حشد‌الشعبی؛ از مبارزه با داعش تا حمایت از غزه

حشد‌الشعبی؛ از مبارزه با داعش تا حمایت از غزه

گروه بین‌الملل دفاع‌پرس: بسیج مردمی عراق یا حشدالشعبی، نیرو‌های مقاومت عراق هست که در کنار ارتش این کشور قرار دارد و با هدف مبارزه علیه داعش سازمان‌دهی شده هست. سازمان «حشد الشعبی» از حدود ۴۰ گروه مختلف تشکیل شده که عمدتاً گروه‌های شیعه هستند، اما گروه‌های سنی مذهب و مسیحی و ایزدی نیز در آن حضور دارند.

حشد الشعبی؛ بسیج مردمی عراق و حامی غزه

بعد از آنکه در سال ۲۰۱۴ شهر موصل عراق از ۵ تا ۱۳ ژوئن ۲۰۱۴ میلادی به مدت ۸ روز به دست نیرو‌های داعش افتاد، شاهد فتوای مراجع عراق به‌ویژه فتوای جهاد آیت‌الله سیستانی، را در دفاع از این کشور بودیم که در نهایت شاهد تشکیل سازمان «حشد الشعبی» شدیم. هدف این نیرو‌ها کمک به ارتش و نیرو‌های امنیتی عراق برای پاسداری از مکان‌های مذهبی و نیز مقابله با تهاجم بود.

تعداد نیرو‌های «الحشدالشعبی» حدود ۶۰ تا ۱۲۰ هزار نفر تخمین زده می‌شود. مناطق عملیاتی آنها استان‌های بغداد، بابل، دیاله، صلاح‌الدین، انبار و همچنین شهر کرمه در نزدیکی شهر فلوجه هست. این نیرو‌ها در آزادسازی مناطقی، چون جرف النصر، آمرلی، ضلوعیه، بلد، استان دیاله، الدور، علم، ناحیه بغدادی، تکریت و بخش‌هایی از استان انبار نقش اساسی داشته‌اند.

حشد‌الشعبی؛ از مبارزه با داعش تا حمایت از غزه

فرمانده کل «حشد الشعبی» یا همان بسیج مردمی «حیدر عبادی» بود. ابومهدی المهندس معاون بسیج مردمی عراق و فرمانده میدانی این نیرو بود که متاسفانه به همراه سردار حاج «قاسم سلیمانی» توسط ارتش تروریستی آمریکا و به‌صورت کاملا ناجوانمردانه و به‌شیوه‌ی تروریستی در فرودگاه بغداد به شهادت رسیدند. هم‌اکنون «فالح فیاض» رئیس هیئت بسیج مردمی و «صادق سعداوی» رئیس هیئت ارکان هست. ضمن اینکه «کریم نوری» عضو هیئت بسیج مردمی و سخنگوی رسمی آن و «احمد اسدی» سخنگو و عضو هیئت بسیج مردمی هستند.

این مطلب را از دست ندهید :  سردار نائینی: دفاع مقدس ۱۲ روزه محاسبات دشمن را به‌طور کامل برهم زد

نقش حشدالشعبی در مبارزه با داعش بسیار موثر، قابل توجه و تأثیرگذار بوده هست. این سازمان پس از سرنگونی داعش، به پاکسازی بقایای داعش پرداخت و در خدمات اجتماعی نیز فعالیت چشمگیر و قابل توجهی داشت. البته بر اساس قانون سازمان «الحشدالشعبی»، مانند دیگر نیرو‌های نظامی عراق، از فعالیت‌های سیاسی نیز منع شده هست.

حشد‌الشعبی؛ از مبارزه با داعش تا حمایت از غزه

حشدالشعبی با تصویب قانونِ «سازمان حشد شعبی» در پارلمان عراق در ۲۶ نوامبر ۲۰۱۶میلادی (۶ آذر ۱۳۹۵شمسی)، یکی از نیرو‌های نظامی عراق شد و زیر نظر فرماندهی کل نیرو‌های مسلح قرار گرفت. بر اساس آن، قوانین مربوط به حشدالشعبی و دیگر نیرو‌های مسلح عراق یکسان هست.

«عقیل حسینی» رئیس شورای بسیج عراق آن را ادامه بسیج ایران توصیف کرد. وی پیشتر گفته‌بود که بسیج عراق با تجربه بسیج ایران تشکیل شده‌هست. نوری مالکی در مرداد ۱۳۹۴ شمسی در مصاحبه با خبرگزاری ابنا تصریح کرد که ما در ساختار بسیج عراق از بسیج ایران الگو گرفتیم. همچنین در سپتامبر ۲۰۱۵ حیدر العبادی نخست‌وزیر وقت عراق اعلام کرد که گروه‌های حشدالشعبی بخشی از نیرو‌های حکومتی هستند.

حشد‌الشعبی؛ از مبارزه با داعش تا حمایت از غزه

آمریکا پس از پایان جنگ غزه و توافق آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و حماس و با هدف از میدان خارج کردن و از بین بردن تمامی گروه‌های مقاومت در منطقه با وارد آوردن فشار فراوان به مسئولان دولت عراق به دنبال انحلال سازمان حشدالشعبی در عراق و ادغام آن با ارتش این کشور هست. موضوعی که توسط اغلب سران و مقامات بغداد رد شده هست.

انتهای پیام/ ۱۳۴

این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده هست
حشد‌الشعبی؛ از مبارزه با داعش تا حمایت از غزه
این مطلب مفید بود؟
>

آخرین اخبار

تبلیغات
تبلیغات
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید