نماد سایت مجاهدت

صدور فرمان آماده‌باش به ارتش صربستان

صدور فرمان آماده‌باش به ارتش صربستان



رئیس جمهوری صربستان فرمان آماده باش ارتش را صادر و از این نهاد نظامی خواست تا به سرعت در مرز «کوزوو و متوهیا» مستقر شود.

به گزارش مجاهدت از مشرق و به نقل از خبرگزاری روسی تاس، آلکساندر ووجیچ رئیس جمهوری صربستان فرمان آماده باش ارتش را صادر و از این نهاد نظامی خواست تا به سرعت در مرز کوزوو و متوهیا مستقر شود.

رسانه های محلی صربستان مدعی شدند رئیس جمهوری این کشور، این فرمان را در پاسخ به خشونت پلیس کوزوو علیه صرب‌تبارهای مقیم این منطقه صادر کرده است.

رئیس جمهوری صربستان از مقامات ناتو نیز خواست تا برای پایان دادن به خشونت علیه صرب تبارهای کوزوو، فورا اقدام کنند.

مناطق شمالی کووزو و متوهیا که دارای اکثریت صرب تبار است در هفته های اخیر شاهد درگیری خشونت بار بین پلیس و صرب‌تبارها بوده است.

چهار شهرداری در شمال کوزوو و متوهیا، انتخابات ۲۳ آوریل در این منطقه را به خاطر به توافق نرسیدن با پریشتینا تحریم کردند که به این دلیل، کمتر از ۴ درصد واجدان شرایط در این انتخابات شرکت کردند.

این در حالی است که ناتو و چند کشور دیگر از روز دوشنبه رزمایشی دو هفته‌ای را در بالکان آغاز کردند که حدود ۱۰ هزار نیرو در آن شرکت دارند.

این رزمایش که «پاسخ فوری» نام دارد دومین مرحله از رزمایش‌های موسوم به «مدافع ۲۳» است و حدود ۲۸۰۰ نظامی آمریکا و هفت هزار سرباز از بلغارستان، کرواسی، یونان و ترکیه در آن شرکت دارند.

ناتو در بیانیه‌ای درباره مدافع ۲۳ اعلام کرد که هدف از برگزاری این رزمایش‌ها ایجاد و تقویت آمادگی و قابلیت‌های همکاری میان آمریکا و متحدانش در ناتو و سایر شرکا و نمایش توانایی ارتش ایالات متحده در استقرار سریع نیرو و تجهیزات در اروپاست.

این بیانیه افزود: چنین تضمین‌ها و تعهداتی به متحدانمان باعث می‌شود دیگران نتوانند صلح در اروپا را تهدید کنند.

بایرام باگای رئیس جمهوری آلبانی که کشورش میزبان بخشی از این رزمایش است، گفت که تیرانا متعهد است عاملی ثبات‌بخش در بالکان و صادرکننده امنیت در منطقه و ورای آن باشد.

بخشی از تمرینات نظامی که از دوشنبه شروع شد، در کوزوو انجام می‌شود. اما کوزوو عضو ناتو نیست و دولت آن گفته که عضویت در اتحادیه اروپا از اولویت بالاتری برخوردار است.

کوزوو در سال ۲۰۰۸ استقلال خود را از صربستان اعلام کرد و آمریکا و بسیاری از قدرت‌های غربی استقلال آن را به رسمیت شناختند. اما بلگراد، روسیه و چین استقلال کوزوو را به رسمیت نشاخته‌اند.

منبع: ایرنا

این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است

خروج از نسخه موبایل