گروه فرهنگ و هنر دفاعپرس ـ رسول حسنی؛ حضرت فاطمه معصومه (س) در تاریخ اسلام و ایران هر چند تحول آفرین بود، اما متاسفانه همچنان ناشناخته مانده است. آن خدمت بزرگی که حضرت زینب (س) برای قیام جهانی امام حسین (ع) انجام داد، حضرت معصومه (س) نیز برای برادرشان امام رضا (ع) انجام دادند. با این تفاوت که حضرت زینب (س) باید در زمانه امویان که دشمنی آشکاری با اهل بیت پیامبر (ص) داشتند به رسالت خود عمل میکردند و حضرت معصومه (س) در زمان مأمون عباسی که با مزورانه خود را محب آل محمد (ص) نشان میداد وارد میدان تبیین میشدند و از این منظر کار حضرت معصومه (س) دشوارتر بود.
مأمون عباسی با دعوت اجباری امام رضا (ع) به مرو عملا میخواست علاوه بر زیر نظر داشتن آن حضرت (ع) مدینه را از کانون شیعیان خارج کند، اما وجود حضرت فاطمه معصومه (س) در مدینه نتوانست مأمون را به هدف غایی خود نزدیک کند و مدینه همچنان در کانون توجه شیعیان قرار داشت. هر چند برای هجرت حضرت فاطمه معصومه (س) دلایل مختلفی مطرح شده است، اما نمیتوان اعمال سیاست عباسیان را از نظر دور داشت.
مسیر هجرت حضرت فاطمه معصومه (س) بر خلاف برادرشان امام رضا (ع) از شهرهای شیعه نشین بود. همین امر نیز حساسیت دستگاه خلافت عباسی را به همراه داشت. در واقع انتخاب هوشمندانه این مسیر یک اقدام راهبردی اثرگذار برای رسوایی خلافت غاصبانه عباسیان بود. طبیعتا مأمون عباسی برای دفع خطر باید مانع از رسیدن حضرت فاطمه معصومه (س) و برادران ارجمندشان به مرو میشد.
به همین دلیل در نزدیکی ساوه جنگی میان همراهان حضرت فاطمه معصومه (س) و مأموران عباسی در گرفت که نتیجه آن شهادت برادران و برادرزادگان و دیگر همران آن حضرت شد. خود حضرت نیز بدلیل مسمویتی که دستگاه عباسی مسبب آن بود بیمار شدند. بعد از اوج گرفتن بیماری تصمیم به ورود به شهر قم گرفتند و نهایتا در این شهر به شهادت رسیدند.
هجرت حضرت فاطمه معصومه (س) به ایران را باید آغاز انقلابی عظیم علیه ارکان طاغوت دانست. جهاد تبیین آن حضرت و روشنگریهای ایشان علیه دستگاه جبار و مزور عباسی بعد از گذشت ۱۲ قرن منجر به سقوط رژیم پهلوی به دست با کفایت امام خمینی (ره) شد. در واقع آن پرچم ظلم ستیزی که به دست حضرت فاطمه معصومه (س) به اهتزار درآمد و در ظاهر فرود آمد به دست امام راحل دومرتبه افراشته و به منزل پیروزی رسید.
وجود مبارک و پربرکت حضرت فاطمه معصومه (س) در قم خیرکثیری بود که عالمان بسیاری را در حریم منور آن حضرت گردهم آورد. از شیخ کلینی تا امام خمینی (ره) سلسلهای از عالمانی بزرگ بودند که میراث تشیع را با خون دل نگاه داشتند که مهمترین آن مسئله ولایت فقیه بود. امری که اعتقاد و التزام به آن سبب ایجاد انقلاب عظیم اسلامی در ایران شد.
انتهای پیام/ 161
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است