نماد سایت مجاهدت

شرایط لازم برای صلح باکو و ایروان از دید مسکو

شرایط لازم برای صلح باکو و ایروان از دید مسکو



معاون وزیر خارجه روسیه گفت دستیابی به معاهده صلح میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان تا حد زیادی به پیشرفت همه جنبه‌های عادی‌سازی از جمله بازگشایی ارتباطات حمل‌ونقل و اقتصادی بستگی دارد.

به گزارش مجاهدت از مشرق، معاون وزیر خارج روسیه در جمع خبرنگاران گفت دستیابی به پیمان صلح بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان تا حد زیادی به پیشرفت همه جنبه‌های عادی‌سازی بستگی دارد.

به گزارش مجاهدت از خبرگزاری ترند، «میخاییل گالوزین» درباره نشست‌های وزیر خارجه روسیه در مسکو توضیح داد: سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه در تاریخ ۱۹ مه (۲۹ اردیبهشت) در مسکو با همتایانش از آذربایجان و ارمنستان در فرمت‌های دو و سه‌جانبه گفت‌وگو کرد.

وی افزود: در حاشیه این رویدادها، یک نشست جداگانه درباره پیمان صلح هم برگزار شد. ایجاد بستر برای چنین گفت‌وگوهایی یکی از عناصر کمک روسیه برای دستیابی به نتایج ملموس در روند صلح بین باکو و ایروان است.

به گفته گالوزین، چنین کاری در چارچوب توافقات سه‌جانبه رهبران روسیه، (جمهوری) آذربایجان و ارمنستان انجام می‌شود که اساس عادی سازی بین آن‌ها را تشکیل می‌دهد.

در ادامه تلاش‌های مسکو برای برقراری صلح بین این دو همسایه، پنجشنبه (۲۵ مه) هم ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه میزبان نشست مشترک سران ارمنستان و جمهوری آذربایجان در مسکو بود.

نشست سه‌جانبه سران جمهوری آذربایجان، ارمنستان و روسیه بدون امضای توافق خاصی پایان یافت اما طرف‌ها موافقت کردند نشست‌های جدید سه‌جانبه مقامات این هفته هم برگزار شود.

گالوزین افزود: علاوه بر پیمان صلح، این کار مسائلی مانند باز کردن ارتباطات حمل‌ونقل و اقتصادی، تعیین حدود مرز (جمهوری‌های) ارمنستان و آذربایجان و تقویت اعتماد از طریق گسترش تماس‌های عمومی را شامل می‌شود.

پیش‌تر، ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه در دیدار سه‌جانبه پنجشنبه با الهام علی‌اف رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان و نیکول پاشینیان نخست‌وزیر ارمنستان در مسکو گفت وضعیت قره‌باغ کوهستانی در حال حرکت به سمت حل مناقشه است.

پوتین گفت: در کل به نظر من با وجود همه دشواری‌ها و مشکلات که هنوز کم نیستند اوضاع باز هم به سمت سازش پیش می‌رود. یکی از این حوزه‌ها کار بر روی ارتباطات حمل‌ونقل است.

جنگ بر سر منطقه قره‌باغ کوهستانی در نهم نوامبر ۲۰۲۰ (۱۹ آبان ۱۳۹۹) با توافق آتش‌بس به امضای نخست‌وزیر ارمنستان، رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان و رئیس‌جمهور روسیه پایان یافت و روسیه به عنوان میانجی این توافق نقش‌آفرینی کرد. جمهوری آذربایجان در این دور از درگیری‌ها مناطقی از جمله قره‌باغ را از اشغال ارمنستان خارج ساخت.

کرملین بارها تاکید کرده اجرای توافقات سه‌جانبه بین روسیه، ارمنستان و جمهوری آذربایجان امکان دستیابی به توافق در قفقاز جنوبی را فراهم می‌کند.

«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین چندی قبل در این زمینه گفت: «روسیه به طور کامل به اسناد سه‌جانبه‌ای که دو سال پیش امضا شد پایبند است. آن‌ها مبنایی غیرقابل انکار برای حل‌وفصل اختلافات است و برای رسیدن به صلح باید مسیری را دنبال کنیم که پیش‌تر توافق شده بود».

منبع: فارس

این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است

خروج از نسخه موبایل