نماد سایت مجاهدت

بازخوانی دستاورد‌های عملیات «طوفان‌الاقصی»


گروه بین‌الملل دفاع‌پرس: عملیات «طوفان‌الاقصی» که توسط گروه‌های مقاومت فلسطینی در پاسخ به تجاوزات رژیم صهیونیستی انجام شد، نقطه عطفی در تحولات منطقه‌ای محسوب می‌شود. این عملیات نه تنها معادلات امنیتی و نظامی در سرزمین‌های اشغالی را تحت تأثیر قرار داد، بلکه پیامد‌های سیاسی، روانی و رسانه‌ای گسترده‌ای نیز به همراه داشت.

نخستین پیامد و نتیجه عملیات «طوفان‌الاقصی» شکستن هیمنه امنیتی رژیم صهیونیستی هست. یکی از مهم‌ترین دستاورد‌های این عملیات، آشکار شدن ضعف‌های متعدد و قابل توجه امنیتی رژیم صهیونیستی بود. زیرا نیرو‌های مقاومت حماس به خوبی توانستند با اجرای حملات غافلگیرانه، خطوط دفاعی ارتش صهیونیستی را درهم شکسته و به مناطقی که پیش‌تر غیرقابل نفوذ به نظر می‌رسید، نفوذ کنند.

بر همین اساس، می‌توان گفت که این موضوع به خوبی و روشنی نشان داد که قدرت اطلاعاتی و دفاعی رژیم صهیونیستی، که سران و مقامات تل‌آویو همواره از آن به عنوان یکی از پیشرفته‌ترین سیستم‌های امنیتی جهان یاد می‌کردند، دارای نقاط ضعف بسیار جدی و غیرقابل انکاری هست. نقاط ضعفی که حاصل آن عملیات «طوفان‌الاقصی» در سرزمین‌های فلسطین اشغالی بود.

دستاورد دیگر عملیات «طوفان‌الاقصی» تغییر معادلات نظامی و استراتژیک مابین گروه‌های مقاومت فلسطینی و رژیم صهیونیستی هست. زیرا این عملیات به همگان و جهانیان نشان داد که مقاومت فلسطین به سطحی از توانایی نظامی رسیده که می‌تواند به‌طور همزمان چندین جبهه را فعال کند و در تمامی این جبهه‌ها هم با دشمن صهیونیستی نبرد کند.

در حقیقت باید به این مهم اشاره کنیم که استفاده گروه مقاومت اسلامی حماس از تاکتیک‌های جدید در حملات و بهره‌گیری از موشک‌های دوربرد، سامانه‌های ضد زره و پهپادها، رژیم صهیونیستی را با چالش بسیار سخت و دشواری رو‌به‌رو کرد و ارتش اشغالگر و نامشروع این رژیم کودک‌کش را در برابر یک نبرد فرسایشی قرار داد. نبردی که حالا بعد از ۱۵ ماه این رژیم اشغالگر و نامشروع را مجبور کرده تا به توافق آتش‌بس با حماس تن بدهد.

اما یکی از مهمترین پیامد‌های عملیات «طوفان‌الاقصی» تأثیرگذاری بر جبهه داخلی رژیم صهیونیستی هست. زیرا این عملیات گسترده نیرو‌های مقاومت موجب شد تا فضای داخلی رژیم صهیونیستی دچار وحشت و بحران شود. بر همین اساس هم باید گفت که تخلیه شهرک‌های صهیونیستی، فرار گسترده شهروندان به پناهگاه‌ها و افزایش بی‌اعتمادی به دولت و کابینه نتانیاهو، از جمله پیامد‌های اجتماعی و روانی این عملیات بود.

از طرف دیگر، افزایش همبستگی محور مقاومت را می‌توان به عنوان یکی از دستاورد‌های استراتژیک و تعیین‌کننده عملیات «طوفان‌الاقصی» دانست. زیرا این عملیات زمینه‌ساز افزایش بیش از پیش و قابل توجه اتحاد و هماهنگی میان گروه‌های مقاومت در منطقه شده هست. موضوعی که مشاهده کردیم در جریان ماه های اخیر گروه‌های مقاومت در منطقه از حزب‌الله لبنان گرفته تا انصارالله یمن و گروه‌های مقاومت عراقی، همه علیه رژیم صهیوینستی وارد جنگ شدند.

بر همین اساس هست که شاهد حمایت گروه‌های مقاومت در لبنان، یمن، عراق و سوریه از عملیات «طوفان‌الاقصی» هستیم و این پدیده یک بار دیگر به همگان نشان داد که فلسطین همچنان در اولویت محور مقاومت قرار دارد و هرگونه تجاوز به آن می‌تواند واکنش‌های گسترده‌ای را در سطح منطقه‌ای به همراه داشته باشد. امروز این درس بزرگ را نه فقط رژیم صهیونیستی که کشورهای غربی و متحدان تل‌آویو ازجمله ایالات متحده آمریکا به خوبی آموختند.

حال در این میان عملیات «طوفان‌الاقصی» دستاورد دیگری هم داشت و آن، تأثیر بر افکار عمومی جهانی بود. زیرا رسانه‌های بین‌المللی به شکل گسترده‌ای این عملیات بزرگ و غافلگیرکننده فلسطینیان را پوشش دادند و برای نخستین بار، بسیاری از مردم جهان با واقعیت‌های اشغالگری رژیم صهیونیستی آشنا شدند. همین امر هم موجب شد تا شاهد برگزاری تجمع‌ها و راهپیمایی‌های گسترده‌ای در سرتاسر جهان و حتی کشورهای دوست و متحد رژیم صهیونیستی باشیم.

در همین راستا هم شاهد بوده و هستیم که انتشار تصاویر و گزارش‌های جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و در مقابل آن، مقاومت جانانه و حماسی مردم و مبارزان فلسطینی موجب جلب حمایت گسترده مردمی در بسیاری از کشور‌های جهان شد و موجی از اعتراضات بین‌المللی علیه رژیم صهیونیستی را شکل داد. این اعتراضات از کشور استرالیا گرفته تا آلمان و فرانسه و انگلیس و ایتالیا توجه جهانیان را به خود جلب کرد.

دستاورد دیگر عملیات «طوفان‌الاقصی» تغییر رویکرد برخی دولت‌های منطقه‌ای نسبت به روند عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی بود. در واقع باید گفت این عملیات باعث شد که برخی دولت‌های عربی که به روند عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی پیوسته بودند، در سیاست‌های خود تجدیدنظر کنند. هم اکنون نیز مشاهده می‌کنیم که این کشورهای عربی شرط هرگونه عادی سازی روابط با تل‌آویو به تشکیل کشور مستقل فلسطینی موکول کردند.

انتهای پیام/ ۱۳۴

این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده هست

خروج از نسخه موبایل