به گزارش خبرنگار مجاهدت به نقل از گروه دیگر رسانههای خبرگزاری فارس، امروزه گیاهخواری طرفداران زیادی در جهان دارد، اما پیروی از چنین رژیمهای غذایی، بدون عوارض جانبی نیست. بسیاری از افراد از مزایای بی شمار گیاهخواری مانند داشتن تناسب اندام و سلامتی بدن سخن میگویند، اما به ندرت کسی به مضرات این رژیم غذایی میپردازد.
در این مطلب به عوارض جانبی گیاهخواری میپردازیم:
۱- مسئله انرژی و وزن
زمانی که افراد به رژیم غذایی با پایه گیاهی روی میآورند به طور طبیعی کالری کمتری میسوزانند، زیرا گیاهان دارای تراکم کالری کمتری نسبت به غذاهای نشات گرفته از حیوانات هستند. این امر بدان معناست که افراد گیاه خوار برای تامین کامل کالری مورد نیاز روزانه خود باید حجم بیشتری از غذاهای گیاهی را تناول کنند.
گیاهخواران باید به این مسئله توجه داشته باشند که آیا به اندازه ۲۰۰۰ کالری در طول روز، از مواد غذایی که میخورند انرژی دریافت میکنند یا خیر.
۲- عادات بد غذایی
زمانی که افراد تصمیم میگیرند رژیم غذایی گیاهی را انتخاب کنند بدان معنا نیست که غذاهای سالمی مصرف خواهند کرد. بیسکویتهای کرم دار، سیب زمینی سرخ کرده، نوشابه و بسیاری دیگر از مواد غذایی ناسالم گرچه همه گیاهی محسوب میشوند اما همگی مضر هستند.
همزمان با عدم مصرف غذاهای مغذی و سالم، به مرور افراد گیاهخوار دچار مشکلات پوستی، شکنندگی مو و ناخن، سهولت بیشتر در ابتلا به بیماری ها، انرژی ناکافی، خواب نامناسب، گرفتگی عضلات، و مشکلات ذهنی میشوند.
در این مواقع توصیه میشود گیاهخواران توجه بیشتری به مکملهای غذایی به ویژه ویتامین B۱۲ داشته باشند. همچنین کیفیت مواد غذایی که مصرف میکنند همواره باید مورد توجه قرار گیرد.
۳- مشکلات گوارشی
آیا برای شما هم پیش آمده است که پس از مصرف سالاد یا حبوبات دچار درد شکم شده باشید؟. این مشکل لزوماً به دلیل ماهیت مواد غذایی که مصرف میکنید، نیست. در واقع سیستم گوارشی انسان دارای باکتریهای مفیدی است که به ما در روند هضم غذا کمک میکند.
حال تصور کنید فرد به یکباره به تغییر رژیم غذایی خود از گوشتخواری (یا همه چیز خواری) به گیاهخواری و مصرف حبوبات و سبزیجات اقدام میکند. این تغییرات ناگهانی منجر به بروز یبوست، اسهال و نفخ میشود.
دلیل اصلی این امر وجود فیبر بالا در غذاهای گیاهی است. غذاهایی با منشأ حیوانی، عاری از فیبر هستند. فیبر مادهای غیرقابل هضم است اما وجود آن در دستگاه گوارشی مانع از ابتلا به بیماریهای مختلف از جمله سرطان میشود. با این حال، سالها مصرف رژیم غذایی حیوانی دارای سطح پایین فیبر، باعث عادت بد دستگاه گوارش در مواجه با فیبر به عنوان یک ماده غذایی دیرهضم شده است.
۴- زندگی اجتماعی سخت
حقیقت این است که جهان ما براساس الگوی غذایی گوشتخواری توسعه یافته است و گیاهخواران اقلیتی در این میان هستند. گیاهخواران همواره با سوالات بی شماری از سوی افراد عادی مواجه هستند؛ برای مثال آیا پنیر میخوری؟ یا چگونه با این رژیم غذایی کنار میآیی؟ و …
گیاهخواران گاهی به صورت آشکار از سوی دیگران در جامعه مورد تمسخر قرار میگیرند و یا ممکن است دوستانتان به طور عمد تکهای گوشت را در غذایتان بریزند. همچنین گسترش شایعاتی مانند ناسالم بودن افراد گیاهخوار نسبت به گوشتخواران میتواند باعث ناامیدی این افراد شود.
فارغ از تمامی مسائل مطرح شده، گیاهخواران باید توجه ویژهای به تنوع مواد غذایی خود داشته باشند. امروزه مکملهای غذایی متعددی در بازار وجود دارد که مصرف آنها کمبودهای موجود در مواد غذایی گیاهی را پوشش میدهد. با این حال، به دلیل تنوع کمتر و غنای پایین غذاهای گیاهی نسبت به غذاهای حاوی گوشت، افراد گیاهخوار باید توجه ویژهای به کیفیت رژیم غذایی خود داشته باشند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتهای پیام/
منبع خبر