مجاهدت

ناتوانی پدافند هوایی امریکا در برابر حمله پهپادی مقاومت/ سهل انگاری عجیب یانکی‌ها به قیمت کشته و زخمی شدن چند نظامی امریکایی تمام شد +تصاویر



وبسایت امریکایی نیویورک تایمز در گزارشی پرده از راز عجیب ناتوانی پدافند امریکا در مقابله با حمله پهپادی مقاومت برداشته است؛ در حالی که تنها و تنها ۱ فروند پهپاد به سمت هدف شلیک شده بود.

سرویس دفاع و امنیت مشرق _ شب ۲۳ مارس میلادی ژنرال مایکل کوریلا مسئول فرماندهی مرکزی ارتش امریکا (سنتکام) با حضور در کنگره امریکا به سوالات نمایندگان این کشور پاسخ می داد که حاوی یک آمار جالب بود.

کوریلا گفت: از ماه ژانویه ۲۰۲۱ میلادی (خروج ترامپ و ورود بایدن به کاخ سفید) تا کنون شبه نظامیان وابسته به ایران در خاک عراق و سوریه ۷۸ بار به پایگاه های نظامی ارتش امریکا حمله کرده اند.

هنوز چند ساعت از اعلام این خبر در رسانه ها نگذشته بود که منابع محلی از حمله به پایگاه ارتش امریکا در شرق فرات و استان دیرالزور خبر دادند.

یک فروند پهپاد انتحاری که مقامات امریکایی مدعی بودند از سوی گروه های تحت حمایت ایران شلیک شده است با اصابت دقیق به مقر غیر قانونی ارتش امریکا موجب کشته شدن یک پیمانکار نظامی و زخمی شدن چند نفر دیگر شد.

ناتوانی پدافند هوایی امریکا در برابر حمله پهپادی مقاومت/ سهل انگاری عجیب یانکی‌ها به قیمت کشته و زخمی شدن چند نظامی امریکایی تمام شد +تصاویر

پس از این حادثه توپخانه و بالگردهای رزمی ارتش امریکا اقدام به حملات تلافی جویانه به مقرهای مقاومت در شرق سوریه کردند، اما پس از اینکه در دور دوم حملات مقاومت با ترکیبی از پهپادهای انتحاری و راکت های توپخانه به پایگاه هایی نظیر کونیکو، العمر و دهکده سبز در شرق فرات چند نظامی امریکایی دیگر نیز زخمی شدند، حملات ارتش امریکا متوقف شد.

ناتوانی عجیب پدافند هوایی امریکا در دفع حمله

وبسایت امریکایی نیویورک تایمز در گزارشی پرده از راز عجیب ناتوانی پدافند امریکا در مقابله با حمله پهپادی مقاومت برداشته است؛ در حالی که تنها و تنها ۱ فروند پهپاد به سمت هدف شلیک شده بود.

در گزارش این منبع به نقل از مقامات مسئول امریکایی آمده است:

دو مقام رسمی آمریکایی در گفتگو با نیویورک تایمز اظهار داشتند که سامانه پدافندی مستقر در پایگاه آمریکایی‌ها، هنگام حمله کاملا عملیاتی نبوده است (کاملا مستقر و آماده درگیری نبوده است).

همین مسئله سبب ایجاد سوالی اساسی شده که آیا مهاجمان از این مسئله و آسیب پذیر بودن پایگاه در آن زمان اطلاع داشتند و دست به حمله زدند؟ (یعنی عملیات شناسایی و اطلاعاتی بسیار حرفه ای برای آگاهی از زمان دقیق تعمیرات یا استراحت سامانه پدافندی).

سامانه پدافندی C-RAM

سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد که رادار سامانه در آن زمان فعال بوده، اما از ارائه جزئیات بیشتر (که کدام بخش از سامانه فعال نبود) خودداری کرد.

مشخص نیست چرا سامانه کاملا فعال نبوده است؛ یک مقام آمریکایی افزود که سامانه پدافندی اونجر که در پایگاه بود نیز احتمالا به دلیل مشکل در حال تعمیر و نگهداشت بوده است.

سامانه پدافندی اونجر

به گفته مقامات، پایگاه آمریکایی‌ها در نزدیکی حسکه دارای سیستم‌های دفاعی دیگر نیز است، اما آن‌ها نیز عاری از اشتباه نیستند. این مقامات از ارائه هر گونه جزئیات بیشتر درباره ضعف احتمالی یا از کار افتادگی در لایه‌های شبکه پدافندی خودداری کردند.

سابقه حملات و سهل انگاری عجیب امریکا در دفاع از نیروهای خودی

اگر حملات گذشته به پایگاه های ارتش امریکا انگشت شمار و کم اثر بود شاید می توانستیم توجیهی برای عدم هزینه برای ارسال سامانه های پدافندی کافی و استقرار آنها در شرق فرات را بپذیریم اما در حالی که فرماندهی سنتکام از ۷۸ حمله در ۲ سال سخن می گوید و برخی از این حملات نیز با خسارات و تلفات همراه بوده است دیگر توجیه منطقی باقی نمی ماند.

برخی از مهمترین حملات رخ داده در خاک سوریه در دو سال اخیر شامل موارد زیر است:

_ در روز ۲۸ ژوئن ۲۰۲۱ در پاسخ به حمله هوایی امریکا، نیروهای مقاومت ۳۴ تیر راکت توپخانه ای را به سمت پایگاه Green Village شلیک کردند که منجر به آسیب به ساختمان اصلی این مقر و زخمی شدن چند امریکایی شد.

_ در روز ۱۵ آگوست ۲۰۲۲ میلادی دست کم ۳ فروند پهپاد انتحاری مقاومت، مقر نیروهای ارتش امریکا در پایگاه التنف را هدف قرار دادند که منجر به آسیب شدید تاسیسات این پایگاه شد.

_ همچنین در ۲۰ ژانویه ۲۰۲۳ نیز نیروهای امریکایی مدعی رهگیری چند فروند پهپاد مقاومت در حملات آنها به پایگاه های این کشور در شرق فرات شدند.

این تنها شامل برخی از موارد رخ داده در خاک سوریه بود و تعداد زیادی حملات پهپادی و راکتی به مقرهای ارتش امریکا در عین الاسد و اربیل در خاک عراق نیز رقم خورده بود.

در چنین شرایطی مسئله استقرار سامانه های پدافندی کافی و موثر در اطراف هر پایگاه حیاتی به نظر می رسید؛ امری که اگر صحبت های مقامات امریکایی را صحیح بدانیم با سهل انگاری عجیب و استقرار تنها یک سامانه پدافندی که آن هم در حال تعمیرات بوده است موجب شد تا بر اثر اصابت پهپاد انتحاری مقاومت یک نظامی کشته و چند نفر زخمی شوند.

همچنین فرضیه دیگر این است که مقامات امریکایی برای توجیه ناتوانی سامانه پدافندی خود در رهگیری تنها ۱ فروند پهپاد مقاومت، اعلام کرده اند که حمله در ساعاتی رخ داده که این سیستم پدافندی در حال تعمیر و استراحت بوده است!.

این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است

خروج از نسخه موبایل