توانمندسازی افراد بعنوان موتور محرکه پیشگیری از جرم

توانمندسازی افراد بعنوان موتور محرکه پیشگیری از جرم


به گزارش مجاهدت از دفاع‌پرس از زاهدان، نخستین نشست شورای پیشگیری از وقوع جرم در سالن جلسات شهید شهید بهشتی دادگستری کل استان سیستان و بلوچستان برگزار شد.

«علیرضا ساوری» مدیرکل دبیرخانه شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه ضمن تقدیر و تشکر از هماهنگی و همکاری جامعه پیشگیری استان در جهت کاهش و پیشگیری برخی از جرایم، دعاوی و آسیب‌های اجتماعی، بر ضرورت ارتقاء آگاهی‌های عمومی و گسترش فرهنگ پیشگیری از طریق آموزش چگونگی حفظ و صیانت از خود، خانواده و اموال درمقابل مجرمین و بزهکاران و جلوگیری از بزه دیدگی و همچنین ارتقاء دانش حقوقی و قضایی عمومی و تخصصی تأکید نمود.

 مدیرکل دبیرخانه شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه بر اهمیت تولید محتوا و نشر و بازنشر محتواهای پیشگیرانه با تمرکز بر کاهش و پیشگیری از جرایم و آسیب های اولویتی استان اشاره داشته و افزود: اعضای اصلی شورای پیشگیری استان و شهرستان های تابعه موظف و مکلف هستند در حدود و حیطه وظایف و اختیارات پیشگیرانه خود نسبت به تولید محتوا و فراهم نمودن بسترهای نشر و بازنشر محتواهای پیشگیرانه از طریق صدا و سیما مرکز استان، رسانه های دیداری و شنیداری و شبکه های اجتماعی اقدام نمایند.

ساوری توانمندسازی افراد بعنوان موتور محرکه پیشگیری از جرم دانسته و از اعضا شورای پیشگیری از وقوع جرم استان خواستند تا در حوزه ارتقا آگاهی های عمومی و گسترش فرهنگ پیشگیری بیش از گذشته فعال بوده و اقدامات و فعالیت های مستمر، دائمی و ماندگار در این زمینه داشته باشند. مطابق قانون پیشگیری از وقوع جرم ارتقاء آگاهی های عمومی و گسترش فرهنگ پیشگیری از جرایم و آسیب های اجتماعی بر عهده همه دستگاه های عضو شورایعالی پیشگیری از وقوع جرم و شوراهای پیشگیری استان ها و شهرستان ها بوده و می بایست مورد توجه و اهتمام جدی و عاجل قرار گیرد.

وی گفت: تعداد قابل توجهی از جرایم و آسیب های اجتماعی بر اثر نا آگاهی به وقوع پیوسته و متاسفانه در بسیاری از موارد علیه افراد پرونده های قضایی تشکیل و در سیر مراحل قضایی قرار گرفته و بعضا افراد محکوم به مجازات های سنگین می شوند که قطعا با گسترش فرهنگ پیشگیری و ارتقاء آگاهی های عمومی می توان از ورود بسیاری از پرونده های غیر ضرور به دستگاه قضایی جلوگیری نمود.

این مسئول ضمن اشاره به خسارت های ناشی از عدم اجرای قانون بر الزام مسئولین به اجرای وظایف و تکالیف قاونی خاطرنشان کرد: خسارت های ناشی از ترک فعل مدیران و مسئولین بویژه در حوزه پیشگیرانه بسیار زیان بار است و می بایست از طریق شورای پیشگیری از وقوع جرم استان و شهرستان ها تابعه نسبت به الزام مسئولین به اجرا و تکالیف پیشگیرانه آنها نظارت مستمر و موثر بعمل آید.

ساوری گفت: مهمترین راهبرد پیشگیری از جرم توجیه، ارشاد، هشدار به موقع و بهنگام به افراد دانسته تا احیانا مانع از هرگونه انگیزه مجرمانه در آنها شود و در صورت ارتکاب جرم نسبت به برخورد و مقابله با این قبیل افراد تاکید نمود. در واقع اجرای عدالت کیفری با هدف پیشگیری از جرم بعنوان پیشگیری مورد توجه قوه قضاییه بوده لیکن قبل از آن قطعا می بایست تمرکز اصلی بر روی پیشگیری از نوع اول و دوم شامل پیشگیری های اجتماعی، فرهنگی، وضعی و انتظامی باشد تا از شکل گیری جرایم و آسیب های اجتماعی احتمالی جلوگیری بعمل آید.

مدیرکل دبیرخانه شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم گفت: ضرورت اجرای سند تحول قضایی با بهره گیری حداکثری از ظرفیت شورای پیشگیری استان و شهرستان های تابعه تاکید نموده و از این سند بعنوان یکی از اسناد بالادستی فاخر نام برد.  

ساوری در انتها بر اصل برگزاری جلسات شورای پیشگیری از وقوع جرم استان و شهرستان های تابعه در هر فصل یک جلسه تاکید کردند و از روسای محترم شورای پیشگیری از وقوع جرم خواستند تا نسبت به تهیه و تدوین جدول زمانبندی برگزاری جلسات شورا و تدوین دستورکارهای اولویتی شورا با در نظر گرفتن پنج اولویت شامل سرقت، مواد مخدر، خشونت، تصادفات و تحکیم خانواده و پیشگیری از طلاق اقدام نمایند.

انتهای پیام/

این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است

این مطلب مفید بود؟
>

آخرین اخبار

تبلیغات
تبلیغات
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید