۸۱ 

این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است

محمدحسنی: توسعه و ترویج دشمن‌شناسی رکن مدیریت راهبردی نیرو‌های مسلح است بیشتر بخوانید »

بازدید معاون روابط عمومی و رسانه ارتش از خبرگزاری دفاع مقدس

بازدید معاون روابط عمومی و رسانه ارتش از خبرگزاری دفاع مقدس


به گزارش مجاهدت از خبرنگار دفاعی امنیتی دفاع‌پرس، امیر سرتیپ دوم «سیدحسن ابوترابی» معاون روابط عمومی و رسانه ارتش جمهوری اسلامی ایران امروز (سه‌شنبه) با حضور در خبرگزاری دفاع مقدس از بخش‌های مختلف این خبرگزاری بازدید کرد.

در جریان این بازدید، درباره نحوه همکاری خبرگزاری دفاع مقدس با روابط عمومی ارتش جمهوری اسلامی و چگونگی پوشش خبری برنامه‌های آجا در سال جاری و همچنین ۲۹ فروردین (روز ارتش) بحث و تبادل نظر شد.

سرهنگ «محمدجواد عبدعاصی» رئیس اداره روابط عمومی ارتش، سرهنگ «سلمان اکبری پاکرو» رئیس اداره فضای مجازی ارتش و ناخدا دوم «محمدناصر مرادی» مدیر خبر و اطلاع‌رسانی ارتش جمهوری اسلامی ایران در این بازدید، امیر سرتیپ دوم ابوترابی را همراهی کردند.

انتهای پیام/ ۲۷۱

این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است

بازدید معاون روابط عمومی و رسانه ارتش از خبرگزاری دفاع مقدس بیشتر بخوانید »

پیکر امیر سرتیپ «چگینی» تشییع شد

پیکر امیر سرتیپ «چگینی» تشییع شد


به گزارش مجاهدت از خبرنگار دفاعی امنیتی دفاع‌پرس، مراسم تشییع پیکر امیر سرتیپ «حسن چگینی» از فرماندهان پیشکسوت و تأثیرگذار ارتش و پدر علم مدیریت راهبردی ایران امروز (سه‌شنبه) در دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش (دافوس) برگزار شد.

در این مراسم، امیر سرتیپ «حسین ولی‌وند زمانی» فرمانده دافوس آجا و جمعی از فرماندهان و پیشکسوتان ارتش حضور داشتند.

امیر سرتیپ دکتر حسن چگینی متولد ۱۳۰۹ یکی از فرماندهان و صاحب‌منصبان برجسته نظامی ایران، از مدرسان دروس نظامی در دانشکده افسری، دانشگاه فرماندهی و ستاد آجا و دانشگاه عالی دفاع ملی و مؤلف چندین جلد کتاب بود.

پیکر امیر سرتیپ «چگینی» تشییع شد

وی دارای دکترای علوم استراژیک بود و به‌عنوان یکی از نخستین مدرسان درس‌های «مدیریت استراتژیک» و «طرح‌ریزی، برنامه‌ریزی و بودجه‌بندی» در ایران شناخته می‌شد.

انتهای پیام/ ۲۷۱

این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است

پیکر امیر سرتیپ «چگینی» تشییع شد بیشتر بخوانید »

سرلشکر موسوی: امیر «چگینی» نقش مؤثری در ارتقاء علمی دانشگاه‌های نیرو‌های مسلح داشت

سرلشکر موسوی: امیر «چگینی» نقش مؤثری در ارتقاء علمی دانشگاه‌های نیرو‌های مسلح داشت


به گزارش مجاهدت از گروه دفاعی امنیتی دفاع‌پرس، امیر سرلشکر «سید عبدالرحیم موسوی» فرمانده کل ارتش به مناسبت درگذشت «حسن چگینی» پیام تسلیتی صادر کرد.

متن این پیام به شرح زیر است: 

بسم الله الرحمن الرحیم

انا لله و انا الیه راجعون

درگذشت امیر سرتیپ «حسن چگینی» مؤلف و مدرس برجسته علم مدیریت راهبردی در ایران، موجب تأثر شد. آن استاد فرهیخته با پیشینه‌ای گران‌بها از طراحی، تدوین و تعلیم آیین‌نامه‌ها و نظام‌نامه‌ها در حوزه‌های مختلف راهبردیِ دفاعی امنیتی، جایگاه ویژه‌ای در ارتقاء علمی دانشگاه‌های نیرو‌های مسلح و افسران، مدیران و فرماندهان عالی‌رتبه نظامی داشت.

با تسلیت فقدان ایشان به خانواده محترم، جامعه بزرگ علمی کشور و نیرو‌های مسلح، از خدای متعال علو درجات و پاداش سال‌ها مجاهدت علمی آن مرحوم را مسئلت دارم.

فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران
سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی

انتهای پیام/ ۲۸۱

این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است

سرلشکر موسوی: امیر «چگینی» نقش مؤثری در ارتقاء علمی دانشگاه‌های نیرو‌های مسلح داشت بیشتر بخوانید »