نماد سایت مجاهدت

تقویت پایگاه‌های نظامی آمریکا در سوریه؛ ماجرا چیست؟

تقویت پایگاه‌های نظامی آمریکا در سوریه؛ ماجرا چیست؟



با وجود آرامش برقرار شده در حومه دیرالزور سوریه، واشنگتن در حال اجرای برنامه‌ فشرده‌ای برای تقویت پایگاه‌های نظامی خود در این کشور با تجهیزات و تسلیحات متعدد است.

به گزارش مجاهدت از مشرق، حومه دیرالزور واقع در خط تماس ارتش سوریه و نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد؛ وابسته به آمریکا) پس از تشدید یک ماهه حملات گروه‌های مقاومت علیه حضور آمریکایی‌ها، شاهد آرامش محتاطانه‌ای است.

روزنامه لبنانی الاخبار امروز با انتشار این خبر نوشت که به نظر می‌رسد این گروه‌ها، مواضع دولت جدید آمریکا در خصوص خروج از سوریه را زیر نظر دارند به ویژه که افشاگری‌های نمایندگان آمریکایی حاکی از پایان اشغالگری سوریه پس از روی کار آمدن رسمی دونالد ترامپ است.

بر اساس این گزارش، با وجود آرامش برقرار شده از یک هفته پیش تاکنون و توقف حملات به پایگاه‌های آمریکایی در سوریه، واشنگتن همچنان در حال تقویت پایگاه‌هایش در الحسکه و دیرالزور با آوردن نیروهای کمکی نظامی زمینی و هوایی است.

در همین چارچوب نیز، دو روز پیش ۲۰ خودرو حامل انواع تسلیحات و تجهیزات نظامی و لجستیکی از گذرگاه غیرقانونی الولید عراق برای توزیع در پایگاه‌های آمریکا در شمال شرق سوریه وارد این کشور شدند.

علاوه بر این، ۶ فروند هواپیمای باری نظامی نیز طی دو روز اخیر در پایگاه‌های خراب الجیر در حومه شمال شرقی حسکه و «قسرک» در حومه شمال غربی حسکه، به زمین نشستند که حامل تسلیحات و مهمات مختلف از جمله تجهیزات دفاع هوایی بودند.

الاخبار به نقل از منابع میدانی خود اعلام کرد که انگیزه اصلی واشنگتن از این اقدام احتمال تشدید حملات مقاومت علیه پایگاه‌هایی آمریکایی و نیز پاسخ احتمالی ایران به تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی است.

بر اساس این گزارش، این نخستین بار است که واشنگتن تجهیزات نظامی پیشرفته از جمله موشک‌های ضد هوایی و باتری‌های پدافند هوایی را به پایگاه خراب الجیر و از آنجا به پایگاه‌های مهمتری چون العمر و کونیکو در حومه دیرالزور منتقل می‌کند.

الاخبار بعید ندانست که این تدابیر واشنگتن با هدف تقویت پدافند آن و جلوگیری از رسیدن پهپادها و موشک‌های مقاومت به پایگاه‌هایش صورت می‌گیرد.

به گفته منابع میدانی، واشنگتن در قبال توانمندی‌های مقاومت و هدف‌گیری‌های آن، هنوز نتوانسته، پدافندی را در داخل پایگاه‌هایش نصب کند که حملات موشکی و پهپادی مقاومت را بی‌اثر کند.

پیشتر برخی این تقویت حضور نظامی آمریکا در سوریه و انتقال چندین نفربر به پایگاه‌های اشغالگران را به احتمال حمله زمینی برای اشغال منطقه معروف به هفت روستا* در کرانه شرقی رود فرات مرتبط کرده بودند.

منطقه‌ای که تحت کنترل ارتش سوریه است و شاهد حضور نیروهای روسی نیز هست و یک مرکز هماهنگی آشتی در آن وجود دارد. اما روزنامه الاخبار، هرگونه ارتباط میان این دو مسئله را رد کرد.

*هفت روستای مذکور عبارتند از: الطابیة، خشام، مرّاط، مظلوم، حطلة، الصالحیة والحسینیة

منبع: فارس

این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است

خروج از نسخه موبایل