آمریکا: مهم نیست در سازمان ملل درباره تحریم ایران چه بگویند

آمریکا: مهم نیست در سازمان ملل درباره تحریم ایران چه بگویند


بین الملل

/


آمریکا، اروپا

http://fna.ir/f036l2

۰

آمریکا: مهم نیست در سازمان ملل درباره تحریم ایران چه بگویند

نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران مدعی شده کارزار فشار حداکثری علیه ایران اثرگذار بوده است و نیازی نیست دولت بعدی برای رسیدن به اهدافش در قبال ایران رویه‌های خودش را تغییر دهد.

آمریکا: مهم نیست در سازمان ملل درباره تحریم ایران چه بگویند

به گزارش گروه مانیتورینگ بین‌الملل خبرگزاری فارس، «الیوت آبرامز»، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران در مصاحبه‌ای با شبکه خبری «سی‌ان‌ان» تصریح کرده در صورت انتخاب مجدد «دونالد ترامپ» به سمت ریاست‌جمهوری نیازی به تغییر در رویه‌های کاخ سفید علیه ایران وجود ندارد.

«کریستین امان‌پور»، مجری سی‌ان‌ان با یادآوری اینکه وعده ترامپ در خصوص حصول «توافق بهتر با ایران» بعد از خروج از برجام محقق نشده از آبرامز پرسید: «آیا فکر می‌کنید اگر رئیس‌جمهور [ترامپ] مجدداً انتخاب شود یا جو بایدن در انتخابات پیروز شود نیاز به درایتی متفاوت برای محقق کردن کارهایی که شما می‌خواهید در قبال ایران انجام دهید، وجود دارد؟»

آبرامز در پاسخ گفت: «نه اینطور فکر نمی‌کنم. فکر می‌کنم کارزار فشار حداکثری اثر عظیمی روی ایران داشته. به صادرات نفتی آنها نگاه کنید یا ارز ایران، ریال را نگاه کنید که سقوط کرده است.»

وی اضافه کرد: «فکر می‌کنم آنها قادر نخواهند بود چهار سال دیگر این وضع را تحمل کنند. بنابراین، فکر می‌کنم اگر رئیس‌جمهور پیروز شود -یا اگر دولت جو بایدن از درایت لازم برای انجام این کار برخوردار باشد- ما در مقطعی قرار گرفته‌ایم که چون ایرانی‌ها می‌دانند قادر نیستند چنین وضعی را برای ۴ سال دیگر تحمل کنند، آنها آماده ورود به مذاکره خواهند بود.»

آبرامز اضافه کرد: «به نظرم اگر آنها ببینند که ما آماده‌ایم فشار حداکثری را ادامه دهیم، سیاست فشار به هدف خود دست پیدا خواهد کرد.»

کریستین امان‌پور در ادامه با یادآوری اینکه جمهوری اسلامی ایران، ۴۰ سال در برابر فشار حداکثری آمریکا و فشار حداکثری جامعه بین‌المللی داوم آورده، از آبرامز پرسید که آمریکا با توجه به منزوی شدن در برابر متحدانش، چگونه می‌خواهد به اهدافش در قبال ایران دست پیدا کند.

آبرامز گفت: «کریستین، همان‌طور که می‌دانید تحریم‌های قبلی توسط دولت اوباما تقلیل داده شدند. تحریم‌‌های قبلی هیچ شباهتی به آنچه ما الان وضع کرده‌ایم نداشتند. اثر تحریم‌های فعلی را می‌توانید در ارزش پول ایران، در اقتصاد ایران و عدم توانایی این کشور برای صادرات نفت ببینید. صادرات نفت ایران بین ۹۰ تا ۹۵ درصد کاهش داشته است. بنابراین، هیچ‌گاه چنین فشاری اعمال نشده است.»

او سپس با اشاره به سخنان امان‌پور درباره منزوی شدن آمریکا گفت: «ما بارها نشان داده‌ایم، هنگامی که بحث تحریم مطرح می‌شود اینکه وزرای خارجه کشورها در سازمان ملل یا هر جای دیگری چه می‌گویند، مهم نیست. تصمیم درباره پایبندی به تحریم‌های آمریکا توسط وزرای خارجه گرفته نمی‌شود، این تصمیم توسط ۱۰ هزار یا ۱۵ هزار رئیس شرکت، بانکدار، حقوقدان شرکت‌ها و موسسات مالی گرفته می‌شود. آنها تحریم‌ها را بررسی می‌کنند و می‌گویند "من چنین ریسکی نمی‌کنم".»

آبرامز اضافه کرد: «بنابراین، فشارهای اعمال‌شده هرگز مانند اکنون نبوده‌اند. ما این فشار را، همان‌طور که در روزها و هفته‌های آینده خواهید دید، ادامه داده و آن را تشدید خواهیم کرد.»

دولت آمریکا بعد از خروج از «برنامه جامع اقدام مشترک» یا برجام تحریم‌ها علیه ایران را از سر گرفته و به سیاست‌هایی تحریک‌آمیز علیه ایران، از جمله ترور سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روی آورده است.

ترامپ وعده داده بود با خروج از برجام و پیگیری سیاست موسوم به «کارزار فشار حداکثری» ایران را به حضور پای میز مذاکره برای رسیدن به «توافقی بهتر» -به زعم او- مجاب خواهد کرد.

در حالی که بیش از ۲ سال از این وعده می‌گذرد دولت آمریکا در تحقق این هدف ناکام مانده و به همین دلیل ترامپ به خصوص در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری ماه نوامبر از سوی گروه‌های مختلف در آمریکا آماج انتقادات قرار گرفته است.

منتقدان ترامپ او را به نداشتن راهبرد در قبال ایران، تشدید بی‌مورد تنش‌ها با این کشور و جدا کردن مسیر آمریکا از متحدانش متهم کرده‌اند.

انتهای پیام/


دونالد ترامپ


دونالد ترامپ


آمریکا


کاخ سفید


ترامپ

اخبار مرتبط

منبع خبر

این مطلب مفید بود؟
>

آخرین اخبار

تبلیغات
تبلیغات
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید