نماد سایت مجاهدت

فرهمندپور: حضور بانوان در مناصب حکمرانی با وضعیت مطلوب فاصله دارد+فیلم


«فهیمه فرهمندپور» رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگ دفاع‌پرس، در مورد حکمرانی زنان در جامعه اظهار داشت: حکمرانی زنان، به معنای مشارکت زنان در فرایندهای حکمرانی و به‌طور مشخص، تصدی مناصب حاکمیتی توسط زنان هست. به نظر می‌رسد ما فاصله خیلی زیادی داریم تا به یک تناسب قابل قبول در این زمینه برسیم. 

وی افزود: ورودی دانشگاه‌های ما بیش از ۶۰ درصد خانم‌ها هستند؛ بیش از یک سوم اعضای هیئت‌علمی ما را خانم‌ها تشکیل می‌دهند. در حوزه‌های تولید دانش، فرایند‌های مشارکت‌های اجتماعی سیاسی حضور خانم‌ها را داریم ولی حضور خانم‌ها در حوزه‌های حکمرانی با شکل مطلوب آن به‌شدت فاصله دارد.

فرهمندپور با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره تقلید زنان از مجتهد زن، گفت: شاید برای نخستین بار بود که رهبر معظم انقلاب اسلامی بحث تقلید از زنان را مطرح کردند. ما حتماً زنان واجد شرایط برای قرار گرفتن در لایه مرجعیت فقهی در موضوعات مرتبط با خانم‌ها داریم و لازمه آن این هست که این فرایند‌ها در مراجع اصلی مرتبط با موضوع دیده شوند؛ برای مثال حوزه‌های علمیه فرایند‌هایی را تعریف کنند برای شناسایی زنان مجتهده، تأیید و گواهی مرجعیت و اجتهاد آنها و معرفی آنها به جامعه لازم هست تا این فرایند طی شود و این کار، قطعاً کار کوتاه‌مدتی نخواهد بود، اما به دستور رهبر معظم انقلاب اسلامی حتماً باید در دستور کار قرار بگیرد.

وی گفت: در بحث حکمرانی زنان نگاه ما به نسبت جمعیتی نیست؛ یعنی این دلیل نمی‌شود که چون ۵۰ درصد جامعه بانوان هستند، ۵۰ درصد حکمرانان هم خانم باشند یا چون ۳۰ درصد اعضای هیئت‌علمی خانم هستند، پس باید ۳۰ درصد مناصب دانشگاهی در اختیار آنها قرار بگیرد. بحث ما عددی نیست؛ بلکه این هست که اصولاً حکمرانی زنان می‌تواند به الگوی حکمرانی کامل‌تری منجر شود.

کد ویدیو

فرهمندپور در پاسخ به این پرسش که نقش زنان در مقابله با جنگ شناختی و جنگ نرم دشمن چیست و شورای عالی انقلاب فرهنگی در این مورد چه تدابیری اندیشیده هست، گفت: با همین نگاه هست که بحث جنگ شناختی هم مطرح هست. اساساً جنگ شناختی یک جنگ چندجانبه چندوجهی هست که تمام ابعاد و اجزاء نگاه انسان را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.

رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده ادامه داد: خانم‌ها می‌توانند در مواجهه با این جریان جنگ شناختی حضور فعال‌تری داشته باشند. ضمن اینکه خودشان موضوع آسیب‌ها در این جنگ شناختی قرار نگیرند و در رفع آسیب‌ها از جامعه کمک کنند.  

وی گفت: ما خوشبختانه در محور جنگ شناختی در حوزه زنان و خانواده متمرکز هستیم و یکی از اولویت‌های چهارساله ما همین هست. میزی با همین عنوان طراحی شده و چند پروژه هم ذیل آن تعریف شده هست که امیدواریم تا چند ماه آینده شاهد خروجی اینها باشیم.  

انتهای پیام/ 118

این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده هست

خروج از نسخه موبایل