سهشنبه ۲۴ دی ۱۳۹۸ – ۱۵:۴۰ نتیجه دکترین سازش هزینههای بسیاری بر دوش نظام گذاشت
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف گفت: راهبرد سازش با آمریکا را دولت یازدهم و دوازدهم مطرح کرد و هم اکنون در گام پنجم شاهد هستیم که با هزینههای بسیار به همان نقطه نخست بازگشتیم.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری فارس، رضا روستاآزاد عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی شریف در برنامه گفتوگوی سیاسی رادیو گفتوگو اظهار داشت: وقتی از مقاومت سخن به میان میآید، یعنی در هر عرصهای که مقاومت و کمبودها را تحمل میکنیم و برای مثال می گویند تحمل کنید که کمبود روغن داریم، اما در عین تحمل باید حرکتی کرد و روغن را در داخل تولید کرد تا نیازی به واردات آن نباشد و از فشار دشمن کاسته شود یا کمبود را تحمل کنیم که خودرو نداریم، اما همان موقع در زمینه تامین آن نیاز میکوشیم.
وی افزود: زمانی که کشور در حال مقاومت است، رسانه باید چه کند؟ باید اشاره کنم انسانها تحت هدایت و فرماندهی ذهن شان هستند، اگر ذهن درست باشد، حرکتها و رفتارها و اخلاق همه چیز درست میشود و اگر فاسد باشد، همه چیز خراب میشود. یک انسان صد کیلویی مغز یک کیلویی دارد و البته معنویات ذهن که وزن ندارد، اما به هر حال در این قالب گنجانده شده و رسانه نقشش این است که این را بسازد.
عضو هیئت علمی دانشگاه شریف ادامه داد: اکنون با همه مسائلی که داشتیم، وقتی سوار تاکسی میشوم، برخی میگویند بهتر نیست با آمریکا بسازیم، وضعمان بهتر نمیشود؟ بعد از این همه بحث هنوز این راهبرد مطرح است. به آنها میگویم راهبرد سازش با آمریکا را که دولت یازدهم و دوازدهم مطرح کردند و به سمت آن رفتند و تبدیل به دکترین آنها شد. حالا میبینید به کجا رسید. رفتن با آمریکا صحبت کردند و کدخدا را دیدند و در نهایت برجام نوشتند که در گام پنجم دیدیم با کلی هزینه به همان نقطه نخست برگشتیم.
روستاآزاد گفت: باز هم شما میگویید برویم با آمریکا سازش کنیم، وضعمان خوب میشود؟! این رویکرد نشان میدهد هنوز ذهن برخی افراد بر واقعیت خوب جفت نشده است. از طرفی افراد معمولا ذهن فراموشکاری دارند، در این میان رسانه وظیفه دارد که برجام را تحلیل کند که چه بود و چه شد؟ راهبرد دولت یازدهم و دوازدهم چه بود؟ افراد شناخته شدهای درباره دکترین سازش با آمریکا صحبت کردند از جمله مرحوم هاشمیرفسنجانی و حسن روحانی و بعضی دیگر. لذا از این کمبود حافظه که ممکن است برای برخی پیش بیاید، اجتناب کنند و به دایم به مردم گزارش دهند که ما کجا هستیم و کجا بودیم و اکنون چه کار میکنیم؟
وی افزود: مسأله ساختن و کنار آمدن با مستکبر در واقع همان چیزی است که در متن آن هستیم و ما سعی میکنیم برای کنار نیامدن و سازش با کدخدا گزینههای مختلف را امتحان کنیم. زمانی دکترین جمهوری اسلامی این بود که با قدرتها نمیتوان سازش کرد. در این میان عده ای آمدند و گفتند میتوان سازش کرد و حتی مرحوم هاشمیرفسنجانی گفت اگر ما به غرب لبخند بزنیم، غرب هم به ما لبخند میزند. امام خمینی(ره) فرمودند لبخندی نخواهیم زد و اگر تو لبخند بزنی، میفهمند که تو از درون شکستی و فشارش را بیشتر میکند.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف تصریح کرد: زمانی برخی درباره این بحثها شک میکردند، اکنون دیگر زمان شک نیست و ما شاهد رفتار و رویکرد آمریکا هستیم. در رابطه با حفظ استقلال و مقاومت درباره آمریکا اگر ملت یک کشور اصیل باشد، از دشواریها و تحریمها استفاده میکند و به سمت رشد حرکت میکند. در زمانی که ما تحت فشار تحریم هستیم، جنس غربی با دلار ارزان وارد کشور میشود و افراد هم سراغ این جنس میروند، اما وقتی بتوانیم فشار را تحمل کنیم خودمان به سمت تولید خواهیم رفت تا وابستگی به غرب کاهش پیدا کند و به یک کشور شکوفا به لحاظ اقتصادی تبدیل شویم.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط پر بازدید ها پر بحث ترین ها بیشترین اشتراک بازار
اخبار کسب و کار منبع خبر