نماد سایت مجاهدت

هشدار پلیس فتا نسبت به انتشار کلیپ خشونت‌آمیز سر بریدن حیوانات/ بازنشردهندگان فیلم‌های خشن مجرمند

هشدار پلیس فتا نسبت به انتشار کلیپ خشونت‌آمیز سر بریدن حیوانات/ بازنشردهندگان فیلم‌های خشن مجرمند


به گزارش خبرنگار مجاهدت به نقل از گروه دیگر رسانه های خبرگزاری فارس، نظارت و کنترل فضای مجازی یکی از مقولات مهمی است که بی‌توجهی نسبت به آن می‌تواند زمینه‌ساز ایجاد خسارات جبران‌ناپذیری از نظر امنیت روانی بر جامعه شود. پخش کلیپ‌هایی در زمینه قدرت‌نمایی، حیوان‌آزاری، کودک‌آزاری، دیگرآزاری و… که مستقیما امنیت روانی مردم را مورد هدف قرار می‌دهند مدتی است مرسوم شده و همین موضوع ضرورت توجه هرچه بیشتر به این فضا و رصد محتوای ارائه شده در آن را چندین برابر می‌کند. در آخرین نوع از این دست محتوای منتشر شده در فضای مجازی چند روز پیش کلیپی کوتاه از زنانی جوان منتشر شد که به صورت بی‌رحمانه‌ای اقدام به کشتن حیوانات می‌کردند. این ویدئو موج منفی بسیاری را در فضای مجازی به وجود آورد.
 

در این زمینه روزنامه وطن امروز گفت وگویی با سرهنگ رامین پاشایی، معاون اجتماعی پلیس فتا انجام داده است که بخش‌های مهم آن در ادامه می‌آید.

برخی برای جذب فالوئر دست به هرکاری نزنید!

– قانون‌گذار هم در قانون مجازات اسلامی در فصل جرائم رایانه‌ای و هم در قانون جرائم رایانه‌ای مصوب سال ۸۸ به صراحت اعلام کرده که انتشار هرگونه کلیپ، تصویر نوشته، عکس و صوت که به نحوی باعث جریحه‌دار شدن احساسات عمومی شود جرم است.

– متاسفانه برخی هموطنان که تعداد اندکی هم هستند برای جذب فالوئر دست به هرکاری می‌زنند و با تولید کلیپ‌هایی از سر شوخی برای خود دردسر‌آفرینی می‌کنند.

– برای نمونه مادری را داشتیم که بچه‌اش را کتک می‌زد تا تعداد دنبال‌کننده‌هایش افزایش یابد.

– در یک نمونه از این کلیپ‌ها پدری با بچه‌اش شوخی کرده و او را وادار به استفاده از قلیان می‌کند یا پدر دیگری فرزندش را پای منقل می‌نشاند.

– در نمونه‌ای دیگر پسری جوان برای شوخی به یکی از کودکان کار می‌گوید فلفل بخور تا به تو پول بدهم. این کلیپ به صورت گسترده در فضای مجازی منتشر شد که واکنش‌های زیادی داشت.

– بیشترین کلیپ‌های آزاردهنده در فضای مجازی در حوزه‌های کودک‌آزاری، همسرآزاری، دیگر‌آزاری، حیوان‌آزاری یا تخریب محیط‌زیست است.

فیلم‌هایتان را با دیگران به اشتراک نگذارید! 

– متاسفانه افراد بعد از تهیه فیلم آن را برای دوستان‌شان می‌فرستند. آنها باید این احتمال را بدهند که این افراد امانتداری نکرده و فیلم را به اشتراک بگذارند.

– وقتی ما در پرونده‌ها سراغ افراد می‌رویم می‌بینیم که می‌گویند خودشان فیلم را منتشر نکرده‌اند و پای شخص ثالثی در میان است.

– این دست از کلیپ‌ها خواه‌ناخواه دیده می‌شود و عموما زمینه‌ساز جریحه‌دار شدن احساسات عمومی می‌شود که این جرم است.

خود را در چرخه انتشار قرار ندهید!

– متاسفانه بسیاری از کاربران از آسیب‌های فضای مجازی آگاهی ندارند و خود را در چرخه انتشار قرار می‌دهند.

– متاسفانه این موضوع تبدیل به یک فرهنگ و باور شده است، در حالی که افراد نه‌تنها نباید اقدامی در جهت تهیه کلیپ‌های خشونت‌آمیز کنند، بلکه باید خود را در چرخه انتشار قرار نداده و با دیدن چنین کلیپ‌هایی اقدام به حذف آن کنند.

رصد فضای مجازی به صورت کامل انجام می‌گیرد

– ما از مردم می‌خواهیم حتی اگر می‌خواهند موضوعی رسیدگی شود از طریق مراجع قانونی اقدام کنند و با بارگزاری کلیپ در سایت پلیس فتا مراتب را از این طریق دنبال کنند.

– رصد فضای مجازی به صورت کامل انجام می‌گیرد و حذف فیلم‌های خشونت‌آمیز به صورت پیشگیرانه در دستور کار پلیس فتا قرار دارد.

اهداف مغرضانه دشمن از انتشار فیلم‌های خشونت‌آمیز

– برخی فیلم‌های خشونت‌آمیز که در فضای مجازی منتشر شده و آن را منتسب به کشورمان می‌کنند دارای اصالت نیستند و تنها  با اهداف مغرضانه و برای ایجاد اختلاف‌های قومی و قبیله‌ای دست به دست می‌شوند.

– چند وقت پیش کلیپی منتشر شده بود که پدری فرزند خود را کتک می‌زد. این فیلم را منتسب به یکی از استان‌های جنوبی کشور کرده بودند ولی با یک جست‌وجوی ساده مشخص شد این کلیپ برای کشور مصر است. همچنین پدر و مادری فرزند خودشان را با مشت و لگد می‌زدند که این را به استان یزد منتسب کردند اما وقتی رسیدگی شد دیدیم برای کشور عربستان بود.

انتهای پیام/





منبع خبر
خروج از نسخه موبایل