به گزارش خبرنگار مجاهدت به نقل از مشرق، «دینفروشی» اصطلاحی است که در دو حالت صورت میگیرد: حالت اول آن است که فرد برای رسیدن به متاع دنیوی، از فرمانها و آموزههای اصیل دینی دست کشد و علناً دست از دینداری بردارد. یا اگر مطلب دینی را وارونه نشان دهد و دروغی را به دین نسبت دهد، اگر چه ممکن است کافر نشود، اما عمل او مرتبهای از دین فروشی است.
بیشتر بخوانید:
تفاوت دعا با نیایش و ذکر چیست؟
حالت دوم آن است که افرادی دین را ابزار دستیابی به اهداف دنیوی خود قرار دهند که این عمل، از ابزارهای منافقان و ریاکاران است. نمونۀ نزدیک به ذهنِ آن، افرادی همچون معاویه و حاکمان عباسیاند که با شعارهای اسلامی و در پوشش دین، بر مسند قدرت نشستند. این نوع دوم، بسیار خطرناکتر از حالت اول است، چرا که افراد با لباس تزویر وارد میدان اجتماع و سیاست میشوند، اما در باطن، به اهداف دنیوی خود میپردازند و به هیچ صغیر و کبیری رحم نمیکنند.
متأسفانه گاهی با پیش آمدنِ جریانی برای گروهی، راهی برای شکمچرانی و شهوترانی و رسیدن به آنها، جز از طریق دینفروشی و کتمان حقیقت و گمراه نگه داشتن مردم نمیتوانند تأمین کنند، صبر و تحمل را از دست داده و نسبت به آخرت سست شده و زر و زیور دنیا بر چشم قلبشان حجاب میاندازد و آنان را به بازار دینفروشی و تبدیل کفر به ایمان و عوض کردن آخرت به دنیا میکشاند. این عده، گرگهایی در لباس میش هستند که طعمۀ خود را از بین ضعیفان انتخاب میکنند. رسول الله صلی الله علیه و آله دربارۀ این عده فرمود «ویلٌ للذینَ یَجتَلِبُونَ الدنیا بالدِّینِ، یَلبَسُونَ للناسِ جُلودَ الضَّأنِ مِن لِینِ ألسِنَتِهِم کلامُهُم أحلی مِن العَسَلِ و قُلوبُهُم قُلوبُ الذِئابِ ، یقولُ اللّه ُ تعالی : أبی یَغتَرُّونَ ؟!» یعنی وای بر کسانی که دین را وسیلۀ کسب دنیا میکنند و با زبان نرم خود در برابر مردم به لباس میش در میآیند، گفتارشان از عسل شیرینتر است و دلهایشان دل گرگ است. خداوند متعال میفرماید : آیا به [ رحمت ] من غرّه می شوند؟! ( أعلام الدین فی صفات المؤمنین، ص۲۹۵)
بیشتر بخوانید:
در هر صورت، دینفروشی معاملهای بسیار زیانبار است، چرا که مدت زمان محدود دنیا، به هیچ عنوان قابل مقایسه با زندگی جاویدان اخروی نیست، در کنار آنکه در دنیا همگان کم و بیش بهرههایی از آن میبرند لذاتی که همیشه آمیخته با سختی و رنج است. رسول الله صلی الله علیه و آله در مذمت دینفروشان و دنیاگرایان فرمود «شَرُّ النّاسِ مَنْ باعَ آخِرَتَهُ بِدُنْیاهُ وَ شَرٌّ مِنْ ذلِکَ مَنْ باعَ آخِرَتَهُ بِدُنْیا غَیْرِهِ؛ یعنی بدترین مردم کسی است که آخرت خود را به دنیایش بفروشد و بدتر از او، کسی است که آخرت خود را برای دنیای دیگری بفروشد.» (من لا یحضره الفقیه، ج ۴، ص۳۵۳) یا امیرالمؤمنین (ع) در روایتی فرمود «أَشْقَی النّاسِ مَنْ باعَ دینَهُ بِدُنیا غَیرِهِ» یعنی بدبختترین مردم کسی است که دین خود را به دنیای دیگری بفروشد.»
منبع خبر