۲۳:۱۷
–
۱۳۹۹/۵/۴
http://fna.ir/eyu6a6
۰
نقش تکراری یکی از کشورهای منطقه در رهگیری هواپیمای مسافربری ایران
پادشاهی اردن باید توجه داشته باشد که پشتیبانی از تروریستهای آمریکایی عملا به معنای مشارکت در رفتارهای شرورانه و غیرقانونی آنهاست که به ناامن کردن خطوط هوایی منجر شده و تبعات آن دامنگیر این کشور نیز خواهد شد.
به گزارش گروه دیگر رسانههای خبرگزاری فارس، پنجشنبه شب دوم مردادماه دو فروند جنگنده اف-۱۵ آمریکایی اقدام به رهگیری هواپیمای مسافربری ماهان کردند که بدلیل انجام مانور «کاهش ارتفاع شدید» از سوی خلبان ایرانی، گروهی از مسافران پرواز دچار آسیبهای روحی و جسمی شدند.
اطلاعات رسیده به «نورنیوز» حاکی از آن است که با توجه به بعد مسافت و مسیرهای پروازی به احتمال قوی دو جنگنده اف- ۱۵ مزاحم از پایگاه هوایی آمریکا در اردن موسوم به «الازرق» به پرواز در آمده و این عملیات را اجرا کردهاند.
«الازرق» یکی از پایگاههای محل استقرار هواپیماهای جنگنده اف- ۱۵ آمریکا در منطقه است.
این همان پایگاهی است که به احتمال بسیار زیاد پهپادها و هواپیماهای آمریکایی اجرا کننده طرح ترور سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی و حاج ابومهدی المهندس نیز از آنجا برخاستند.
دولت اردن سال گذشته و پس از مطرح شدن موضوع پرواز هواپیماهای اجرا کننده طرح ترور شهدای مقاومت از پایگاه الازرق، این رخداد را تکذیب کرد و حاضر به پذیرش مسئولیت آن نشد، اما تواتر بهرهگیری ارتش تروریست آمریکا از خاک این کشور برای ایجاد ناامنی در منطقه و تهدید منافع سایر کشورها، موضوعی نیست که امکان کتمان و تکذیب آن وجود داشته باشد.
پادشاهی اردن باید توجه داشته باشد که پشتیبانی از تروریستهای آمریکایی عملا به معنای مشارکت در رفتارهای شرورانه و غیرقانونی آنهاست که به ناامن کردن خطوط هوایی منجر شده و تبعات آن دامنگیر این کشور نیز خواهد شد.
احضار کاردار پادشاهی اردن از سوی وزارت امور خارجه کشورمان و اخذ توضیح از او، اولین اقدامی است که برای روشن شدن نقش اردن در این رخداد باید مورد توجه قرار بگیرد.
از سویی؛ لازم است کشورهایی که در این رخداد حقوقشان از سوی ارتش متجاوز آمریکا مورد تعدی قرار گرفته و یا شهروندانشان در پرواز حضور داشتهاند، نسبت به پیگیری قانونی رفتارهای تروریستی و ضدامنیتی آمریکا اقدام کنند.
این نکته از آنجا حائز اهمیت بیشتری است که قطعا اگر عراق هم در موضوع ترور فرماندهان مقاومت به شکل جدیتری ورود کرده بود، آمریکا اکنون اینگونه بیمحابا رفتار نمیکرد و موجب ناامنی خطوط هوایی نمیشد.
شکایت مشترک ایران، سوریه و لبنان به ایکائو و شورای امنیت سازمان ملل متحد میتواند ضمن افزایش حساسیتهای بینالمللی نسبت به رفتارهای خطرناک و غیرقانونی آمریکا که این بار در قالب تهدید امنیت هوانوردی بروز و ظهور یافته، تاثیر مضاعفی بر پیگیری حقوقی این رخداد داشته باشد.
علاوه بر این به نظر میرسد برای جلوگیری از رفتارهای قلدرمآبانه آمریکاییها که در منطقهای با هزاران کیلومتر فاصله از مرزهای این کشور صورت میپذیرد باید مجموعه کشورهای منطقه و سازمانهای بینالمللی ذیربط ایفای نقش فعال داشته باشند.
به صورت طبیعی انجام اقدامات حقوقی لازم و شکایت همه مسافران پرواز و همچنین سازمان هواپیمایی کشوری از دولت تروریست آمریکا نیز در زمره اقداماتی است که باید به سرعت پیگیری شود.
البته در این خصوص سکوت مجامع بین المللی و کشورهای دیگر به ویژه اروپاییها نیز جای سوال بسیار دارد. در حالی که اروپاییها با ناامن اعلام کردن آسمان ایران از هیچ تلاشی برای فشار بر کشورمان بدلیل خطای سهوی اپراتور سامانه موشکی و وقوع سانحه تلخ سقوط هواپیمای اوکراینی فروگذار نکردند، در قبال این اقدام عامدانه ارتش آمریکا که میتوانست به فاجعهای غیرقابل جبران تبدیل شود کاملا سکوت کردهاند.
جالبتر اینکه؛ با وجود نقض صریح معاهده بینالمللی هوانوردی شیکاگو، سازمان هواپیمایی بینالمللی غیرنظامی موسوم به «ایکائو» نیز تاکنون نسبت به این اقدام غیرقانونی آمریکا در به خطر انداختن جان مسافران پرواز هیچ واکنشی نشان نداده است.
تداوم اینگونه اقدامات شرارتبار و ضدامنیتی واشنگتن در منطقه دلایل غیرقابل کتمانی بر ضرورت خروج نظامیان تروریست آمریکا ازمنطقه است.
امروز بیش از هر زمان دیگری واقعیت خسارتبار حضور آمریکا در منطقه بر همگان روشن شده است، زیرا اگرچه آمریکا به دروغ اعلام کرده که برای مبارزه با تروریسم در عراق و منطقه حضور دارد اما با اقداماتی که نماد شرارت، راهزنی و تروریسم است عملا به عامل اصلی ناامنی در منطقه غرب آسیا تبدیل شده است.
منبع: نورنیوز
انتهای پیام/
آمریکا
مشارکت
اردن
ترور
مزاحمت هوایی
هواپیما
هواپیمایی ماهان
سوریه
اخبار مرتبط
-
واکنشهای مجازی به مزاحمت هوایی آمریکا
۱۳۹۹/۵/۴ – ۱۶:۳۳
-
آمریکا باید عمل خلاف خود را جبران کند
۱۳۹۹/۵/۴ – ۱۱:۴۷
-
عجله یانکیها برای انتقام سخت!
۱۳۹۹/۵/۴ – ۱۰:۳۱