به گزارش مشرق به نقل از روابط عمومی ارتش، امیر دریادار حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش با حضور در برنامه نگاه یک سیما در خصوص بازتاب رزمایش ذوالفقار 99 اظهار داشت: همانطور که در روزهای گذشته شاهد بودیم در رسانهها بهویژه رسانههای غربی هیاهوی زیادی درباره رزمایش به پا شد.
وی ادامه داد: چند نکته حائز اهمیت است؛ یکی اینکه چرا اینقدر با دقت به این موضوع پرداختند؟ به خاطر اینکه با وجود همه تحریمهایی که از ابتدای انقلاب بر جمهوری اسلامی تحمیل شده، بهویژه در بخش دفاع، شاهد این هستیم که نهتنها تحریمها اثر نکرده بلکه شاهد دستاوردهای قابل توجهی در بخش دفاع در ایران بودهایم.
بیشتر بخوانید
اقتدار نداشتیم تا امروز صدها بار به ما حمله میکردند/ جنگنده کوثر ارتقا می یابد
فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود: این برای ملتهای آزادیبخش جهان به نوعی الهامبخش است و از این جهت الهامبخش است که ایران با وجود این همه تحریمها ایستاده است و تمام استکبار که مقابل این ملت صف کشیدند، نتوانستند کاری از پیش ببرند؛ نگران این هستند که الهامبخشی منتقل شود. بهویژه بخشی از نگرانی از این جهت است که هر روز قدرت دفاعی جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با هر تهدیدی بیرون از مرزهای جمهوری اسلامی ایران بیشتر میشود. روزی اگر در عرصه دریاهای آزاد جولان میدادند و گردنکشی میکردند، امروز به هیچ عنوان توانایی این کار را ندارند.
امیر دریادار خانزادی تاکید کرد: امروز مایلها از مرزهای جمهوری اسلامی ایران دور هستند؛ آن هم همراه با نگرانی. آنها میدانند که اگر شرارتی بکنند و دم دست ایران باشند، پاسخ محکمی دریافت خواهند کرد. نگرانی دارند و تلاش میکنند با رسانههایی که در اختیار دارند نگرانی را به ملتهای منطقه منتقل کرده و به یک نگرانی مشترک تبدیل بکنند؛ پیام این رزمایش اقتدار و قدرت و صلح و امنیت است. کسانی که در منطقه از این موضوع لذت میبرند که کشوری که زیر یوغ استعمار نیست نهتنها امنیت خود را برقرار کرده، امنیت منطقه را نیز برقرار کرده پیام را دریافت کردند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش در خصوص وسعت منطقه رزمایش تصریح کرد: منطقه رزمایش مجموعهای از ویژگیهای منطقهای و جهانی را در خود جای داده و به لحاظ موقعیت ژئوپلتیکی آنهایی که در این منطقه قضاوت میکنند اینجا را به عنوان مرکز مرکز دنیا میشناسند و موقعیت گذرگاهی که این منطقه دارد و گذرگاههای راهبردی که در این منطقه است حداقل پنج گذرگاه در منطقه داریم که در کنار کانال سوئز میشود شش گذرگاه. مرکز انرژی جهان اینجاست که با عنوان انرژیهای فسیلی که در اینجا گسترش پیدا کرده و حجم عمده آن اینجاست، نگاه کشورهای دنیا به این منطقه است. این دریا مرکز تجارت جهانی است.
وی گفت: یک سوم تجارت جهانی کالا دریایی است و از طریق اقیانوس با تمام دنیا ارتباط داریم و دریا و اقیانوس فرصت بسیار خوبی برای جمهوری اسلامی ایران است تا با دوستان خود ارتباط برقرار کند و به تجارت دریایی با مقیاس اقیانوسی بپردازد. دریا برای جمهوری اسلامی خیلی مهم است و اهمیت آن بسیار است. در خطوط مواصلاتی دریایی جمهوری اسلامی ایران هر شناوری میخواهد نفت و کالا به ایران وارد کند باید از گذرگاهها و معابر دریایی منطقه عبور کند، امنیت آن برای جمهوری اسلامی ایران بسیار مهم است. در بحث اقتصاد میگویند اقتصاد بدون امنیت سراب است. در همه ابعاد اقتصادی امنیت مهم است. بدون اقتصاد، امنیت هم دست یافتنی نیست و این دو مکمل هم هستند و با هم کار میکنند و ارتباط دارند. این ارتباط برای ایران از طریق شمال اقیانوس هند و سواحل مکران است.
خانزادی با بیان اینکه دریا برای ما و منطقه بسیار مهم است، گفت: تکالیفی هم که داریم به آن میپردازیم. رزمایش بخشی از این موضوع را تمرین میکرد و چگونگی برقراری امنیت در منطقه را تمرین کردیم.
نیروی دریایی جزو جوانترین نیروهاست
امیر خانزادی گفت: نیروی دریایی جزو جوانترین نیروهاست. در این رزمایش نیز آنچه رقم خورد و توفیقاتی که به دست آمد توسط همین جوانان رقم خورد. ما در هر صحنهای که در کنار همرزمان قرار میگرفتیم آنچه مشهود بود روحیه بالای رزمندگان ما بود. این روحیه در رزمندگان ما نهادینه شده است و کارآمدی را به همراه داشته است.
وی با بیان اینکه اکثر عملیاتهای بزرگ تا پیش از این در زمستان برگزار میشد، اما این رزمایش در تابستان و شرایط وزش شدید باد و امواج دریا برگزار شد، گفت: اکثر رزمایشهای ما در زمستان برگزار میشد. اما این رزمایش در شرایط سخت فصلی برگزار شد در این رزمایش هیچگونه سانحهای نداشتیم و همه تاکتیکها به دقت اجرا شد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود: این موفقیتها توسط جوانانی که در عرشه کشتیها و در موقعیتهای مختلف در پرندهها و حوزه پدافند پای کار بودند به دست آمد این همه از اراده که در فرزندان جوانان این مملکت دیدیم غرور آفرین است.
دریادار خانزادی تمرینات مشترکی که با همکاری نیروی هوایی ارتش، نیروی پدافند و نیروی زمینی انجام شد را نشانه عزم و اراده نیروهای دانست و گفت: تمرینات بسیار خوب و مقتدرانهای در این رزمایش انجام شد.
وی ادامه داد: در دیداری که با مقام معظم رهبری داشتم گفتگویی در خصوص یکی از تجهیزات پیشرفته که ما در اختیار داریم شد، ایشان فرمودند که خودتان قطعات مورد نیاز آن را بسازید ایشان نام چند شرکت دانش بنیان را به ما اعلام کردند که ما به سراغ آنها برویم و بعد از جلسه من از آنها خواستم که با هم دیداری داشته باشیم و دیدم که آنها دنیایی از دانش و توانمندی در اختیار دارند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود: دانش این شرکتها پیچیده است و این جوانان پای کار آمدند و بیش از 90 درصد از تجهیزاتی که گلوگاه بود امروز در نیرو دریایی تولید شده است. بیش از 400 قطعه را جهاد خودکفایی نیروی دریایی تولید کرده و شرکتهای دانشبنیان نیز تجهیزات بسیار پیچیدهای را برای ما تولید کردند که اینها موجب احساس غرور برای ماست.
وی خطاب به مردم گفت: باور کنید که این مملکت توانمندی بسیاری دارد و جوانان ما سرشار از هوش و اشتیاق هستند کافی است که به این جوانان میدان داد و آنها را باور داشت.
دریادار خانزادی گفت: نیروهای مسلح پیش از بخشهای دیگر کشور تحت تحریمها قرار گرفت و به همین دلیل، قدر پیشرفتها و تجهیزات و تسلیحات که داریم را میدانیم و بر این واقفیم که اگر تحریمها نیز برداشته شود هیچ قطعهای به ما داده نخواهد داد.
وی در خصوص پهپاد سیمرغ گفت: این پهپاد نتیجه هم افزایی اثربخش در کشور است. خوشبختانه امروز سبد پهپادی کشور بسیار متنوع و کامل است و در حوزههای مختلف پهپادها و تجهیزات مورد نظر در این حوزه را داریم که متناسب با نیازمندیهای خود و حوادثی آن را انتخاب کردیم، این پهپاد دارای ویژگیها و قابلیتهای متناسبی است. البته این پهپاد در نیروی هوا فضا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز مورد استفاده قرار میگیرد و با توجه به مداومت 24 ساعته پروازی آن میتوانیم به صورت مشترک با سپاه از قابلیتها و اطلاعات که ارسال میکند استفاده کنیم. این پهپاد علاوه بر قدرت شناسایی از بمبهای قدرتمندی نیز بهره میبرد که در این رزمایش از آنها استفاده شد.
فرمانده نیروی هوایی ارتش گفت: در امنیت اولین چیزی که مهم است اشراف اطلاعاتی است یعنی داشتن آگاهی از محیط، این پهپاد میتواند به صورت پیوسته و مداوم در ارتفاع بالا به پرواز درآید و اقیانوس را در آن 24 ساعته به خوبی رصد کند، امروز این پهپاد قابلیتهای بسیاری خوبی به ما داده و ما میتوانیم اشراف اطلاعاتی کاملی داشته باشیم.
پهپادهایی با قابلیتهای بسیار پیشرفته در آینده نزدیک به نیروهای مسلح وارد میشود
امیر خانزادی گفت: امروز از یک مجموعه بازدید داشتیم و اتفاقات خوبی در حال رخ دادن است و پهپادها و تجهیزات بسیار خوبی در حال تولید است؛ البته امکان مطرح کردن آنها نیست، اما به مردم این نوید را میدهیم که پهپادهایی با قابلیتهای بسیار پیشرفته در آینده نزدیک به نیروهای مسلح وارد میشود.
وی با اشاره به رونمایی از موشک کروز دریایی ابومهدی مهندس، گفت: این موشک توسط وزارت دفاع تولید شده که از آن رونمایی شد، زمانی که ما اعلام نیاز کرده بودیم، فکر میکردیم که شاید زمان زیادی برای دستیابی به آن طول بکشد، اما کاری که همکاران ما در بخش وزارت دفاع انجام دادند یک شگفتی قابل تحسین است. این موشک علاوه بر برد بلند قابلیت برنامه ریزی را دارد من تصور میکنم اگر موشکی را در اختیار داشته باشید که برخلاف تصور دشمنان از طرفی به سمت هدف حرکت کند که او توقع ندارد بسیار تأثیرگذار است. موشک کروز دریایی ابومهدی این قابلیتها را به ما میدهد و دست خیلی بلندی برای نیروی دریایی است. اگر امروز نیروهای آمریکایی با فاصله 800 کیلومتری ایستاده اند با این موشک قطعاً باید بیم بیشتری داشته باشند و این هیاهوی رسانهای که درباره رزمایش داشتند به همین دلیل بود.
فرمانده نیروی دریایی درباره قابلیتهای زیردریایی فاتح گفت: این زیردریایی در مقیاس یک زیردریایی سنگین، اما کوچکتر شده است. این زیردریایی تاکتیک و قابلیت یک زیردریایی حرفهای را دارد. این زیردریایی میتواند کف نشینی کند که یک عملیات بسیار دشوار و پیچیده و خطرناک است؛ میتواند در کف اقیانوس پنهان شود. این زیردریایی میتواند اژدر بومی والفجر که برد آنها دو برابر شده است را شلیک کند و میتواند مسافتهای طولانیتری را طی و اهداف را مورد هدف قرار دهد، چون یک زیردریایی کاملاً بومی است؛ پس کسی نمیتواند تجهیزات آن را تحریم کند.
وی ادامه داد: فاتح میتواند مین را به نقاط هدف هدایت کند، فاتح همچنین از سونار 380 درجه استفاده میکند و میتواند موشک جاسک دو که یک موشک زیردریایی است را از زیر آب پرتاب کند.
خانزادی در خصوص قابلیتهای موشک جاسک 2 گفت: موشکهایی که از سطح شلیک میشود دشمن میتواند انها را منحرف کند، اما جاسک 2 از زیردریایی که دشمن به هیچ عنوان انتظار آن را ندارد شلیک میشود، امروز موشک جاسک دو، نسبت به نمونه اولیه دوربردتر شده است.
آماده پاسخ به هر تهدیدی هستیم
فرمانده نیروی دریایی در خصوص پیام این رزمایش، گفت: دریا یک عرصه پیوسته است و دشمنانی که اهداف ایران را تهدید میکنند کشورهایی هستند که در اقیانوسها گسترش پیدا کرده اند و با قلدری وارد آبهای جهان شده اند، اما تنها آبی که مستثنی از این است موضوع آبهای سرزمینی جمهوری اسلامی ایران است که آنها جرأت نمیکنند به آنها نزدیک شوند.
امیر خانزادی گفت: ما دریا را به عنوان یک فضای پیوسته در نظر میگیریم و آماده پاسخ به هر تهدیدی هستیم؛ البته در همه صحنهها احترام کاملی به تمامیت ارضی کشور همسایه و دوست میگذاریم.
وی با اشاره به یکی از سناریوهای رزمایش ذوالفقار 99 ارتش گفت: در این رزمایش عملیات ورود به ساحل را تمرین کردیم و آن به این معنا بود که اگر سرزمینی، محلی برای توطئه دشمنان علیه کشورمان شود این قابلیت را داریم که توطئهها را خنثی کنیم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش همکاری سپاه و ارتش را بسیار نزدیک دانست و گفت: فرماندهان سپاه همه دوستان و همکاران ما هستند و ما یک ید واحده هستیم که از همین جا به آنها سلام و درود دارم.