نماد سایت مجاهدت

فارس من| سهمیه اربعینی ایران را در سفر الکاظمی «چند برابر» کنید/ رفتن به ترکیه راحت‌تر است یا عتبات؟

فارس من| سهمیه اربعینی ایران را در سفر الکاظمی «چند برابر» کنید/ رفتن به ترکیه راحت‌تر است یا عتبات؟


فارس من| سهمیه اربعینی ایران را در سفر الکاظمی «چند برابر» کنید/ رفتن به ترکیه راحت‌تر است یا عتبات؟


امروز نخست وزیر عراق به ایران می‌آید و یکی از محورهای مذاکرات ایران و طرف عراقی، سهمیه اربعین خواهد بود. مخاطبان فارس در پیگیری‌های چندهزار نفری «فارس من» خواستار افزایش این سهمیه و همچنین بازگشایی مرزهای زمینی هستند.

به گزارش مجاهدت به نقل ازخبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، امسال بر اساس سهمیه عراق (بنا به آخرین تصمیم) ۳۰ هزار ایرانی به صورت هوایی در حماسه اربعین حسینی حضور می‌یابند که ستاد مرکزی اربعین با توجه به محدودیت سهمیه ایران و جلوگیری از تبعیض، تصمیم گرفت هیچ فردی به عنوان زائر به عراق اعزام نشده و فقط خادمان و موکب‌داران به منظور خدمت به زوار در راهپیمایی عظیم اربعین شرکت کنند.

هزاران تن از مخاطبان سامانه «فارس من» با ثبت اعتراضاتی در خبرگزاری فارس نسبت به این محدودیت اعتراض کرده‌اند، اما سفر امروز «الکاظمی» نخست وزیر عراق به ایران، می‌تواند خیلی از تصمیمات را عوض کند.

فعلا فقط برای اعزام ۳۰ هزار خادم اربعین در حال برنامه‌ریزی هستیم

با توجه به اینکه حدود ۱۵ روز تا اربعین حسینی باقی مانده و دولت عراق هم محدودیت پذیرش زائران خارجی را همچنان پیگیری می‌کند، بسیاری از عاشقان حسینی منتظر اخباری خوش از افزایش سهمیه ایران در راهپیمایی عظیم اربعین هستند. البته در روزهای اخیر خبر افزایش سهمیه ۳۰ هزار نفری توسط الکاظمی، نخست وزیر عراق در رسانه‌ها منتشر شده است. اما به گفته احمد محمدی‌فر، دبیر ستاد مرکزی اربعین حسینی تاکنون هیچ ابلاغیه و مصوبه‌ای مبنی بر افزایش سهمیه ایران در اربعین نداشتیم و در حال هماهنگی‌ها برای اعزام ۳۰ هزار سهمیه ابلاغی از سوی دولت عراق هستیم.

عاشقان زیارت اربعین در انتظار افزایش سهمیه

با این وجود، آن طور که به نظر می‌رسد، افزایش سهمیه ایران در راهپیمایی اربعین، موضوعی است که قرار است در سفر الکاظمی، نخست وزیر عراق به ایران مطرح شود. منابع غیررسمی از دو برابر شدن سهمیه ۳۰ هزار نفری ایرانیان خبر داده بودند، اما علاقه‌مندان حضور در پیاده‌روی اربعین منتظرند که در سفر امروز نخست وزیر عراق که به نوعی تصمیم‌گیرنده نهایی درباره وضعیت اربعین در عراق است، مسؤولان کشورمان نه دو برابری سهمیه اربعین، بلکه ۱۰ برابر شدن این سهمیه پیگیری شود تا به درخواست ۵۰۰ هزار نفری ایران برای شرکت در راهپیمایی اربعین نزدیک شود و بسیاری از دلدادگان اربعین بتوانند در این مراسم باشکوه حضور یابند.


تجمع در کنسرتی که روزهای اخیر در ترکیه برگزار شد

تزریق واکسن برای حضور در راهپیمایی اربعین الزامی است، اما برای حضور در کنسرت ترکیه نه!

علاوه بر این، یکی از شروط ایران برای تشرف افراد به اربعین حسینی قبل از اعلام تصمیم عراق، تزریق دو دوز واکسن کرونا و همچنین موافقت عراق برای حضور زائران بود که حتی منابع آگاه، حذف این محدودیت را امکان‌پذیر ندانستند. این تصمیم مسؤولان کشورمان هم نارضایتی‌هایی به همراه داشت؛ تا جایی که بسیاری معترض بودند چرا برای سایر سفرهای خارجی مثل سفر به ترکیه و شرکت در کنسرت‌های خوانندگان ضدایرانی چنین محدودیتی اعمال نمی‌شود و در روزهای اخیر بسیاری از مردم برای حضور در این کنسرت‌ها بدون تزریق واکسن به ترکیه سفر می‌کنند، اما برای سفر اربعین و زیارت امام حسین (ع) چنین محدودیت‌هایی اعمال می‌شود؟ آن هم زیارت کربلا که نه تنها اربعین سال گذشته بلکه مراسم عاشورای امسال ثابت کرد حرم امام حسین (ع) دارالشفاست و با وجود تراکم جمعیت در کربلا، تعداد مبتلایان به کرونا در عراق کاهش چشمگیری پیدا کرده است.

دولت، اِعمال محدودیت کرونایی برای اعزام اربعین را کاهش داد

البته اکنون با توجه به درخواست مکرر عاشقان حسینی به نظر می‌رسد که دولت هم از مواضع خود تا حدودی کوتاه آمده است. علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرده در صورتی که شخصی جزو اولویت‌ها نبوده باشد، می‌تواند با ارائه تست PCR منفی در راهپیمایی اربعین امسال حضور یابد. البته اگر تعداد متقاضیان زیاد باشد، اولویت با افرادی است که واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند. همچنین بر اساس دستورالعمل ارائه شده از سوی کشور عراق، همه واکسن‌های تزریق شده در ایران مورد تایید کشور عراق است و تفاوتی بین افرادی که واکسن برکت، سینوفارم، آسترازنکا و … ترزیق کرده‌اند، وجود ندارد.

 

ذکر این روزها شده «اللهم الرزقنا حرم»

بر همین اساس، بسیاری از مشتاقان زیارت اربعین به ویژه جوانان که سال گذشته از توفیق تشرف در مسیر راهپیمایی اربعین محروم بودند، با وجود اعمال محدودیت‌ها به حضور در پیاده‌روی اربعین امیدوارند و برای تشرف به عراق در ایام اربعین برنامه‌ریزی کرده و «من اون خستگی تو راهو می‌خوام» را زمزمه می‌کنند و می‌گویند: «حسین من! مسافر جا مانده را با خود ببر». برخی دیگر هم عکس‌های یادگاری خود در مسیر پیاده‌روی اربعین در سال‌های گذشته را به اشتراک گذاشته و به یاد روزهای حضور در مسیر عشق با سیدالشهدا (ع) دردل می‌کنند و دعای «اللهم الرزقنا حرم» می‌خوانند و از دلتنگی‌های زیارت اربعین سخن بر زبان می‌آوردند.

علاوه بر این، بسیاری از عاشقان زیارت اربعین از مسؤولان کشورمان خواستار پیگیری افزایش سهمیه ایران و همچنین بازگشایی مرزهای زمینی هستند؛ چرا که با توجه به اعلام دولت عراق، مرزهای زمینی در ایام اربعین باز نمی‌شود و امکان تردد زائران از مرز زمینی وجود ندارد. سفرهای هوایی هم برای مردمی که حدود دو سال است به دلیل شیوع کرونا، دچار مضیقه اقتصادی هستند، بسیار گران است.

خواسته عاشقان حسینی از دولت؛ برای افزایش سهمیه اربعین و بازگشایی مرزهای زمینی تلاش کنید

بر همین اساس، همه خادمان اربعین باید به صورت هوایی به عراق سفر کنند و امکان تردد زائران از مرزهای زمین وجود ندارد. البته محمدحسن ذیبخش، سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری، قیمت بلیت هواپیما‌های اربعین را در بازه زمانی ۲۸ شهریور تا ۱۰ مهر سال جاری ۵ میلیون تومان اعلام کرده است. این امر در حالی است که در سال‌های گذشته که بیش از سه میلیون ایرانی در راهپیمایی اربعین شرکت می‌کردند، ۹۵ درصد زائران به صورت زمینی عازم عراق می‌شدند و هزینه سفر آنها هم کمتر از یک میلیون تومان می‌شد.

اکنون با تصمیم دولت عراق، افرادی تمکن مالی ندارند و امکان تأمین هزینه سفر هوایی به عراق در ایام اربعین را ندارند، از گردونه اعزام هم حذف می‌شوند که در این بین خادمان موکب‌ها هم مستثنا نیستند؛ تا جایی که برخی از موکب‌‌داران خواستار تجدید نظر دولت عراق در این رابطه هستند تا بتوانند ضمن عبور زائران و خادمان اربعین از مرزها، تجهیزات خود را نیز برای برپایی موکب به عراق ارسال کنند.

تاکنون هیچ ویزایی برای خادمان اربعین صادر نشده است

دولت عراق تا این لحظه تغییری در محدودیت‌های اعمال شده برای زوار ایرانی ابلاغ نکرده است. به همین دلیل سازمان حج و زیارت به عنوان کمیته اعزام ستاد اربعین برای صدور ویزای هوایی خادمان کمیته‌های ستاد اربعین برنامه‌ریزی کرده است که برخی از کمیته‌ها تاکنون اسامی خادمان اربعین را به کمیته اعزام اعلام کردند تا روند صدور ویزای اربعین صورت گیرد.

حمیدرضا محمدی، مدیرکل دفتر پذیرش و اعزام زائران با بیان اینکه هنوز هیچ ویزایی برای زائران اربعین صادر نشده است، می‌گوید: دستورالعمل صدور ویزا از سوی مسؤولان ابلاغ نشده است و سفارت عراق هم هنوز برای ۳۰ هزار زائر اربعین ویزا صادر نمی‌کند.

وی با بیان اینکه برنامه‌ها برای اعزام منظم و نظام‌مند ۳۰ هزار ایرانی در راهپیمایی اربعین در حال انجام است، می‌افزاید: منتظریم تا از سوی ستاد اربعین و سفارت دستورالعمل و نحوه صدور ویزای اربعین برای ایرانیان و حتی شهرهایی که امکان صدور ویزای اربعین در آنجا وجود دارد، ابلاغ شود. اما تاکنون هیچ ویزایی صادر نشده است و زمان قطعی اعزام نیز تا صادر نشدن ویزا مشخص نیست.

نحوه صدور ویزای اربعین در سفر الکاظمی به ایران مشخص می‌شود

این امر در حالی است که قرار بود در ۴۵ روز قبل از اربعین ویزای ایران و عراق لغو شود و زائران ایرانی بدون نیاز به صدور ویزا بتوانند به عراق سفر کنند. اما با توجه به اینکه امسال عراق برای ایام اربعین محدودیت‌هایی درنظر گرفته است، همه زائران باید قبل از سفر به عراق ویزا بگیرند و همه سفرها نیز به صورت هوایی انجام شود.

البته در برنامه‌های اعلام شده برای حضور نخست وزیر عراق در سفر به ایران، نحوه صدور ویزای اربعین زائران نیز گنجانده شده است. برهمین اساس، خادمان اربعین باید منتظر تصمیم عراق و مذاکرات مسؤولان ایران و عراق برای تعیین تکلیف وضعیت اربعین و همچنین ویزای اربعین باشند.

تلاش برای بازگشت زمینی خادمان اربعین

علاوه بر این، مسؤولان کمیته اسکان و تغذیه اربعین اعلام کردند که موکب‌های ایرانی از ۲۶ شهریور همزمان ۱۰ ماه صفر در عراق به زوار اربعین خدمت می‌کنند. این امر در حالی است که هنوز نحوه صدور ویزا مشخص نیست و حتی پروازهای اربعین هم به گفته سخنگوی هواپیمایی از ۲۸ شهریور با قیمت ۵ میلیون تومان ارائه می‌شود. قبل از این تاریخ قیمت بلیت‌های هواپیما برای رفت و برگشت از ۷ میلیون تومان آغاز می‌شود و حتی با برخی از پروازهای شرکت‌های هواپیمایی خارجی تا ۳۰ میلیون تومان هم می‌رسد و نظارتی هم در این رابطه وجود ندارد.

بر همین اساس، مسؤولان کشورمان قرار است در جلساتی با نخست وزیر عراق، به منظور کاهش هزینه‌های سفر اربعین، بازگشت زمینی خادمان اربعین را نیز پیگیری کنند تا افرادی که در حماسه اربعین شرکت می‌کنند بتوانند به صورت زمینی به کشور بازگردند و از هزینه سفر آنها کاسته شود.

اعزام ۴۰۰ پزشک و پرستار در راهپیمایی اربعین

 یکی دیگر از موادی که از سوی ستاد اربعین پیگیری شده است، راه‌اندازی مراکز درمانی در نجف و کربلا است که به گفته طاهر درودیان، معاون مرکز پزشکی هلال احمر امسال در پیاده‌روی اربعین ۴۰۰ پزشک و پرستار ایرانی به زوار خدمت می‌‌کنند.

به گزارش مجاهدت به نقل ازفارس، امروز الکاظمی، نخست وزیر عراق در صد هیأتی به ایران سفر می‌کند. نفس‌های عاشقان زیارت اربعین به شمارش افتاده و منتظر اخباری خوش از اربعین و افزایش سهمیه ایران و حتی برداشته شدن محدودیت‌ها به ویژه بازگشایی مرزهای زمینی هستند تا بتوانند همچون سال‌های گذشته در مسیر عشق قدم بردارند.

انتهای پیام/




منبع
خروج از نسخه موبایل