به گزارش خبرنگار مجاهدت به نقل از مشرق به نقل از ساینس دیلی،تیمتحقیق به بررسی رابطه بین نقش میکروبیوم روده در سلامت قلب و عروق و بیماریها، از جمله اثرات جانبی TMAO(تری متیل آمینN- اکسید) که محصول جانبی تولید شده در هنگام هضم مواد مغذی خاص موجود در گوشت قرمز و سایر محصولات حیوانی توسط باکتریهای روده است، پرداخت.
بیشتر بخوانید:
شدت خطر سکته مغزی در بیماران کرونایی بالاست
دکتر «استنلی هازن»، سرپرست تیم تحقیق از کلینیک کلیولند، در این باره میگوید: «در این مطالعه دریافتیم که کولینرژیمی و TMAO اندازه و شدت سکته مغزی و نتایج ضعیفتری را در مدلهای حیوانی ایجاد میکنند.»
ویدر ادامه میافزاید: «نکته قابل توجه این است که پیوند ساده میکروبهای روده با قابلیت ساخت TMAOبرای ایجاد تغییری عمیق در شدت سکته کافی است.»
بیشتر بخوانید:
ارتباط بین تعداد خواهر و برادر و بروز مشکلات قلبی عروقی
پیش از این ، دکتر هازن و تیم وی کشف کردند که افزایش سطح TMAO میتواند منجر به ایجاد بیماریهای قلبی عروقی شود. در مطالعات بالینی با هزاران بیمار، آنها نشان داده اند که سطح TMAO در خون خطر حمله قلبی، سکته قلبی و مرگ را در آینده پیش بینی میکند.
دکتر هازن در ادامه میافزاید: «یافته های این مطالعه جدید برای اولین بار اثبات میکند که میکروبهای روده به طور کلی- و از طریقTMAO به طور خاص- میتوانند به طور مستقیم بر شدت سکته مغزییا اختلال عملکرد پس از سکته مغزی تأثیر بگذارند.»
محققان آسیب مغزی را در مدلهای سکته مغزی پیش بالینی بین کسانی که سطح TMAO بالا یاکمیداشتند مقایسه کردند. با گذشت زمان، کسانی که سطح بالاتری از TMAO داشتند، آسیب مغزی گستردهتری داشته و درجه بیشتری از نقص عملکردی حرکتی و شناختی بدنبال سکته مغزی داشتند.
محققان همچنین دریافتند که تغییرات رژیم غذایی که باعث تغییر سطح TMAO میشوند، مانند مصرف کمتر گوشت قرمز و تخم مرغ، بر شدت سکته مغزی تأثیر میگذارد.
به گفته محققان، هدف قرار دادن این آنزیم میکروبی روده ممکن است یک روش امیدوارکننده برای جلوگیری از سکته مغزی باشد.
یافته های جدید نشان می دهد که میکروبیوم روده بر شدت سکته مغزی و اختلال عملکرد پس از سکته مغزی تأثیر می گذارد.
منبع خبر