به گزارش مجاهدت از گروه بینالملل دفاعپرس، درگیری جدید بین رژیم صهیونیستی و مقاومت فلسطین از بامداد سهشنبه آغاز شد؛ زمانی که نظامیان تلآویو با حمله به اردوگاه جنین، یک فلسطینی را به شهادت رسانده و «بسام السعدی» یکی از فرماندهان ارشد جنبش مقاومت جهاد اسلامی را نیز بازداشت کردند.
در پی این حمله، سخنگوی رسمی «سرایا القدس» شاخه نظامی جهاد اسلامی، در بیانیهای رسمی ضمن هشدار به اشغالگران درباره هرگونه آسیب رساندن به جان شیخ بسام السعدی، اعلام کرد: «ما آمادهایم که اگر تجاوز متوقف نشود، با قدرت پاسخ دهیم». در حالی که گروههای مقاومت فلسطینی، یک صدا به دنبال پاسخ به تعدی تلآویو بودند و عزم خود را برای واکنش به صهیونیستها جزم کرده بودند، «یائیر لاپید» نخستوزیر موقت رژیم صهیونیستی اذعان کرد که تلآویو برای هر سناریویی از درگیریها آماده است.
جنگطلبی؛ پوشش نامناسب صهیونیستها برای ضعف
جنگطلبیِ منفی صهیونیستها ظاهراً به بار نشست و جنگندههای این رژیم عصر روز جمعه به اهدافی در داخل نوار غزه حمله کردند. این در حالی بود که رسانهها اعلام کرده بودند پس از بازداشت مقام ارشد جهاد اسلامی، این جنبش به منظور آمادگی سریع برای یک مرحله جنگی جدید با تلآویو طی سه روز توانسته دستکم ۳۲۰۰ موشک خود را از زیر زمین خارج کند. این منابع خبر در گزارشهای خود اعلام کردند که برخی از این موشکها دوربرد و برخی دیگر کوتاهبرد هستند و میتوانند تا شهرکهای صهیونیستنشین واقع در جنوب اراضی اشغالی برسد. بر اساس این گزارشها، جنبش جهاد اسلامی فسطین در غزه بیش از ۲۰ هزار موشک در اختیار داشت که در زیر زمین نگهداری میشدند.
بعد از حمله رژیم صهیونیستی به غزه، جنبش جهاد اسلامی فلسطین اعلام کرد که دشمن اسرائیلی مرتکب جنایت جدیدی شده و باید بهای آن را بپردازد؛ در همین راستا، سخنگوی جنبش جهاد تاکید کرد که معادله «وحدت میادین» را که بر عملیاتهای فلسطینی اطلاق شده بود، بر دشمن اشغالگر در غزه و کرانه باختری تحمیل خواهیم کرد.
ساعتی پس از این هشدار، «سرایا القدس» شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی، تلآویو و شهرهای مرکزی فلسطین اشغالی و اطراف غزه را با بیش از ۱۰۰ راکت هدف قرار داد؛ علاوهبراین شهرکهای صهیونیستی سدیروت، عسقلان و اشدود هم مورد هدف حملات راکتی مقاومت فلسطین قرار گرفتند. نظامیان رژیم اشغالگر با ترور «تیسیر الجعبری» از رهبران ارشد جنبش جهاد اسلامی، بر عمق درگیریها افزودند.
تناقض آشکار؛ انتظار برای پاسخ و ترس از نابودی
تلآویو منتظر پاسخ بود، به همین خاطر نخست وزیر رژیم صهیونیستی با فرماندهان ارشد نظامی و «بنی گانتز» وزیر جنگ این رژیم جلسه فوقالعاده برگزار کرد؛ گانتز هم دستور فراخوان ۲۵ هزار نیروی ذخیره برای اهداف عملیاتی را صادر کرد. در پی تاکید جنبش جهاد اسلامی بر انتقام، ترسهای رژیم صهیونیستی افزایش یافت و شهرداری تلآویو و تعدادی از شهرکهای اطراف آن اعلام کردند پناهگاههای خود را برای هرگونه تشدید اوضاع آماده و بازگشایی کردهاند. شبکه کان رژیم صهیونیستی خبر داد که ارتش رژیم صهیونیستی ۱۰ تیپ از نیروهای گشت مرزی را فراخوانده و حالت آماده باش در تمام سرزمینهای اشغالی اعلام کرده است.
سرایا القدس بامداد شنبه اعلام کرد که تلآویو و شهرهای مرکزی فلسطین اشغالی و اطراف غزه را با بیش از ۱۰۰ موشک هدف قرار داده است. مقاومت فلسطین تقریبا تا صبح در میان صداهای الله اکبر در حال شلیک موشک به سمت اراضی اشغالی بود؛ در حالی که صدای اذان نیز از مساجد غزه پخش میشد. آژیرهای خطر در شهرکهای صهیونیستی واقع در اطراف نوار غزه به ویژه در «یبنا» و ساحل جنوب تلآویو به صدا درآمد. طبق گزارش شبکه المیادین، آژیرهای خطر در «ریشون لتسیون» و «بات یام» به صدا درآمد و موشکهای مقاومت نیز به جنوب تلآویو رسیدند.
کشتار به جای کنش موثر؛ توان تلآویو همینقدر بود
پاسخ رژیم صهیونیستی به این تهدیدات و ناامنیها، حمله به منازل مسکونی و کشتار افراد غیرنظامی بود؛ امری که باعث شد تا بلافاصله پس از انتشار تصاویر مربوط به آن، موجی از انزجارهای بینالمللی به سوی تلآویو روانه گردد.
صهیونیستها مثل همیشه قبل از میدانهای نظامی، عرصههای اخلاقی و حقوق بشری را باختند تا شاهد محکومیتهای جهانی باشند. پس از شهادت ۱۰ فلسطینی از جمله چند کودک و مجروح شدن ۷۵ نفر دیگر محکومیتهای بینالمللی افزایش یافت.
اتحادیه عرب با صدور بیانیهای تاکید کرد: «ما تجاوزات اسرائیل به غزه را محکوم میکنیم و اشغالگران را مسئول عواقب آن و جنایات خونین میدانیم». دولتهای ترکیه، اردن، الجزایر، تونس، مصر و گروههای مقاومت عراق در بیانیههای رسمی جداگانه مراتب محکومیت و اعتراض خود به جنایات و کودککشیهای رژیم صهیونیستی را اعلام کردند تا تلآویو در میدان سیاسی و حقوقی نیز حرفی برای گفتن نداشته باشد.
حملات صهیونیستها به مناطق مسکونی غزه ادامه پیدا کرد و سرایا القدس صبح روز بعد، «النقب» و شهرکهای مجاور غزه را راکتباران کرد؛ آژیرهای هشدار هم در شهرکهای «کوسوفیم»، «سدیروت»، «مردخای»، «کارمیا»، «نیرعام» و «افیم» و گذرگاه «کرم ابوسالم» به صدا درآمد. گردانهای «شهداء الاقصی» تیپ «العامودی» مسؤولیت شلیک این راکتها را بر عهده گرفت. عاملی که باعث شد تا پاسخها در جا و متناسب به سوی تلآویو روانه شود، هماهنگیهای بینگروهی مقاومت فلسطین بود که بسیار مورد توجه و تحلیل قرار گرفت؛ روزنامه لبنانی «الاخبار» با انتشار گزارشی از صف واحد گروههای مقاومت فلسطین برای پاسخگویی به جدیدترین تجاوز رژیم صهیونیستی به نوار غزه، درباره کارآیی تاکتیکها و اثرگذاری حملات نوشت.
میانجیگری بعد از شکست؛ حیلهای برای رهایی
بعد از آنکه صهیونیستها آثار و تبعات جنگطلبی منفی خود را دیدند، به فکر آتشبس افتاده و دست به دامان مصر شدند؛ جنبش جهاد اسلامی ابتدا اعلام کرد که هیچ صحبتی از آتشبس نیست و تلآویو باید نتایج جنایات خود را تماماً دریافت کند. رژیم صهیونیستی زمانی به فکر آتشبس افتاد که موشکهای دوربرد جهاد اسلامی به فرودگاه بنگورین رسیده بودند و با بیش از ۶۰ موشک، موقعیتها و اماکن دیگری را در سرزمینهای اشغالی هدف قرار داده بودند. در حالی که تلآویو آرزوی آتشبس داشت، جهاد از غافلگیریهای بسیار میگفت و همین بر دایره ترس و ناامنی صهیونیستها میافزود. سردرگمی بین اشغالگران به حدی رسید که لاپید همزمان با التماس به مصر برای توقف حملات مقاومت، در مقابل رسانهها و مقامات محلی از تحقق اهداف حملات میگفت!
پایگاه اینترنتی شبکه «المیادین» به نقل از منابع خود اعلام کرد که نیروهای مقاومت فلسطین پیشنهاد مصر برای توقف حملات را رد و تاکید کردهاند که پاسخ مقاومت به تلآویو برای مدتی غیرمحدود تداوم خواهد یافت.
در سومین روز از درگیریها مقومت فلسطین همچنان در حال شلیک راکت و موشک به سوی شهرکهای صهیونیستی در اطراف نوار غزه و شهر اشغالی قدس بود. «ابوحمزه» سخنگوی سرایا القدس پس از این تداوم حملات گفت که این جنبش با خدا عهد بسته است که مناطق اشغالی را به مکان غیر قابل سکونت تبدیل کند؛ و اینجا بود که صهیونیستها اوج ناامنی را چشیدند و اشغالگران شهرکها را تخلیه کردند.
نتیجه: خسارات، متوجه تلآویو و ابتکار عمل، در دست مقاومت
در پی اصرار تلآویو به توافق آتشبس از طریق میانجیگری، «احسان عطایا» نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین ضمن اشاره به وضعیت متزلزل رژیم موقت صهیونیستی به خاطر موشکهای مقاومت، تاکید کرد که هدف از وساطتها، نجات این رژیم است. سرانجام با پذیرش شروط جنبش جهاد اسلامی، آتشبس در شب گذشته ساعت ۲۳:۳۰ به اجرا در آمد تا تلآویو باور کند آغاز جنگ آسان است اما پایانش، به طرف مقابل بستگی دارد. «زیاد النخاله» دبیر کل جنبش جهاد اسلامی در نشست خبری خود در تهران درباره آتشبس خاطرنشان کرد که اگر دشمن صهیونیستی به شروط ما پایبند نباشد جنگ از سر گرفته خواهد شد.
حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه، نتیجهای جز کودککشی و تخریب منازل مسکونی نداشت؛ فلسطینیها امروز دوباره بلند شدند و آوارهای شهر را برداشتند، اما تلآویو خوب میداند که جنگ همچنان ادامه دارد و این بار مقاومت است که پایان این جنگ را رقم خواهد زد.
تلآویو با این جنایت سه روزه نه تنها نتوانست شکستهای گذشته را بپوشاند بلکه به دیده شدن ابعاد جدیدی از ضعف خود کمک کرد. روزنامه عبری «یدیعوت آحارونوت» درباره هزینههای تلآویو در این جنایت، گزارش داد که میزان هزینههای مالی حملات رژیم موقت صهیونیستی علیه غزه، تاکنون۵۰۰ میلیون «شیکل» (۱۵۰ میلیون دلار) برآورد شده است.
انتهای پیام/ 241
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است