نماد سایت مجاهدت

زیکو حریف کتاب قضاوت نشد

زیکو حریف کتاب قضاوت نشد



اقدام عجیب داور ولزی در جام جهانی ۱۹۷۸ موجب شد تا برزیل از پیروزی در برابر سوئد محروم و حریف آرژانتین میزبان در دور بعد بازی‌ها شود.

به گزارش مجاهدت از مشرق، جام جهانی فوتبال در دل خود اتفاقاتی دارد که برخی از آنها خود زمینه را برای تدوین یک قوانین فراگیر در جهان فوتبال فراهم کرده است. قوانینی که دیگر تفسیر به رای و نظر شخصی نیست بلکه ثابت و تعریف شده هستند. یکی از این قوانین درباره داوری بازی‌ها است؛ داوری که در گذشته برخی قوانین آن را براساس نظر خود تفسیر کرده و این موجب مشکلات زیادی در بازی‌های فوتبال شد.

یکی از مهمترین اتفاقات جام جهانی سوت پایان بازی برزیل با سوئد در جام جهانی ۱۹۷۸ آرژانتین در هنگام گل زیکو برزیلی بود. قضاوت آن بازی بر عهده کلایو توماس داور ولزی بود. این داور در اقدامی عجیب و در زمان ضربه کرنر برزیل سوت پایان بازی را به صدا درآورد. برزیل در آن دوره از مسابقات جام جهانی فوتبال با تیم‌های سوئد، اتریش و اسپانیا همگروه بود و در نهایت به عنوان تیم دوم به مرحله بعد صعود کرد.

اتریش در این گروه شگفتی‌ساز شد و با کسب چهار امتیاز به مرحله بعد رفت. برزیل در دور دوم با تیم آرژانتین میزبان همگروه شد اما به خاطر تفاضل گل از رسیدن به فینال بازماند. طلایی‌پوشان دیار قهوه در نهایت به عنوان سوم مسابقات رسیدند.

دیدار تیم‌های سوئد و برزیل از مرحله اول مسابقات جام جهانی با تساوی یک بر یک در جریان بود و در وقت‌های اضافه این بازی، طلایی‌پوشان صاحب یک ضربه کرنر شدند. تعلل بازیکن برزیل در ضربه کرنر موجب شد تا داور به خاطر چند ثانیه، گل زیکو ستاره آن روزهای برزیل را مردود اعلام کند. در بازی برزیل و سوئد داور زمانی سوت را به صدا درآورد که توپ در آستانه رسیدن به ستاره برزیلی بود. اعلام پایان بازی با گل زیکو همراه شد اما داور ولزی که در آن زمان به خاطر تفسیرهای دقیق قوانین، به کتاب داوری شهرت داشت، گل را مردود اعلام کرد.

توماس که در جام جهانی ۱۹۷۸ رویای قضاوت فینال را در سر داشت به آرزو دیرینه خود نرسید و از داوری رقابت‌های جام جهانی کنار گذاشته شد. این داور ولزی سال‌ها بعد از اتفاقات جام جهانی آرژانتین به عنوان سرخوردگی یاد کرد و نوشت: احتمالا بحث‌برانگیزترین تصمیمی که هر داوری تا به حال گرفته است، تصمیم من بود که تبدیل به اتفاقی شد که در سراسر جهان بازتاب پیدا کرد. هنوز مردم درباره آن صحنه از من می‌پرسند اما مهمترین راهکار عبور از فشار این است که تصمیم درست را نخست، خودم بپذیرم.

داور ولزی علاقه خاصی به رسانه‌ها داشت و حتی حاضر نشد دستورالعمل ممنوعیت مصاحبه داوران در طول جام جهانی را امضا کند. او پیش از مسابقات به روزنامه میرر انگلیس گفته بود: من اگر چیزی در دل داشته باشم آن را می‌گویم. این گفته توماس موجب شد تا بعد از بازی سوئد و برزیل ۲ خبرنگار انگلیسی برای مصاحبه به رختکن داور ولزی بروند. او بازی به آنان گفت: مقصر تمام اتفاقات دیدار بازیکنان برزیل هستند. آن‌ها نباید زمان زیادی را برای زدن کرنر تلف می‌کردند.

منبع: ایرنا

این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است

خروج از نسخه موبایل