برگزاری نشست مجازی ضیافت شهدا با محوریت کتاب «حاج‌جلال»

حکایت غوره‌های به خاک افتاده‌ «حاج جلال»



حاج جلال حاجی بابایی

به گزارش خبرنگار مجاهدت به نقل از مشرق، نشست مجازی ضیافت شهدا با محوریت کتاب «حاج جلال» و با حضور خانواده شهیدان حاجی‌بابایی، حجت‌الاسلام و المسلمین محمد قمی، ریاست سازمان تبلیغات اسلامی کشور؛ سردار سرلشگر علی شادمانی معاون هماهنگ کننده قرارگاه خاتم الانبیاء، حمیدرضا حاجی‌بابایی رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات کشور ، علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و  لیلا نظری‌گیلانده نویسنده کتاب در فضای مجازی برگزار شد. در این برنامه جلال حاجی‌بابایی و همسرش افروز که دو فرزند خود را تقدیم اسلام کردند  به بیان خاطراتشان از شهیدان علیرضا و ابوالقاسم حاجی‌بابایی پرداختند.

برگزاری نشست مجازی ضیافت شهدا با محوریت کتاب «حاج‌جلال»

دبیرکل کتابخانه‌های عمومی کشور در این برنامه با بیان اینکه این کتاب و این خانواده نمونه برجسته‌ای از خانواده معظم شهدا هستند اظهار کرد: روز گذشته رهبر معظم انقلاب تصریح کردند نسبت به مادران شهدا تولیدات هنری و فرهنگی بسیار کمی صورت گرفته و باید این ظرفیت را بیشتر مورد استفاده نویسندگان و هنرمندان قرار می‌گیرد.

علیرضا مختارپور با بیان اینکه سرنوشت این عزیزان صرفا یک کتاب خواندنی و داستانی نیست افزود: به عنوان نمونه در  کتاب حاج جلال ویژگی‌های بسیاری چون  رزق حلال، جهد و تلاش، بیان صادقانه را می‌بینیم که  همه آنها درس بزرگی برای ما است.

وی تصریح کرد: نویسنده با قلم شیوا خود مطالب را بیان کردند، برخی از کتاب‌ها هستند در حوزه دفاع مقدس که چند سال طول می‌کشد تا مورد توجه قرار گیرد اما این کتاب از همان روز اول مورد توجه و مطالعه و اقبال قرار گرفت و امیدواریم که این نوع کتابها در کتاب‌های درسی ما و در دانشگاه‌ها ورود کند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان نیز اظهار کرد: شهادت یک هجرت معمولی از دنیای خاکی به دنیای باقی نیست چراکه خداوند می‌فرمایند: «هرگز کسانی را که در راه خدا کشته شده‏ اند مرده مپندار بلکه زنده‌اند که نزد پروردگارشان روزی داده می‌شوند»

عاطفه زارعی با بیان اینکه این برنامه را با استعانت از همان شهدا آغاز می‌کنیم افزود: بی‌شک حضور ارزشمند خانواده شهیدان حاج‌بابایی و حاج جلال به عنوان راوی کتاب، برکت این برنامه است.

وی تصریح کرد: شهدایی که هر یک داستانی شنیدنی را در زمانی که زمینی شدن، برای ما به یادگار گذاشتند و تنها کتاب است که می‌تواند از پس ثبت و ضبط آن برآید.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی همدان با بیان اینکه کتاب، همدم همیشگی است که هرگز کهنه نمی‌شود و می تواند آدمی را به سفرهای دور و دراز برده و قصه‌های ناگفته بسیاری را بازگو کند ادامه داد: قصه «حاج جلال» را کتاب در قلب خود ثبت کرد تا امروزی‌ها و آیندگان بدانند در گوشه‌ای از دنیا  مرد و زنی پس از پیمان بستن با  عشق راهی را پشت سر گذاشتند و از صبر و بردباری کوهی ساختند که الوند بر آن غبطه می‌خورد.

وی خاطرنشان کرد: کتاب‌ «حاج جلال» یا بهتر است آن را (غمنامه افروز) بخوانیم یک داستان ساده نیست که نویسنده در گوشه‌ای از اتاق آن را از تفکرات خود ساخته باشد بلکه واقعیتی است که شنیدن آن  دلی می‌خواهد به وسعت شجاعت بی مثال مردان و زنانی است که ذکر برخی از آنها در این کتاب آمده است.

زارعی گفت: کتاب با نثری روان خاطرات حاج جلال حاجی بابایی را روایت می‌کند که خود و خانواده‌اش طاقت نیاوردند تجاوز دشمن به خاک وطن را تاب آورده و گام در راه جبهه‌های جنگ گذاشتند.

وی افزود: حاج جلال که چند ترکش را با خود به غنیمت آورد، جگرگوشه‌هایش را در همان سرزمین‌های مقدس باقی گذاشت تا با زخم‌های تنش مرهم زخمهای مادری باشد که پسران رشیدش را تقدیم راهی ارزشمند کرده است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی همدان با بیان اینکه «حاج جلال» با تمام زخم های بدن و روحش باید مرهم دردهای دختر و خواهرش می‌بود که همسران خود را از دست داده بودند اظهار کرد: کتاب «حاج جلال» یکی از بزرگترین تراژدی‌هایی است که ایران معاصر در خود ثبت کرده است، تازه دامادی که چند ماه بیشتر از وصال به یارش نگذشته و با شهادت دنیا را ترک می‌کند و بدین ترتیب زندگی دو جوان طلوع نکرده به غروب برسد.

وی خاطرنشان کرد: کتاب «حاج جلال» تخیل یک نویسنده نیست که خواننده در هنگام مطالعه کتاب در پس ذهنش، خود را دلداری بدهد که اینها واقعیت ندارد بلکه روایتی است که زمین هرازچند گاهی شاهد این نوع اتفاقات است که تحملش از طاقت آدمی خارج است.

زارعی گفت: با مطالعه کتاب پس از آنکه از کودکی، نوجوانی و جوانی حاج جلال و همسرش به سلامت عبور می‌کنیم، شیرینی‌های یک زندگی را می‌چشیم، با رسیدن به روزهای جنگ دیگر لحظه‌ای چشمه اشکمان آرام نمی‌گیرد و آنچنان می جوشد تا دیگر رمقی برای انسان باقی نماند.

وی اظهار کرد: هر لحظه کتاب صحنه غمناکی است که می‌تواند برای همه انسان‌ها یادآور ارزش‌ها و روزهایی باشد که مردم ما برای حفظ کشور خود از هر آنچه داشتند، گذشتند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان با تأکید بر اینکه حاج جلال هم در این راه از جانش مایه گذاشت و فرزندان رشیدش را تقدیم انقلاب کرد افزود: امید است برنامه‌هایی چون ضیافت شهدا بتواند ادای دینی باشد بر جوانانی که از جان خود گذشتند تا امروز ما در امنیت باشیم.

نویسنده کتاب «حاج جلال» نیز با بیان اینکه از زمانی که تدوین کتاب را آغاز کردم با ورود به خانواده حاجی‌بابایی وارد دنیایی جدیدی شدم که آن را تجربه نکرده بودم خاطرنشان کرد: هر در این خانواده هنوز بسیاری از آرمان‌هایی که شاید امروز کمرنگ‌تر شده باشد، حفظ شده است.

لیلا نظری‌گیلانده با بیان اینکه این خانواده با دیگر خانواده‌هایی که دیده بودم، تفاوت داشت گفت: هر گاه احساس نیاز می‌شد من از اردبیل راهی همدان می‌شدم تا مصاحبه‌های لازم را بگیرم و آنها را به گذشته‌های دور باز می‌گرداندم و چشم‌های آنها را تر می‌کردم.

وی با اشاره به اینکه حاج جلال خود را وقف خانواده‌اش کرده است اظهار کرد: در این کتاب هرگز درشت‌گویی نکردیم بلکه درست‌گویی کردیم و سپس این کتاب آماده شده است.



منبع خبر

این مطلب مفید بود؟
>

آخرین اخبار

تبلیغات
تبلیغات
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید