نماد سایت مجاهدت

مقام آمریکایی: ترامپ رأی بیاورد خاورمیانه را برای ۱۰۰ سال آینده تغییر می‌دهیم

مقام آمریکایی: ترامپ رأی بیاورد خاورمیانه را برای ۱۰۰ سال آینده تغییر می‌دهیم


به گزارش خبرنگار مجاهدت به نقل از گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «دیوید فریدمن»، سفیر آمریکا در فلسطین اشغالی گفته اگر «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا برای یک دور دیگر انتخاب شود، واشنگتن خاورمیانه را «برای ۱۰۰ سال» آینده تغییر خواهد داد.

فریدمن گفت: «اگر ما بتوانیم چهار سال دیگر در قدرت باشیم آن کشورهایی که تنها راهبردشان این است که امیدوار باشند ما بر سر کار نباشیم چاره‌ای غیر از تعامل سازنده با ما نخواهند داشت و ما امیدواریم بتوانیم خاورمیانه را واقعاً برای ۱۰۰ سال [آینده] تغییر دهیم و به تمام فعالیت‌های خطرناک، مخرب و غیرانسانی‌ای که این‌همه یأس برای این همه مردم در این منطقه به بار آورده خاتمه دهیم».

این مقام آمریکایی که با روزنامه «اسرائیل‌هیوم» گفت‌وگو می‌کرد در بخش دیگری از سخنانش مدعی شد ایران «روزی پنج بار دعا می‌کند» دونالد ترامپ رئیس‌جمهور نشود.

فریدمن مدعی شد: «نگاه کنید ببیند راهبرد ایران چیست؟ پنج بار در روز دعا می‌کنند که ترامپ بازنده شود، چون می‌دانند که اگر ترامپ برنده شود هیچ راهی جز پایان دادن به اقدامات مخربشان برای خروج از فشاری ندارند که ما به آنها تحمیل کرده‌ایم».

ادعای فریدمن در حالی مطرح می‌شود که بسیاری از کارشناسان روابط بین‌الملل اختلافات میان احزاب دموکرات و جمهوری‌خواه در سیاست‌گذاری در خصوص ایران را صرفاً تاکتیکی دانسته و می‌گویند دو طرف در سیاست ضدیت با ایران اختلاف راهبردی ندارند.

مقام‌های جمهوری اسلامی ایران هم بارها تأکید کرده‌اند پیروزی هر یک از دو نامزد انتخاباتی آمریکا، تفاوتی برای تهران ایجاد نمی‌کند. «سعید خطیب‌زاده»، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (دوشنبه) روز دوشنبه گفت: «شما می‌شنوید فلان کشور مایل است ترامپ یا بایدن ببرد… اینها گمانه‌زنی‌هایی است که تحلیلگران براساس فرضیات خود می‌گذارند. برای ایران به سبب استقلالی که دارد تفاوتی نخواهد کرد ترامپ باشد یا بایدن. البته ترامپ جنایت‌هایی مرتکب شده که بایدن تاکنون مرتکب نشده است».

خطیب‌زاده گفت: «با دقت رصد می‌کنیم ولی به این معنا نیست که ذره‌ای علاقه داریم این بشود یا نشود. ترامپ بهتر از همه می‌داند در چه باتلاقی خود را انداخت. جنایاتی که آمریکا مرتکب می‌شود از ذهن ملت ایران نخواهد رفت».

دولت آمریکا بعد از خروج از «برنامه جامع اقدام مشترک» یا برجام تحریم‌ها علیه ایران را از سر گرفته و به سیاست‌هایی تحریک‌آمیز علیه ایران، از جمله ترور سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روی آورده است.

ترامپ  وعده داده بود با خروج از برجام و پیگیری سیاست موسوم به «کارزار فشار حداکثری» ایران را به حضور پای میز مذاکره برای رسیدن به «توافقی بهتر» -به زعم او- مجاب خواهد کرد.

در حالی که بیش از دو سال از این وعده می‌گذرد دولت آمریکا در تحقق این هدف ناکام مانده و به همین دلیل ترامپ به خصوص در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری ماه نوامبر از سوی گروه‌های مختلف در آمریکا آماج انتقادات قرار گرفته است.

منتقدان ترامپ او را به نداشتن راهبرد در قبال ایران، تشدید بی‌مورد تنش‌ها با این کشور و جدا کردن مسیر آمریکا از متحدانش متهم کرده‌اند.

فریدمن در بخش دیگری از سخنانش درباره عربستان و روند سازش با رژیم صهیونیستی، گفت، نمی‌خواهم از طرف عربستان سعودی صحبت کنم؛ اما می‌توانم تأکید کنم کمک این کشور در این فرایند زیاد بود و این مسئله آشکار است.

امروز سفر از فرودگاه بن گوریون به بحرین سه ساعت طول می‌کشد؛ بدون موافقت عربستان سعودی با عبور این پرواز‌ها از حریم این کشور، این پرواز‌ها هفت ساعت طول می‌کشید.

به نظر من باید به خواست دولت سعودی احترام گذاشت و به آنها اجازه داد مطابق روند خاص خودشان حرکت و کنند و با این وضیعت متناسب با صلاح خود برخورد کنند (در اشاره به احتمال عربستان به سازش).

او درباره فلسطین نیز گفت: «راهبرد فلسطین چیست؟ دیروز شنیدم نخست‌وزیر فلسطین می‌گفت مجبوریم دعا کنیم ترامپ ببازد. چون می‌دانند که دولت ترامپ فلسطینی‌ها را پاسخگو خواهد کرد.»

فریدمن در ادامه مدعی شد: «ما برای این اهمیت قائلیم که تنها دولتی هستیم که تا به حال فلسطینی‌ها را برای پیوستن به دنیا متمدن پاسخگو کرده است.»

این در حالی است که سیاست‌های ترامپ در خصوص فلسطین و رژیم صهیونیستی مورد انتقادهای شدید واقع شده و مجامع بین‌المللی آن را محکوم کرده‌اند.

ترامپ سال ۲۰۱۷، سفارت آمریکا را از تل‌آویو به بیت‌المقدس منتقل کرد. او همچنین سال گذشته ادعای حاکمیت صهیونیست‌ها بر جولان اشغالی را به رسمیت شناخت. هر دوی این تصمیم‌ها با محکومیت‌های بین‌المللی مواجه شده و کشورهای مختلف آن را نقض قوانین بین‌المللی دانسته و محکوم کرده‌اند.

 قطعنامه ۴۹۷ شورای امنیت سازمان ملل متحد که در سال ۱۹۸۱ به تأیید اکثریت اعضای این شورا از جمله آمریکا رسیده به طور مطلق ادعای رژیم صهیونیستی برای حاکمیت بر جولان را رد و الحاق این منطقه به اراضی اشغالی فلسطین را باطل و ملغی اعلام کرده است.

بلندی‌های جولان اشغالی، بخشی از استان «القنیطره» سوریه است. رژیم صهیونیستی در جنگ شش روزه سال ۱۹۶۷ این منطقه را اشغال و در سال ۱۹۸۲ آن را ضمیمه خود کرد؛ جامعه بین‌الملل هرگز این اقدام را به‌رسمیت نشناخته است.

انتهای پیام/





منبع خبر
خروج از نسخه موبایل