گروه حماسه و جهاد دفاعپرس- فرشته افشردی؛ جدال حق و باطل از ابتدای خلقت انسان وجود داشته است و ابلیس از زمانی که از فرمان خداوند سرپیچی کرد و به دستور خدا بر انسان سجده نکرد که در نتیجه از بهشت رانده شد، قسم خورد غیر از «مخلَصین» (مخلص شدگان) تمام تلاش خود را در جهت فریب و گمراهی بندگان به کار بندد.
(«مخلَص» (به فتح لام) يعنى خالص شدگان. این واژه بر كسانى اطلاق میشود كه از نظر ايمان، معرفت و عمل به مقام والايى رسيدهاند؛ بهطوری كه از قلمرو نفوذ وسوسههاى شيطانى خارج شده و مصونيت يافتهاند و ابليس در مقابل آنها سپر انداخته است. چنانكه قرآن از قول ابليس نقل مى كند: «فَبِعِزَّتِكَ لَأُغْوِيَنَّهُمْ اَجْمَعِينَ. إِلَّا عِبادَكَ مِنْهُمُ الْمُخْلَصِينَ»/ به عزتت سوگند كه همه آنها را جز بندگان مخلَصت (آنها که خالص شدهاند) گمراه خواهم كرد. ص/ ۸۲ و ۸۳) (۱)
شیطان از پشت، جلو، چپ و راست حمله میکند و تنها کسانی میتوانند جان سالم به در برند که با سلاحهایی مانند تقوا، انجام واجبات و ترک محرمات، خود را تجهیز کنند. این افراد بر این هستند نیکیها را در زمین گسترش دهند.
اینها، خود منشأ خیر هستند، اما مانعی برای برخی حساب میشوند که بهنوعی بنده نفس اماره خود هستند و هر کار که خود بخواهند، انجام میدهند و اگر کسی جلوی آنها را بگیرد، تمام همتشان را صرف متوقف کردن آن فرد و احیاناً از بین بردن او میکنند.
سلاح دیگری که انسان برای رهایی از چنگال فریب شیطان و نفس اماره خود به آن نیاز دارد، «بیداری» است؛ یعنی کسی از خود بگذرد تا جامعهای از خواب غفلت بیدار شود. «از خود گذشتن» موارد متفاوتی دارد. برای هدف امر به معروف و نهی از منکر، گاه باید خانواده را با خود همراه کرد (مانند حماسه عظیم عاشورا) و گاه، عزیزترین دارایی که همان «جان» است را تقدیم درگاه خدا کرد.
وقتی کسی خون خود را پای کاری برای رضای خدا میدهد، خدا هم یاد او را در دلها زنده نگاه میدارد و به لطف خدا این ایثار هیچگاه بیتأثیر نخواهد ماند و باعث بیداری روحها خواهد شد، اما اینکه این ایثار تا چه میزان باعث بیداری شود و میزان حق جویی هر روحی، بسته به جایگاه روح هر شخصی است.
شهید مطهری در کتاب «حماسه حسینی» جلد اول، در مورد شهید چنین گفته است:
«شهید به چه کسی میگویند؟… چرا دور کلمه «شهید» را هالهای از تقدس فراگرفته است؟ چون «شهید» کسی است که یک روح بزرگ دارد، روحی که هدف مقدس دارد. کسی است که در راه عقیده کشته شده است، کسی است که برای خودش کار نکرده است، کسی است که در راه حق و حقیقت و فضیلت قدم برداشته است… شهید به خون خودش ارزش میدهد.»
در تفسیر نور که حجتالاسلام محسن قرائتی آن را نوشته است، در تفسیر آیه ۱۶۹ سوره آل عمران آمده است: ما بر مبنای قرآن که شهیدان را زنده میداند، به شهدای راه اسلام و خصوصاً شهدای کربلا سلام کرده، با آنها حرف میزنیم و توسل میجوییم.
منابع:
http://www.makarem.ir/main.aspx?typeinfo=42&lid=0&mid=417275&catid=-2
انتهای پیام/ 118
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است