مجاهدت

رئیسی هم مثل روحانی از داخل پاستور مدیریت کند/ میراث شوم «دولتِ اصلاح طلبان» و کارِ سخت دولت سیزدهم


دولت روحانی و به عبارتی دولتِ اصلاح طلبان و به عبارت دیگر «دولتِ سوم خاتمی» میراثی شوم در حوزه اقتصادی برای دولت سیزدهم به جای گذاشته است.

سرویس سیاست مشرق – روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه “ویژه‌های مشرق” نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با  «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

**رئیسی هم مثل روحانی از داخل پاستور مدیریت کند

روزنامه آرمان در مطلبی نوشت:«عملکرد باید نمود پیدا کند یعنی مردم احساس کنند که اتفاقاتی در شرف انجام است. به صرف حضور در بین مردم نمی‌توانیم به اعتماد سازی دست پیدا کنیم مگر اینکه عملکرد هم در کنار آنها چاشنی این کار باشد و توامان نشان دهنده حرکت‌هایی باشد که نویدبخش روزهای خوب برای کشور است».

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت:«باید به هر جهت رئیس جمهور و مردمی که در تجمع‌ها حضور پیدا می‌کنند رعایت پروتکل‌های بهداشتی را هم داشته باشند».

رئیسی هم مثل روحانی از داخل پاستور مدیریت کند/ میراث شوم «دولتِ اصلاح طلبان» و کارِ سخت دولت سیزدهم

اصلاح طلبان در هفته های اخیر به دفعات علیه سفرهای استانی و بازدیدهای میدانی رئیس جمهور و هیات دولت هجمه کرده و آن را مصداق پوپولیسم و مردم فریبی جا زده است.

این طیف به دلیل آلودگی به اشرافی گری و روحیه ارباب-رعیتی نسبت به مردم، روحیه مردم داری را کسر شأن برای یک دولتمرد می داند. بخش قابل توجهی از جریان اصلاح طلب، ساده زیستی مسئولان را ریاکاری جا زده و بازدید میدانی را نیز مصداق بی اطلاعی مسئول مربوطه از مشکلات معرفی می کند.

در روزهای گذشته محمد هاشمی رفسنجانی گفته بود:«مدیری که اطلاع ندارد و می خواهد به صورت میدانی کسب اطلاع کند مدیر نیست اگر هم اطلاع دارد و می رود و هزینه گزاف روی دست مردم و بیت المال می گذارد در علم مدیریت، محبوبیتی ندارد».

در دولت روحانی، امتناع رئیس جمهور و بخش قابل توجهی از دولتمردان از حضور در میان مردم، انتقادهای بسیاری در افکار عمومی در پی داشت. 

** میراث شوم «دولتِ اصلاح طلبان» و کارِ سخت دولت سیزدهم

روزنامه اعتماد در مطلبی نوشت:«مرکز آمار گزارشی از شاخص تورم تولیدکننده منتشر کرد که براساس آن، نرخ تورم در بهار سال جاری به بالاترین رقم از زمان محاسبه این شاخص در کشور رسیده است؛ تورم نقطه به نقطه 73درصد و تورم سالانه نیز 60.4 درصد بود. با استناد به داده‌های این مرکز، تورم سالانه همه رسته‌های تولیدی کشور، از خدمات تا برق در بهار سال جاری نسبت به زمستان 99 افزایش داشته است».

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت:«تورم نقطه‌ای تولیدکننده بخش صنعت در بهار سال جاری به حدود 95درصد رسید؛ رقمی که در کل دهه 90 بی‌سابقه بوده و از این جهت نیز بر نگرانی‌ها درخصوص آینده بازار تاثیر می‌گذارد. بسیاری از کارشناسان اشتباهات در سیاستگذاری‌های پولی و ارزی و البته ادامه دادن آن سیاست‌های نادرست که نمونه واضح آن ارز دولتی بود را مهم‌ترین دلیل افزایش تورم نقطه‌ای در این بخش می‌دانند».

واقعیت این است که دولت روحانی و به عبارتی دولتِ اصلاح طلبان و به عبارت دیگر «دولتِ سوم خاتمی» میراثی شوم در حوزه اقتصادی برای دولت سیزدهم به جای گذاشته است.

رکوردزنی دولتِ اصلاح طلبان در تورم، بیکاری، نقدینگی، ضریب جینی، تصمیم غلط و غیرکارشناسی دلار ۴۲۰۰ تومانی، اجرای غلط طرح سهمیه بندی بنزین، حذف کارت سوخت، بی عملی در ساخت مسکن، عدم مدیریت صحیح بازار خودرو، تورم ۴۳ درصدی، افزایش ۸ برابری قیمت دلار، حمایت از مدیران نجومی، توتال، تبعات قرارداد کرسنت، حسین فریدون، مهدی جهانگیری، شبنم نعمت زاده، مهدی آخوندی، هادی رضوی و…تنها بخشی از کارنامه غیرقابل دفاع دولت روحانی در ۸ سال اخیر است.

طبق آمارها، در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، اقتصاد کشور چهار بار با رشد منفی مواجه شده و درمجموع رشد اقتصادی را در هشت‌سال اخیر به حدود صفر رسانده است. این برای اولین‌بار است که در سه‌دهه اخیر چنین دوران طولانی رشد منفی اقتصادی در کشورمان به‌وقوع پیوسته است. پیش از دولت‌های دهم و یازدهم، شاهد وقوع رشد منفی اقتصادی برای سال‌های مختلفی بوده‌ایم اما دولت دوازدهم، بدترین رکورد را در این زمینه به‌جای گذاشته است.

** دستپاچگی روزنامه حامی دولت روحانی از پیام طرف اروپایی

روزنامه ابتکار در مطلبی نوشت:«قدرت‌های اروپایی تاکید دارند که هر چه سریعتر باید مذاکرات آغاز شود. شب گذشته امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه برای دومین بار با ابراهیم رئیسی گفت و گو کرد.
براساس بیانیه دولت فرانسه مکرون در این تماس خواهان از سرگیری فوری مذاکرات هسته ای در وین برای احیای برجام شد».

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت:«مکرون خواستار از سرگیری مذاکرات با هدف یافتن نتیجه و پایان دادن سریع به آن دسته از فعالیت های ایران شد که ناقض توافق هسته ای است».

رسانه های جریان اصلاح طلب دچار «خودتحقیری حاد» هستند. یکی از مصادیق این رفتار نوع مواجهه با طرف اروپایی و آمریکایی در پرونده برجام است.

تروئیکای اروپا در کنار آمریکا جزو بدهکارهای برجام هستند. این دولت ها به هیچ عنوان به تعهدات برجامی خود عمل نکرده اند. با اینحال اصلاح طلبان بدون اشاره به طلبکاری ایران در پرونده برجام، طوری وانمود می کنند که گویا این دولت ها به تعهدات کاملا عمل کرده و این ایران است که اصلا به تعهدات خود عمل نکرده است.

دیپلماسی انفعالی دولت قبل موجب شد که برجام هیچ دستاوردی برای کشورمان نداشته باشد. علیرغم بی دستاوردی برجام در دولت روحانی، اصلاح طلبان اصرار دارند که همین رویکرد در دولت جدید ادامه یابد.

گویا بخشی از جریان اصلاح طلب سخنگوی کاخ سفید در ایران هستند. یک سوال، همصدایی بخشی از جریان اصلاح طلب با ترامپ و بایدن و نتانیاهو و نفتالی بنت و ماکرون و جانسون و…نشانه سهل اندیشی است یا خیانت؟!



منبع
خروج از نسخه موبایل