سنگری: جایزه کتاب سال دفاع مقدس باید بالاتر از دیگر جوایز کشور باشد

سنگری: جایزه کتاب سال دفاع مقدس باید بالاتر از دیگر جوایز کشور باشد


به گزارش مجاهدت از خبرنگار فرهنگ دفاع‌پرس، نشست اعطا احکام دبیران علمی و اجرایی و رونمایی از پوستر بیست و سومین دوره جشنواره انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس و مقاومت، صبح امروز (دوشنبه) با حضور «حمیدرضا حاجی بابایی» نایب رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار شد. 

دفاع مقدس باید بالاتر از دیگر جوایز کشور باشد” src=”https://defapress.ir/files/fa/news/1404/7/7/3153201_207.jpg” alt=”سنگری: جایزه کتاب سال دفاع مقدس باید بالاتر از دیگر جوایز کشور باشد” width=”600″ height=”400″>

محمدرضا سنگری نویسنده و پژوهشگر در سخنانی با تأکید بر جایگاه والای کتاب گفت: کتاب آخرین معجزه هست و هرکس به کتاب برسد به نوعی به اعجاز دست یافته هست. بر اساس بیان قرآن، در روز قیامت خطاب می‌شود که «اقرأ کتابک کفی بنفسک الیوم علیک حسیبا»؛ خوشا به حال کسانی که در آن روز در کارنامه‌شان نشانی از کتاب باشد.

وی با اشاره به اهمیت بازنگری در نگاه به کتاب افزود: امروز تعریف کتاب تغییر کرده هست و باید عرصه‌های نوین را نیز در این حوزه مورد توجه قرار دهیم. هر چیز گرانبها با خطر بیشتری روبه‌روست و ادبیات دفاع مقدس نیز از این قاعده مستثنی نیست. همان‌طور که دزد به خانه خالی نمی‌رود، خطرها همواره متوجه گنجینه‌های ارزشمند هست.

سنگری هفت خطر اصلی در مسیر ادبیات دفاع مقدس را برشمرد: نخست، انحراف و برجسته‌سازی وجوه تاریک جنگ؛ دوم، تحریف و واژگونگی روایت‌ها؛ سوم، از دست رفتن نسل‌ها و خاطرات ناگفته آنان؛ چهارم، نسیان و فراموشی تاریخی؛ پنجم، فاصله گرفتن از حوادث و وقایع نو در کنار غفلت از حافظه تاریخی؛ ششم، فقر معرفتی در بخشی از آثار؛ و هفتم، توقف در انتخاب آثار بدون نقد و پیگیری پس از برگزاری جوایز.

این مطلب را از دست ندهید :  یادواره شهدای زرهی استان تهران به همت نیروی زمینی سپاه برگزار شد 

او با اشاره به اینکه دشمنان برای ثبت روایت‌های خود سرمایه‌گذاری گسترده می‌کنند، گفت: تنها در چند ماه گذشته اسرائیل بیش از ۵۰۰ میلیون سند گردآوری کرده و ۴۰۰ کتاب درباره جنگ اخیر خود منتشر کرده هست، در حالی که ما در زمینه جهانی‌سازی و ترجمه ادبیات دفاع مقدس کم‌کاری داشته‌ایم.

این نویسنده و پژوهشگر با تأکید بر لزوم حمایت از نویسندگان خاطرنشان کرد: نویسندگی باید بتواند در ایران به‌عنوان یک شغل و معیشت پایدار تعریف شود. برای خلق آثار فاخر باید شرایط مناسب از جمله دسترسی به اسناد و زمان کافی فراهم شود.

سنگری در پایان با بیان اینکه جایزه کتاب سال دفاع مقدس باید بالاتر از دیگر جوایز ادبی کشور مانند جایزه جلال دانسته شود، افزود: این جایزه حامل هویت فرهنگی ایران هست و انتقال آن به نسل‌های آینده نیازمند حمایت و توجه جدی هست.

انتهای پیام/ 121

این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده هست

سنگری: جایزه کتاب سال دفاع مقدس باید بالاتر از دیگر جوایز کشور باشد

این مطلب مفید بود؟
>

آخرین اخبار

تبلیغات
تبلیغات
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید