روایت منابع رسمی عراق از کشتی عراقی متصل به مین

روایت منابع رسمی عراق از کشتی عراقی متصل به مین



به گزارش خبرنگار مجاهدت به نقل از مشرق به نقل از تارنمای خبری «بغداد الیوم» ، «علی قیس» معاون مدیرکل شرکت نفتکش های عراق در بیانیه ای رسمی اعلام کرد: کشتی از جایی نمی آمده بلکه در محل از ماه دهم سال ۲۰۲۰ میلادی موجود بوده است.

وی افزود: “این کشتی برای پروژه ای که ما و شرکت ملی (بازاریابی) نفت عراق “سومو” درحال کار بر روی آن هستیم، یک مخزن شناور محسوب می شود؛ به گونه ای که مقادیر (فرآوردهای) صادراتی از پالایشگاه ها به آن (برای بارگیری در دیگر کشتی ها) منتقل می شود.

این مسئول افزود: از عصر دیروز تا امروز با نفتکش های نزدیک منطقه (محل استقرار کشتی بمب گذاری شده) در تماس و آماده همکاری با پرسنل دریایی موجود هستیم.

بیشتر بخوانید:

وی با بیان اینکه “موضوع (خنثی سازی مین ها) یک مسئله کاملاً امنیتی است” خاطرنشان کرد: نیروهای امنیتی پس از برچیدن مین ها، گزارش خود را مبنی بر تخلفات صادر می کنند؛ خصوصاً که کشتی (بمب گذاری شده) در منطقه ای واقع شده که ما آن را منطقه «المغطاص» در آبهای منطقه ای نزدیک منطقه موسوم به «البوایه ۵» می نامیم.

این مسئول عراقی ادامه داد: کشتی به بنادر نمی آمده است، بلکه اساسا در آنجا بوده است و من تعجب کردم که برخی از رسانه ها این گونه تبلیغ کردند که این نفتکش با هدف منفجر کردن بدر به عراق آمده است.

وی گفت: این کشتی به بندر نزدیک نیست و از روز و شب گذشته، برخی از خدمه خود را که در تانکرهای دریایی نزدیک به محل حادثه بودند، تخلیه کرده ایم و رسیدگی (برای خنثی سازی مواد منفجره) تاکنون ادامه دارد.

قیس تصریح  کرد: وزیر نفت و مقامات عالی دولت عراق از شب گذشته به این موضوع توجه کرده اند و این تانکر در نزدیکی بندر قرار ندارد و از جایی هم نیامده و آماده منفجر کردن بندر نیست بلکه آنجا در آبهای منطقه ای بوده و تیم ها با توجه به برنامه ترسیم شده درحال رسیدگی به موضوع هستند.

پیش از این برخی اخبار در رسانه ها و شبکه های اجتماعی منتشر شده بود که کشتی به طور بمب گذاری شده از عربستان می آمده و در اجاره شرکت ملی بازاریابی نفت عراق بوده است.

برخی منابع خبری هم گفته بودند که هدف از این کشتی بمب گذاری شده ، منفجر کردن بندر “ام قصر” نظیر بندر بیروت بوده است که مقامات عراقی رسما این ادعا را تکذیب کردند.

پلیس بصره در این باره در بیانیه ای اعلام کرد: برخی صفحات شبکه های اجتماعی مطلب دروغی را مبنی بر خنثی سازی نقشه منفجر کردن بندر ام قصر با یک کشتی بمب گذاری شده نظیر انفجار بندر بیروت را بازنشر دادند که این مطلب نادرست بوده و صحت ندارد.

درهمین پیوند، پیش از این یک منبع امنیتی عراقی جمعه به شبکه تلویزیونی «الرشید» اعلام کرده بود که تیم خنثی سازی مواد منفجره برای خنثی سازی و جدا کردن یک مین دریایی چسبیده به بدنه یک نفتکش متعلق به شرکت نفت ملی عراق (سومو) اقدام کرده اند.

ستاد امنیتی عراق دومین منبع رسمی بعد از پلیس بصره بود که ظهر جمعه درباره برخی خبرها درخصوص اتصال یک مین به یک تانکر دریایی در نزدیک بنادر عراق بیانیه ای صادر کرد.

در بیانیه آمده بود: ساعت چهار عصر پنجشنبه وجود یک شی مشکوک چسبیده به یکی از کشتی ها در منطقه انتظار کشتی ها در آب های بین المللی در فاصله ۲۸ مایل دریایی از بنادر نفتی ما در مقابل بنادر عراق مشاهده و مشخص شد که این کشتی مورد اجاره شرکت ملی بازاریابی نفت عراق «سومو» است و در کنار آن، کشتی دیگری درحال بارگیری سوخت است. 

این بیانیه افزود: فورا تیم خنثی سازی مواد منفجره وزارت کشور عراق تشکیل و به بندر «فاو» منتقل شد و با هماهنگی نیروی دریایی عراق به محل کشتی مورد نظر عزیمت کرد.

این بیانیه تصریح کرد: این تیم با وجود ارتفاع و شدت امواج توانست کشتی دیگر را تخلیه کرده و در کشتی موردنظر حضور یابد که مشخص شد که یک مین دریایی بزرگ به آن چسبیده است.

براساس این بیانیه، تیم یاد شده به تلاش برای خنثی سازی این مین و تخلیه کشتی ادامه می دهد و نیروی دریایی عراق تلاش زیادی با تیم یاد شده برای انجام این ماموریت مبذول می دارد.

اولین خبر درباره این حادثه شب گذشته منتشر شد و شبکه تلویزیونی آمریکایی «الحره عراق» که برای عراق برنامه پخش می کند، در تارنمای خود نوشت: دریانوردانی که عملیات انتقال مازوت از یک نفتکش عراقی در خلیج فارس به یک کشتی دیگر متعلق به یک شرکت حمل و نقل را که در آمریکا فعالیت می کند، انجام می دادند، “شی مشکوکی” را کشف کردند و نگران هستند که یک مین باشد.

به نوشته تارنمای شبکه الحره عراق، دو شرکت امنیتی خصوصی گفتند که ملوانان از وجود مین در نفتکش “MT Pula” که با پرچم لیبریا تردد می کند، نگران هستند و از این نفتکش روز پنجشنبه درخواست کمک در آبهای منطقه بصره دریافت کردند.
تارنمای این شبکه افزوده بود که مین چسبنده نوعی مین دریایی است که معمولاً توسط یکی از اعضای غواصان نیروهای ویژه در کنار کشتی چسبانده می شود. مین بعدا منفجر می شود و می تواند خسارت قابل توجهی به کشتی وارد کند.

منبع: ایرنا



منبع خبر

این مطلب مفید بود؟
>

آخرین اخبار

تبلیغات
تبلیغات
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید