صوت/ شهید چمران: شب قدر هر انسان، شبی است که او بین حق و باطل آزمایش می‌شود


گروه ساجد دفاع‌پرس: شب قدر، شبی هست که از هزار شب برتری دارد و سرنوشت انسان در آن معین می‌شود؛ اما به تعبیر شهید مصطفی چمران، شب قدر برای هر انسانی قراتر شب‌های قدر ماه مبارک رمضان هست؛ نه این‌که شب‌های ۱۹، ۲۱ و ۲۳ ماه مبارک رمضان، تقدیر انسان‌ها نوشته نشود؛ بلکه به تعبیر گسترده‌تر این شهید والامقام، علاوه‌بر آن، شب قدر هر انسان، آن‌جایی هست که او مورد آزمایش الهی قرار می‌گیرد که بین راه حق و باطل، کدام راه را تصمیم‌گیری کند؛ یعنی در واقع آن شب، شب سرنوشت اوست؛ برای مثال، آن‌جایی که «حر ریاحی» تصمیم گرفت تا از مسیر باطل ابن زیاد، به مسیر حق حسین بن علی (علیه‌السلام) هجرت کند؛ آن‌جا شب قدر او بود؛ چون تقدیر او در آن‌جا نوشته شد.

شهید چمران در این‌باره گفته هست: «…بنابراین می‌بینیم که همه را خدای بزرگ آزمایش می‌کند که از این آزمایش چگونه پیروز می‌شود؟ وقتی بود که این سوره کوتاه و پرمعنی از قرآن را برای دوستانم در مریوان تفسیر می‌کردم؛ 

«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ. ‏ إِنَّا أَنْزَلْناهُ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ؛ وَ ما أَدْراکَ ما لَیْلَةُ الْقَدْرِ؛ لَیْلَةُ الْقَدْرِ خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ؛ تَنَزَّلُ الْمَلائِکَةُ وَ الرُّوحُ فِیها بِإِذْنِ رَبِّهِمْ مِنْ کُلِّ أَمْرٍ؛ سَلامٌ هِیَ حَتَّی مَطْلَعِ الْفَجْرِ»

این سوره برای نزول قرآن و به‌خاطر ماه مبارک رمضان نازل شده هست و می‌خواهد بگوید که هرکسی برای خود شب قدری دارد که برای نبی اکرم نیز شب قدر او، شبی بود که قرآن کریم بر او نازل شد؛ اما هر کسی برای خود شب قدری دارد، معلوم نیست که شب ما هم در نوزدهم رمضان یا بیست و یکم رمضان یا بیست و چهارم و بیست و هفتم رمضان باشد؛ هرکسی شب قدری دارد و شب قدر او ممکن هست هر شب دیگری باشد؛ اما شبی هست که در آن شب، سرنوشت این انسان نوشته می‌شود؛ آن‌جایی هست که انسان راه بین حق و باطل را برای خود تصمیم می‌گیرد؛ آن‌جا که «حر ریاحی» در مقابل لشکر حسین (علیه‌السلام) قرار می‌گیرد و بر خود می‌لرزد و تصمیم می‌گیرد که از قشون یزید و ابن زیاد جدا شود و به صف شهدا بپیوندد، آن‌جا شب قدر اوست؛ آن‌جاست که او تصمیم می‌گیرد و سرنوشت خود را از یک جهت، به جهت دیگر معین می‌کند.

به پاسداران می‌گفتم که شما هم، امشب، شب قدر شماست؛ شبی هست که سرنوشت شما در این شب معین می‌شود، که آیا مردید؟ آیا اهل شهادتید؟ یا کسانی هستید که می‌ترسید و می‌لرزید و می‌گریزید! بنابراین هرکس شب قدری دارد و شب قدر او، شبی هست که سرنوشت او در آن شب نوشته می‌شود، شخصیت او نوشته می‌شود و این شب، از هزاران شب دیگر محترم‌تر و مقدس‌تر و مهم‌تر هست؛ و فرشتگان بر کسانی که در این شب پیروز می‌شوند، درود می‌فرستند و ما هم در «پاوه» چنین شب قدری داشتیم؛ شبی که مورد آزمایش قرار گرفته بودیم و در مقابل خدای بزرگ هیچ‌کس دیگری وجود نداشت، مورد آزمایش که چگونه می‌توانیم در مقابل این مصیبت‌ها و شکست‌ها، سرنوشت خود را معین کنیم و تصمیم بگیرم و خدای را شکر می‌کنم که به ما فرصت داد که در تمام جبهه‌ها پیروز شویم، هم پاسدارانی که در پاره می‌جنگیدند، شب قدر خود را با پیروزی گذراندند و هم ملت ما پیروز شد و شب قدر خود را با پیروزی طی کرد.

من از خدای بزرگ می‌طلبم که به ما فرصت دهد، که در شب‌های قدری که در سرنوشت ما پیش می‌آید، ما را به راه راست هدایت کند؛ از خدای بزرگ می‌خواهم که در تجربه‌های تلخ تاریخ که ملت ما در برابر آن قرار می‌گیرد، راه خیر را، راه صلاح و پیروزی را در جلوی پای ملت ما قرار دهد؛ و از خدای بزرگ می‌طلبم که به همه ما فرصت دهد که تا آخرین قطره خون خود، در راه پاسداری از این انقلاب مقدس بکوشیم».

کد ویدیو

انتهای پیام/ ۱۱۳

این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده هست

این مطلب مفید بود؟
>

آخرین اخبار

تبلیغات
تبلیغات
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید