برخی از سران 3 قوه در جلسات خصوصی مطالبهای را مطرح کردهاند که آیتالله شبزندهدار، عضو فقهای شورای نگهبان به تازگی طی سخنانی به آن اشاره کرده است.
سرویس سیاست مشرق – «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
فهرست مطالبات اغتشاشگرانِ 70 روزه
حسن رسولی فعال سیاسی اصلاحطلب، به تازگی در گفتوگو با ایلنا و در پاسخ به این سوال که امروز معترضان حرفهایی دارند اما از کجا باید بفهمند که صدایشان شنیده میشود و چقدر ضرورت دارد تا رئیسجمهور و دولت درباره اصلاحات مدنظر مانند تغییر در ترکیب کابینه یا تغییر در سیاستگذاریها به مردم گزارش دقیق و شفاف دهند، گفت: یکی از موثرترین و کمهزینهترین راهکارهای کاهش نارضایتیها، تنشها و اعتراضات جاری، تن دادن مجموعه نظام کشور به گفتوگو و شنیدن صدای معترضان است. به هر میزانی که کلون ارتباطی شهروندان ناراضی با متولیان امر حکومت دچار انسداد یا اختلال باشد، به همان میزان برعمق و گسترش بحرانها افزوده خواهد شد.
او در ادامه میافزاید: به طور طبیعی، میشود مطالبات معترضان را از شعارهایشان جستجو کرد و علاوه بر صورت ظاهری شعارها توسل به شاخصهای تصویرکننده وضعیت جامعه در حوزه اقتصاد، تورم ۴، ۵ ساله بالای ۳۵ درصد، افزایش سرسامآور قیمتها، در عرصههای فرهنگی، تحلیل سبک زندگی رسمی بر شهروندان و مداخله بیشتر از حد در شئونات زندگی و حریم خصوصی افراد، انسداد سیاسی، یکدست بودن قدرت و نبود نمایندگانی از طرف طبقات مختلف جامعه در مجلس و سایر ارکان تصمیمگیری، بلاتکلیف ماندن بحث برجام و تحریمها خود گویاست. مجموعه این مقولات به صورت واقعی و ظاهری میتواند در فهرست خواستهها و مطالبات مردم باشد! [1]
*شاید اگر کسی از غول افسانهای چراغ جادو هم میخواست که امر برساختهای به نام “مطالبات اغتشاشگران حوادث لکهای اخیر” را فهرست کند؛ او نیز با تمام قدرت افسانهایاش توانایی برشمردن این همه نکتهای که آقای رسولی بعنوان مطالبه آشوبگران فهرست کردهاند را نداشت!
مشخص نیست آقای رسولی کدامیک از این مطالبات را از جماعتی شنیدهاند که طی حدود 70 روز در کف خیابانها تابلوی زن، زندگی، آزادی را در دست میگرفتند اما یا میکشتند یا فحاشی میکردند و یا سنگ میزدند. رهبر و مانیفست نداشتند و بدترین آرزوها را برای ایران و ایرانی ابراز میکردند.
مطالبات اقتصادی و عقلانی اکثریت نجیب ایرانی بهحق است. لکن رسولی واقعا چطور توانسته مطالبه اقتصادی را به کسانی بچسباند که به اذعان واقعیتهای میدانی و اسناد امنیتی؛ عموما مشکل اقتصادی نداشتند و صرفا با خون ریختن آرام میگرفتند؟
جالبتر از همه اینکه آقای رسولی تقلا کرده حتی مطالبه برجامی را هم به ترکیب اغتشاشگران و فریبخوردگان محدود خیابانی وصّالی کند که ما قضاوت درباره این تقلا را بر عهده مخاطبان محترم میگذاریم.
تقلای اصلاحطلبان برای مصادره به مطلوب کردن یک حرکت کور خیابانی؛ در افق سیاست و امنیت به معنی “سربازگیری برای فتنه آینده” و موجسواری است.
***
آیتالله شبزندهدار مطرح کرد:
درخواستهای برخی سران قوا در جلسات خصوصی
آیتالله مهدی شبزندهدار، عضو فقهای شورای نگهبان و استاد درس خارج حوزه علمیه اخیراً طی سخنانی در مقدمه یکی از دروس خود با تأکید بر ضرورت مطالبه حجاب از سوی قاطبه مردم، به طلّاب گفته است: اگر خواسته و مطالبهای، خواست و مطالبهی عمومی شد مسئولان پشتوانه پیدا میکنند و میتوانند محکمتر و استوارتر و با عزمی راسختر در میدان وارد بشوند و بگویند اینها، خواست ملت است که ما انجامش دادیم. اما اگر این خواست، ظهور و بروز نیابد و در دلها بماند مسئولان نمیتوانند تصمیمی بگیرند و کاری کنند.
به گزارش مجاهدت از رسا، او تصریح میکند:
“بعضی از مسئولان قوای ثلاثه به برخی از عزیزانی که با آنها ملاقات داشتند، گفتند: پشت ما را گرم کنید تا ما بتوانیم کاری انجام بدهیم. اگر مسئولین پشتگرم نشوند و اگر یک مطالبه عمومی در کشور نباشد آنها محذوراتی برای تصمیمگیری و انجام آن خواهند داشت.“[2]
*ما اگرچه قضاوت درباره صحبتهای صحیح عضو فقهای شورای نگهبان را بر عهده مخاطبان محترم میگذاریم لکن بیان این نکته ضروریست که اقامه حدود الهی در حکومت اسلامی و در 3 ساحت مردم، خواص و مسئولان؛ یک مقوله مستقل است نه وابسته. یعنی هرکس باید وظیفه اسلامی خودش برای اقامه حدود الهی را مثنی یا فرادی انجام دهد.
لکن اثر این رفتارها میتواند یک متغیر وابسته باشد. یعنی ممکن است مردم و مسئولان به وظیفهای درست عمل کنند اما رفتار بد خواص موجب کژ کارکردی شود.
***
تظلّمخواهی یک ماموستای کُرد
مسئولانی که باید صورتشان را مقابل آتش تنور بگیرند!
اخیراً تعدادی از بازاریان سنندجی خواستار حمایت نیروهای امنیتی و برخورد قاطع دستگاه قضائی با عوامل تهدید و ارعابشان شدهاند.
به گزارش مجاهدت از مشرق، یکی از بازاریان سنندجی در همین رابطه گفته است: متأسفانه هر روز تعدادی موتورسوار به دربهای ورودی بازار سنندج مراجعه کرده و با تهدید آسیب مالی و جانی همه مغازه داران و بازاریان را مجبور به بستن مغازههایشان میکنند.
این بازاری سنندجی از دستگاههای امنیتی و مدیران استانی و شهرستانی خواست که برای این معضل چارهای فوری بیاندیشند چرا که بسیاری از کسبه بازار سنندج مستأجر بوده و اکنون سختترین وضعیت معیشتی را سپری میکنند.
در همین راستا، ماموستا فائق رستمی، امام جمعه اهل سنت سنندج نیز در سخنانی گفته است: در خصوص ارعاب و تهدید بازاریان برای بستن مغازههایشان توسط برخی افراد باید گفت که این عمل یک امر غیرقانونی و موجب ناامنی در جامعه است.
وی تصریح میکند: در جامعه اسلامی باید جان و مال همه مسلمانان در امنیت باشد و هیچ کسی حق ندارد با تهدید و ارعاب کسی دیگر را مجبور به انجام کاری کند که امنیت اقتصادی و معیشتی جامعه را به خطر میاندازد...انتظار میرود مسئولان استانی و شهرستانی به سرعت وارد عمل شده و ارعاب کنندگان را دستگیر و به مراجع قضائی معرفی کنند.
ماموستا رستمی میافزاید: شایسته نیست که بازار مرکز کردستان و مغازههای این شهر با تهدید افراد مزدور و فریب خورده بسته شود و مردم برای تأمین مایحتاج زندگی به سختی بیافتند...دشمنان میخواهند با از بین بردن آرامش فکری جامعه به اهداف شوم خود دست پیدا کنند لذا ضروری است که مردم هوشیاری خود را حفظ کنند و در این راستا نیز دستگاههای نظارتی و مدیران استانی وظایف خود را به درستی انجام دهند.[3]
*فریاد تظلّمخواهی ماموستا رستمی باید اسباب شرمندگی مسئولانی باشد که وظیفه تأمین امنیت سنندج را بر عهده دارند.
چه اینکه مرد مسلمان از این غصه اگر بمیرد رواست… که شهروندان عمدتا سنّی یک شهر در حکومت شیعه اما برای امنیت فریاد تظلّم برآورند.
شرمندگی بزرگتر نیز از بابت اکثریت شیعه، خانواده شهدا و قاطبه متدین ایرانی است که طی 70 روز و بعد از آن شاهد ناامنی و تعطیلی مسئله حجاب شدند…
نیک در تاریخ حکومت امیرالمؤمنین علی(ع) خواندهایم که حضرتش چطور از بابت کاهلی کارگزاران حکومت در رسیدگی به عائله حکومت یعنی “مردم” برمیآشفت. چگونه پس از شنیدن کشیده شدن خلخال از پای زن یهودی گفت: مردم مسلمان از غصه بمیرد رواست… و چطور پس از شنیدن محتاج ماندن یک همسر شهید؛ صورتش را مقابل تنور خانهی آن زن گرفت گفت: علی(ع) حرارت آتش را بچش…
(دقت شود که این گفتهها و رفتارها همه از عدالت علی(ع) بود نه از مقصّر بودنش. چه اینکه آن امام همام در 4 حیطه دستور، اجرا، پیگیری و عدالتورزی؛ به گواه تاریخ و عقلانیت تمام تلاش خود را کرد و مردم در حکومت حضرتش به آسایش اقتصادی و عدالت دست یافتند. اما برخی کارگزاران حکومت مرتکب کمکاریهایی میشدند – و همچنان نیز میشوند- که در نتیجه آنها خلخال از پای یک زن یهودی کشیده شد و یا یک همسر شهید در فشار اقتصادی قرار گرفت. همانطور که برخی از همان مسئولان مرتکب فساد نیز شدند.
لذاست که منش علی(ع) آن تجلی خدا در تاریخ؛ در احساس مسئولیت و البته در 4 حیطه اشاره شده بایستی نصبالعین تمام مسئولان صف و ستاد حکومت اسلامی باشد.)
***
1_ https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-1302542
2_ rasanews.ir/0032eS
3_ mshrgh.ir/1443177
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است