رئیس مجلس ملی جمهوری آذربایجان گفت: این کشور قصد دارد به عضویت کامل گروه بریکس درآید.
به گزارش مجاهدت از مشرق، صاحبه غفار آوا در دیدار با ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه در حاشیه دهمین مجمع پارلمانی کشورهای عضو بریکس در سنپترزبورگ افزود: جمهوری آذربایجان در سیاست خارجی خود، گفت و گو، همکاری و همبستگی را ترویج میکند.
شبکه تلویزیونی بریکس درگزارش خود ضمن اشاره به دیدار محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی با رئیسجمهور روسیه، به دیگر دیدارهای حاشیه این اجلاس اشاره کرد.
بنا بر این گزارش، رئیسجمهور روسیه در دیدار با ژائو لجی رئیس کمیته دائمی کنگره ملی خلق چین نیز از وی خواست که به رئیسجمهور چین، پیام دعوت برای شرکت در اجلاس سران گروه بریکس را ابلاغ کند.
بنا بر این گزارش، ناتالیا کوچانووا رئیس شورای جمهوری (مجلس علیا) مجلس ملی بلاروس نیز در سخنانی در مجمع پارلمانی بریکس گفت: سازمان همکاری شانگهای (SCO) و گروه بریکس همه ویژگیهای لازم را برای تبدیل شدن به پایه و اساس یک نظم عادلانه جهانی جدید دارند.
دهمین مجمع پارلمانی بریکس که روز پنجشنبه در سنپترزبورگ روسیه آغاز به کار کرد، (امروز) جمعه ۲۲ تیرماه به کار خود پایان می دهد.
موضوع این مجمع نقش پارلمانها در تقویت چندجانبه گرایی برای توسعه و امنیت جهانی عادلانه است.
در روز نخست این نشست که با حضور و سخنرانی قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی و رؤسا و دیگر مقامات پارلمانی کشورهای عضو بریکس برگزار شد، چشم انداز تقویت همکاریهای بین مجالس کشورهای عضو بررسی شد.
این رویداد با اولین جلسه اجلاس عمومی این مجمع در قالبی گسترده با حضور نمایندگان هیأتهای پارلمانی کشورهای بریکس، کشورهای دعوت شده و سازمانهای بین المجالس ادامه یافت و تمرکز مباحث درباره نقش مجالس در افزایش کارایی نظام روابط بین الملل و تضمین دموکراتیک شدن آن بود.
روز دوم مجمع پارلمانی بریکس نیز با یک جلسه عمومی در قالب گسترده آغاز شد و در آن شرکت کنندگان در مورد نقش پارلمان ها در تجارت چندجانبه و چگونگی غلبه بر تهدیدات ناشی از بحرانهای جهانی بحث کردند.
همکاریهای بشردوستانه و فرهنگی بین المجالس موضوع سومین نشست عمومی در این اجلاس خواهد بود.
به گفته کنستانتین کاساچوف نایب رئیس شورای فدراسیون (مجلس سنا) روسیه، تقریباً تمام هیأت های دعوت شده به مجمع پارلمانی بریکس به سن پترزبورگ آمدهاند و در بالاترین سطح ممکن در این نشست حضور دارند.
وی ادامه داد: عربستان همچنان در حال تصمیم گیری در مورد مشارکت خود در بریکس است و ما قطعاً در این موضوع مشکلی ایجاد نمی کنیم، ما همیشه از دیدن نمایندگان عربستان سعودی در گروه بریکس خوشحال خواهیم شد.
بنا بر اعلام مقام های روس، ۴۰۰ شرکت کننده از ۱۸ کشور جهان در دهمین مجمع پارلمانی بریکس حضور یافته اند.
روسیه به عنوان رئیس دورهای گروه بریکس حدود ۲۵۰ رویداد را در سال ۲۰۲۴ میلادی میزبانی میکند. اجلاس آتی سران بریکس به عنوان مهمترین رویداد این گروه در کازان در ۲۲ تا ۲۴ اکتبر (اول تا سوم آبان ۱۴۰۳) برگزار خواهد شد.
مسکو موضوعاتی در سه بخش شامل سیاست و امنیت، اقتصاد و مسائل مالی و روابط فرهنگی و بشردوستانه را در اولویت برنامههای این گروه در سال ۲۰۲۴ قرار داده است.
گروه اقتصادهای نوظهور سال ۲۰۰۶ با مشارکت برزیل، روسیه، هند و چین تأسیس شد. آفریقای جنوبی در سال ۲۰۱۰ به این گروه پیوست و به دنبال آن، نام گروه از بریک به بریکس تغییر یافت.
در دی ماه سال ۱۴۰۲ همزمان با ژانویه ۲۰۲۴ میلادی و به دنبال پیگیریهای دستگاه دیپلماسی در دولت سیزدهم، جمهوری اسلامی ایران همراه با مصر، اتیوپی، عربستان سعودی و امارات متحده عربی به صورت رسمی به این اتحاد پیوستند که در این میان مشارکت عربستان سعودی در نشستها کمرنگ بوده است.
بنا بر اعلام مقامات روس، حدود 30 کشور هم اینک متقاضی عضویت و یا برقراری مناسبات نزدیک با گروه بریکس در قالب شریک هستند. سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه پیش تر اعلام کرده است که گروه بریکس فعلا پذیرش اعضای جدید را متوقف کرده است.
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است