نماد سایت مجاهدت

خط و ربط| نسخه مرعشی برای ادامه راه اصلاحات در انتخابات/ از وعده‌های اقتصادی نامزدها تا تلاش همتی برای برائت از وضع موجود

خط و ربط| نسخه مرعشی برای ادامه راه اصلاحات در انتخابات/ از وعده‌های اقتصادی نامزدها تا تلاش همتی برای برائت از وضع موجود


گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس: امروز و بر اساس قرعه‌کشی علیرضا زاکانی ساعت ۰۱:۰۰ بامداد از شبکه جام جم، سید ابراهیم رئیسی ساعت ۹ از رادیو اقتصاد، محسن رضایی ساعت ۱۷:۳۰ از رادیو فرهنگ و سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی ساعت ۱۹:۱۵ از شبکه یک سیما نخستین برنامه‌های تبلیغاتی خود از رسانه ملی را به نمایش درآوردند.

البته برنامه علیرضا زاکانی با تغییراتی مواجه شد که مالک شریعتی، سخنگوی ستاد او در واکنش به این ماجرا در صفحه توئیترش نوشت: برنامه دیشب ⁧‫زاکانی‬⁩ در شبکه جام جم در ساعت اعلام شده اصلا پخش نشد و بخشهایی از آن بدون تبلیغ و اطلاع رسانی امروز صبح برای رفع تکلیف از بخش اروپایی پخش گردید. چه کسانی فشار آوردند و از چه می ترسند؟! ستادانتخاباتی بطور رسمی پیگیری خواهد کرد.

بسته دوازدهم «خط و ربط» بیشتر روی وعده‌های نامزدهای انتخابات 1400 تمرکز دارد، وعده‌هایی که بیشتر رنگ و بوی اقتصادی دارد،‌ در نظرسنجی‌های معتبر این روزها نیز مردم مهمترین دغدغه خود را مسائل و مشکلات معیشتی عنوان کرده‌اند.
 

می‌توانیم تورم را یک رقمی کنیم

رئیسی در آخرین اظهار نظرهای خود گفته که: دولت ما دولت تحول و دولت مردمی خواهد بود و به مردم نقش خواهد داد و این تحول تحولی نیست که دولتمردان بنشینند و در اتاقی دربسته برنامه ریزی برای بخش‌های دیگر کنند.

او محوریت این تحول را عدالت اقتصادی خوانده و تصریح کرده که: محوری‌ترین تحول اقتصادی ما عدالت اقتصادی هم در حوزه تخصیص عدالت و هم در حوزه نقدینگی خواهد بود.

رئیسی معتقده که با هدایت نقدینگی به سمت تولید می‌توان حتما به افزایش اشتغال و به رونق تولید کمک کرد. او گفته: می‌توانیم گرانی و تورم را کنترل کنیم؛ می‌توانیم تورم را یک رقمی کنیم

سالانه یک میلیون شغل ایجاد می‌کنیم

تأکید بر مسکن‌سازی، ایجاد سالانه یک میلیون شغل، استفاده از ظرفیت فضای مجازی برای ایجاد شغل، شفاف‌سازی و صحبت صادقانه با آحاد ملت از دیگر نکاتی بود که رئیسی به آنها اشاره کرد.

رئیسی که امروز به کهف الشهدای تهران هم رفته بود مردم را به شرکت در انتخابات دعوت کرده و گفته که: همه بدانند شرایط متفاوت و متحول خواهد شد. ما می‌دانیم و می‌خواهیم و می‌توانیم مشکلات مردم را کاهش دهیم.

 

۳، ۴ ماهه ریشه‌های اصلی تورم را می‌خشکانیم

محسن مهرعلیزاده، دیگر نامزد انتخابات اما در آخرین سخنانش گفته که: باید سهم بیش از ۶۰ درصدی اقتصاد در دست دولت را به رقم‌های پائین‌تر با طی یک روند طبیعی به حداکثر ۲۰ الی ۲۵ درصد در طی ۴ سال برسانیم.

او معتقده که با کنترل تورم نوسانات قیمتی در بازار کنترل خواهد شد.

مهرعلیزاده این وعده رو هم داده که: از روز اول دولت و در عرض حداکثر سه تا چهار ماه ریشه‌های اصلی ایجاد تورم را از بین می‌بریم.

دیگر نکاتی که مهرعلیزاده به آنها اشاره کرده از این قراره که برطرف شدن موانع تولید اثرات خود را در ماه اول و دوم در بازار و عرصه تولید از خودش نشان خواهد داد، برای رفع کسری بودجه خوشبختانه راه حل‌های خوبی دارم، یارانه های پنهان بدون اثرگذاری در زندگی مردم را حذف می‌کنم.

رانتی به نام ارز 4200 تومانی

این نامزد اصلاح‌طلب کنایه‌ای هم به ارز 4200 تومانی زده و گفته: ما یک رانت تحت عنوان ارز ۴۲۰۰ تومانی داشتیم و داریم. در سال گذشته نزدیک به ۱۸ میلیارد دلار در این زمینه به بازار تزریق شد با قصد اینکه کالاهای اساسی ارزان به دست مردم برسد ولی در این جهت کمک موثری نکرد، بلکه به عکس آن تبدیل شد.

امروز محمدجواد حق شناس رئیس شورای سیاست گذاری ستاد انتخاباتی محسن مهرعلیزاده شد.
 

وعده یارانه 450 هزار تومانی برای 40 میلیون ایرانی

محسن رضایی هم که امروز بیشتر در فضای مجازی فعال بوده و تأکید کرده در صحنه انتخابات خواهد ماند در صفحه شخصی خود به عدم توزیع درست یارانه‌های پیدا و پنهان در کشور اشاره کرده و نوشته: در سال ۱۳۹۹ ارزش یارانه های پیدا و پنهان کشور، معادل ۱۳۸ میلیارد دلار بوده است ولی عملاً کمکی به بهبود معیشت مردم‌ نکرده است.‌

او در ادامه نوشته: با رای قاطع شما ملت ایران و تشکیل دولت اقدام‌ و تحول، سریعاً با تعیین نرخ و قیمت ترجیحی، معادل چهار میلیارد دلار از محل فروش محصولات نفتی به ثروتمندان و معادل همین مقدار از خرید نهاده های دامی، صرفه جویی خواهیم کرد و با جلوگیری از اتلاف ثروت عمومی و قطع دست ویژه خواران، یارانه را به مبلغ چهارصد و پنجاه هزار تومان ماهانه برای هر فرد، به چهل میلیون نفر از ملت ایران (که درآمد کمتری دارند) واریز خواهیم‌ کرد.

او در پست دیگر خود وعده تشکیل صندوق ملی صنعت نفت ایران را هم داده و تأکید کرده که اگر دولت او تشکیل شود صندوقی را که مالک نفت و گاز و فرآوردهای نفتی و گازی است تشکیل می‌دهد و ۳۰درصد سهام آن را برای بهبود معیشت مردم مستقیماً به یکایک ایرانیان، ۴۰درصد سهام را به تامین سرمایه‌گذاری‌های دولت در بخش‌های مختلف پیشرفت کشور و ۳۰ درصد سهام را برای نسل‌های آینده ایرانیان به صندوق توسعه ملی می‌دهد.

 

باید برای حل مشکلات مردم نقطه‌زنی کنیم

جلیلی هم در پیام ویدئویی خود تأکید کرده که رئیس جمهور باید با طراحی برنامه‌های نطقه زن کار‌های پیشران کشور را فعال کند و در این راستا اقداماتی برای حل مشکل اشتغال، گرانی، مسکن، جلوگیری از واردات مافیایی و قاچاق را در اولویت قرار دهد.

او گفته: امروز در حالی که ۹۰ هزار میلیارد تومان از تسهیلات معوقه بانکی در اختیار ۱۱ نفر است، نیمی از مردم هیچ تسهیلاتی تاکنون دریافت نکرده اند و لذا ساماندهی این وضعیت نیازمند برنامه ریزی دقیق با زمان بندی مشخص است.

جلیلی این وعده را به مردم داده که در 20 روز آینده برنامه‌ها را به جز به جز و همچنین به صورت جامع توضیح خواهم داد.

 

زاکانی از دارایی‌هایش رونمایی کرد

زاکانی هم که به برنامه اینترنتی تبادل رفته بود از دارایی‌هایش رونمایی کرده و گفته: دو واحد 95 متری در خیابان ایران تهران دارم و همسرم یک‌خانه 75 متری در پردیسان قم دارد. درآمد هیئت علمی دارم و از این حقوق 4.5 میلیون تومان برای هزینه‌های منزل به همسرم پرداخت می‌کنم و هزینه آب، برق، گاز و تلفن بر عهده من است. مابقی حقوق را صرف امور انقلابی می‌کنم.

او اینکه برخی او را یار کمکی سید ابراهیم رئیسی خوانده‌اند را توهین به آیت‌الله رئیسی و خود دانسته و تأکید کرده که در مناظرات مشخص خواهد شد که کدام نامزدها کمکی هستند.

زاکانی درباره علل رد صلاحیتش در دوره‌های قبلی توضیح داده که: در سال‌های 92 و 96 پرونده‌ای برای من به علت مبارزه با مفاسد اقتصادی در جریان بود و به یک سال زندان محکوم شدم در نتیجه شورای نگهبان صلاحیتم را احراز نکرد. اما در پیگیری‌های مجدد، با رأی قاطع هیئت‌منصفه تبرئه شدم؛ وزارت نفت، یکی از نهادهای امنیتی و برادر رئیس‌جمهور از جمله شاکیان این پرونده بودند.

او درباره شایعه دو تابعیتی بودن دخترش هم اینطور گفته که تحصیلات دخترم در رشته‌ای بود که در ایران معادل آن وجود نداشت؛ حدود یک‌سالی ‌است که دخترم پس از اتمام تحصیل به کشور بازگشته است. ضمنا نوه من شناسنامه ایرانی دارد.

یک ستاد دهه شصتی‌ها زده‌ام و به‌زودی چهار سند با محوریت مبانی، مواضع، برنامه و میثاق منتشر خواهم کرد، من رئیس‌جمهور شوم، آمریکایی‌ها التماس می‌کنند و مجبور می‌شوند که تمام تحریم‌ها را بردارند، اساس برنامه اقتصادی من، برداشتن موانع تولید و جهش آن است، نمی‌گذاریم تیغ بانک‌ها گردن تولید را ببرد و بانک‌ها به سمت کارفرمایی حرکت کنند، اگر در صنایع پلیمری و پتروشیمی کشور سرمایه‌گذاری کنیم، هیچ نیازی به پول نفت نداریم از دیگر محورهای سخنان او در این برنامه بوده.

 

تلاش همتی برای برائت از وضع موجود

عبدالناصر همتی هم که امروز بیشتر بر روی توئیتر پیام‌های خود را مخابره کرده در یکی از آنها گفته: برخی افرادی که خود از بانیان این وضعیت هستند می‌گویند عملکرد همتی بخشی از وضعیت فعلی است. من از دو سال و نیم پیش تا به حال بخشی از  تغییر وضعیت موجودم نه بانی وضعیت موجود.

او که معتقده آبرویش را برای اصلاح روند حرکتی بانک مرکزی و جلوگیری از فروپاشی اقتصادی کشور گذاشته گفته که: اگر روند قبلی سیاستهای ارزی و پولی ادامه می یافت با شوک اقتصادی ناشی از کرونا چیزی برای رقابت باقی نمی‌ماند.

همتی در توئیت دیگری هم این سوال را مطرح کرده که: آمده‌ام با صدای بلند از مخالفان بپرسم چه زمانی بهتر از امروز برای حل همزمان دو پرونده تحریم و FATF است؟

دو نشست خبری برای روز اول هفته

نشست خبری رئیس و سخنگوی ستاد انتخاباتی سعید جلیلی کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری، فردا در خبرگزاری فارس برگزار می‌شود.

نشست خبری علیرضا زاکانی هم صبح فردا (شنبه ۸ خرداد) در محل خبرگزاری مهر برگزار خواهد شد.

یک حمایت دیگر از سید ابراهیم رئیسی

ائتلاف وحدت ملی در بیانیه‌ای حمایت خود را از آیت الله ابراهیم رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرد.

اصلاحات در انشقاق/ از نسخه مرعشی تا بی‌نامزدی آذری منصوری

حسین مرعشی، سخنگوی کارگزاران معتقده اصلاح‌طلبان نباید برای خروج از انتخابات زود هنگام تصمیم بگیرند. او گفته: می‌توانیم حریف رقیبمان باشیم تا کسی را که آنها می‌خواهند به کرسی بنشانند به قدرت نرسد.

محمدصادق جوادی‌حصار، دیگر فعال سیاسی اصلاح‌طلب هم گفته که: اگر اصلاح‌طلبان بتوانند با آقای همتی هم به این نتیجه برسند خوب است؛ خوشبختانه در این موضوع با آقای کرباسچی اشتراک نظر داریم. او معتقده که در حوزه عملگرایی سیاسی امکان اجتماع جریان‌های اصلاح‌طلبی پیرامون آقای مهرعلیزاده بیشتر است.
او روی این مسئله هم تأکید دارد که: ما باید همه تلاش‌مان را مصروف این کنیم که مردم را به پای صندوق رای برگردانیم؛ چون غیر از صندوق رأی، راه دیگری نیست.

علی تاجرنیا هم معتقده این که انتظار از آقای همتی و مهرعلیزاده داشته باشیم که با توجه به این که این‌ها را در دور اول کاندیداهای اصلاح‌طلبان محسوب نکردیم، کناره‌گیری کنند، انتظار به جایی نیست.

محمدعلی وکیلی اما نظر جالبی را مطرح کرده و گفته که هر رییس‌جمهور منتخبی که بتواند گره‌ها و بن‌بست‌های این سال‌ها را باز و تحریم‌ها را برطرف کند و وضعیت معیشت مردم را بهبود ببخشد، به اعتقاد من این همان دولت اصلاح‌طلب است! او معتقده که اصلاح‌طلبان باید در انتخابات مشارکت حداکثری داشته باشند چرا که خود صندوق رای، ماهیت اصلاح‌طلبی دارد.

آذری منصوری، سخنگوی جبهه اصلاحات ایران اما تصریح کرده که با توجه به رد صلاحیت‌ها این جبهه امکانی برای حضور و مشارکت فعال در انتخابات ریاست جمهوری برایش باقی نمانده چون نامزدی برایش باقی نمانده است.

از طرف دیگه وزیر فرهنگ و ارشاد به وعده‌ انتخاباتی محسن رضایی، جلیلی و قاضی‌زاده هاشمی واکنش نشان داده و توئیت کرده که قرار بود که برنامه‌ها مطرح باشند نه وعده‌های کاذب فریبنده!

قدردانی جامعه مدرسین از شورای نگهبان

جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در بیانیه خود ضمن حمایت از تصمیمات شورای نگهبان در جریان احراز صلاحیت نامزدها اعلام کرده که: انتظار مردم بصیر و انقلابی ما همیشه از شورای نگهبان، اقدامات قاطع در چارچوب قانون و وظایف آنها و سیاست های کلی انتخابات است.

روش مکمل برای ضربه زدن به انتخابات

روح‌الله متفکرآزاد، رئیس ستاد انتخاباتی علیرضا زاکانی معتقده که نگرانی از عدم مشارکت مردم در انتخابات محصول مدیریت کسانی است که می‌گویند چرا اجازه نمی‌دهید ما در میدان رقابت انتخابات شرکت کنیم، او گفته: یک روش مکمل ضربه زدن پس از ناکارآمدی‌های گذشته، مأیوس کردن مردم از انتخاب‌گری است.

آخرین نظرسنجی ایسپا و صدرنشینی رئیسی

نتایج آخرین نظرسنجی ایسپا منتهی به 5 و 6 خرداد از میان افرادی که گفته‌اند قطعاً یا احتمالاً در انتخابات شرکت خواهند کرد، اینگونه است که ۴۳.۹% ابراهیم رئیسی، ۳.۷% محسن رضایی، ۱.۸% سعید جلیلی، ۱.۰% امیرحسین قاضی زاده هاشمی، ۱.۰% عبدالناصر همتی، ۰.۴% محسن مهرعلیزاده و ۰.۲% علیرضا زاکانی را برگزیده‌اند. ۴۸% از افرادی که تصمیم دارند به طور قطع یا احتمال زیاد در انتخابات شرکت کنند هنوز از بین افراد حاضر در لیست نمی‌دانند به کدام گزینه رأی خواهند داد و هیچکدام را انتخاب نکرده‌اند.
 

فهرست شورای ائتلاف در آستانه نهایی شدن

و نکته آخر اینکه امروز نشست 84 منتخب مجمع عمومی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب برای هماهنگی و تشریح فرایند مصاحبه نامزدهای شورای شهر تهران، برگزار شد. مهدی چمران هم گفته که تلاش می‌کنیم تا پایان این هفته فهرست نهایی برای انتخابات شورای شهر تهران را اعلام کنیم.

انتهای پیام/





منبع خبر
خروج از نسخه موبایل