امروزه بیش از پیش افراد به استفاده از سمعک تمایل دارند. با این حال ھر چقدر این دستگاه ھا عالی باشند، مدتی طول می کشد تا به استفاده آن ھا، مزایا و ھمچنین محدودیت ھای آن ھا عادت کنید. اگر این اولین تجربه باشد که تشخیص می دھید که کم شنوایی دارید، ممکن است احساس کنید تمام زندگی شما وارونه شده است.
در حقیقت این چنین است اما شما یاد خواھید گرفت که بر چالش ھای مربوط به کم شنوایی خود غلبه کنید و نحوه استفاده از قیمت سمعک خود را بیاموزید تا بیشترین سود را از آن ھا ببرید. درک این نکته مھم است که این فرایند است و سازگاری برای زندگی با سمعک زمان می برد، اما شما به آنجا خواھید رسید. شما با سمعک است، یک مشاوره اصولی توسط شنوایی شناس برایتان ضروری است. ھنگامی که متخصص شنوایی شناس پس از ارزیابی ھای کامل، سمعک را توصیه می کند باید سمعک مناسب خودتان را انتخاب کنید. با وجود طیف گسترده ای از مدل ھا، فرایند تصمیم گیری می تواند دلھره آور باشد.
علاوه بر انتخاب سمعک، باید مراحل آماده سازی را نیز طی کنید در این صورت شنوایی شناس شما سمعک را برنامه ریزی کرده و تنظیماتی را انجام می دھد تا اطمینان حاصل شود که میزان مناسبی از تقویت صدا را برای نیازھای خاص شنوایی خود دریافت می کنید این مرحله برای بسیاری از افراد ضروری است و یکی از دلایل مھم لزوم مشاوره است. متخصص شنوایی شناسی حین مشاوره به شما کمک می کند تا بر اساس عوامل متعددی از جمله نوع و میزان کم شنوایی، شیوه زندگی، ترجیحات ظاھری و بودجه، در مورد سمعک تصمیم گیری کنید. او ھمچنین می خواھد مطمئن شود که شما انتظارات واقع بینانه ای در مورد سمعک خود دارید و می دانید که استفاده از آن ھا محدودیت ھای خاصی را شامل می شود مشاوره معمولا قبل از استفاده از سمعک برای اولین بار شروع می شود.
شنوایی شناس شما می خواھد شما را برای این تغییر چشمگیر در شیوه زندگی تان آماده کند و به شما اطلاع دھد در عین حال که سمعک کیفیت زندگی شما را تا حد زیادی بھبود می بخشد، اما به طرز جادویی شنوایی شما را بھتر نمی کند. اینکه قبل از شروع بفھمید از سمعک چه انتظاری داشته باشید، برای موفقیت بلند مدت شما بسیار مھم است.
درمان کم شنوایی چگونه ممکن است؟
کاھش شنوایی حسی-عصبی در اثر اختلالات گوش داخلی یا عصب شنوایی ایجاد می شود. پیری گوش معمولاً یک اختلال شنوایی حسی-عصبی است. علت آن معمولاً تغییرات تدریجی گوش داخلی است. اثرات تجمعی قرار گرفتن در معرض مکرر در معرض صداھای ترافیکی روزانه یا کارھای ساختمانی ، دفاتر پر سر و صدا ، تجھیزات تولید صدا و موسیقی با صدای بلند می
تواند باعث کاھش شنوایی حسی عصبی شود. کاھش شنوایی حسی اغلب در اثر از دست دادن سلول ھای مویی گیرنده ھای حسی گوش داخلی است. پیری گوش ممکن است به دلیل تغییر در خونرسانی به گوش به دلیل بیماری قلبی، فشار خون بالا، بیماری ھای عروقی و مربوط به رگ ھای خونی ناشی از دیابت یا سایر مشکلات گردش خون باشد. این از دست دادن ممکن است خفیف، متوسط یا شدید باشد.
شنوایی شناس حرفه ای است که شنوایی را اندازه گیری می کند و نوع درمان کم شنوایی را تشخیص می دھد. شنوایی شناس ارزیابی کاملی از شنوایی را انجام می دھد و تعیین می کند سمعک مفید است یا خیر. شنوایی شناس آزمایشاتی را برای یافتن یک کمک مناسب انجام می دھد و سمعکی را انتخاب می کند که شنوایی و درک فرد را از گفتار بھ حداکثر می رساند. بیشتر بزرگسالان مسن با درمان کم شنوایی می توانند از استفاده از سمعک بھره مند شوند، اگر چه درجه سود ممکن است بسته به نوع و میزان کم شنوایی متفاوت باشد.
مهم ترین نکات در خرید سمعک چیست؟
سمعک یک وسیله الکترونیکی برای تقویت صدا است. اما آیا ھر سمعکی می تواند مناسب شما باشد؟ مسلما نه. انتخاب سمعک مناسب برای ھر فرد باید بر مبنای اصولی باشد. بهتر است اول به بهترین مرکز شنوایی سنجی مراجعه کنید. شدت کم شنوایی شما شاید مھمترین نکته در انتخاب سمعک مناسب باشد. برای تعیین شدت کم شنوایی خود یک آزمون لازم است.
خرید سمعک یک سرمایه گذاری عالی برای تمام مزایایی است که برای زندگی شما به ارمغان می آورد. به عنوان وسایل الکترونیکی پیچیده، سمعک ھا بسته به فناوری ارائه شده دارای قیمت ھای متفاوتی ھستند. برخی از ارائه دھندگان بیمه ممکن است پوشش کامل یا جزئی در مورد ھزینه سمعک را ارائه دھند.
ھنگام انتخاب سمعک، ظاھر آن مھم است. سمعک باید به اندازه کفش مورد علاقه شما، احساس خوبی به شما بدھد. سمعک ھا در حال حاضر در ھمه رنگ ھا و اندازه ھا وجود دارند و به شما حق انتخاب بالایی می دھند.
سمعک داخل گوش یا داخل کانال، محرمانه تر ھستند اما اگر مشکل مھارت دارید، رسیدگی به آن ھا دشوار است. در این حالت، یک مدل پشت گوش ممکن است برای شما مناسب تر باشد ھر چند ممکن است برای افراد عینکی کمی ناراحت کننده باشد. در ھر صورت ھمیشه به یاد داشته باشید که کاھش شنوایی بیشتر از سمعک قابل توجه است و اکثر مردم حتی متوجه نمی شوند که شما سمعک دارید.
کیفیت سمعک را فراموش نکنید! ھرگز به سمعکی که کیفیت بالایی از شنوایی را در یک سیستم عامل پیشرفته ارائه نمی دھد، بسنده نکنید. از دوره آزمایشی استفاده کنید تا بتوانید به سمعک ھا عادت کنید و ببینید آیا آنھا برای شما مناسب ھستند یا خیر. به آینده فکر کنید. آیا سمعک ھا قدرت بیشتری را دارا ھستند بنابراین با تغییر شنوایی شما در طول زمان می توانند تقویت بیشتری را ارائه دھند؟
با سمعک ھا باید تقویت کننده بوده و ویژگی ھای مناسب با سبک زندگی شما را ارائه دھند. به سمعکی که سبک زندگی و شخصیت شما سازگار نیست بسنده نکنید. سمعک ھایی را انتخاب کنید که راحت در گوش قرار می گیرند، به راحتی در دست گرفته و تمیز شوند، به ارتباطات واضح کمک کرده و به شما اعتماد به نفس می بخشند. انتخاب سمعک مناسب مھم است بنابراین قبل از خرید این عوامل را با دقت در نظر بگیرید. اگر سمعک شما مناسب نباشد ممکن است یکی از مشکلات زیر را تجربه کنید:
ضعیف بودن صدا
کیفیت پایین صدای سمعک
سوت کشیدن سمعک
ناکارآمدی در محیط ھای شلوغ و پر سر و صدا
راحت نبودن، ایجاد خراش، قرمزی و حتی درد
بلند بودن برخی صداھا در حدی که آزار دھنده باشد.
شنوایی شناس می تواند سمعک را برای رفع برخی از این موارد مجددا تنظیم کند یا برای تعمیر بفرستد. گاھی ھم نیاز است که سمعک خود را تعویض کنید تا مشکل حل شود.
کلینیک دانیال متخصص مراقبت از کم شنوایان
کلینیک سنجش شنوایی و تجویز و تعمیرات سمعک دانیال با مجوز رسمی از نظام پزشکی با در اختیار داشتن پیشرفته ترین تجهیزات تشخیصی در حوزه شنوایی شناسی و تجویز سمعک و نیز پرسنل کار آزموده و مجرب آماده ارائه خدمات در زمینه های زیر می باشد:
09308946561
02186035953
** این محتوا صرفا جنبه تبلیغاتی دارد و توسط سفارش دهنده آن تهیه و تنظیم شده است
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است