از شایعه تا واقعیت: نخستین محموله واکسن وارداتی ۱۶ بهمن ماه سال گذشته (۱۴۰ روز پیش) وارد کشور شد.
درحالی که اصرارها وجود داشت تا رهبر معظم انقلاب همان زمان از واکسن «اسپوتنیک وی» روسیه استفاده کنند اما ایشان چنین اقدامی را انجام ندادند تا روز گذشته (جمعه ۴ تیرماه) با تزریق واکسن داخلی «کووایران برکت»، امید و خودباوری را بار دیگر به دانشمندان و جوانان کشور تزریق کنند.
ایشان در این باره فرمودند: مایل نبودم از واکسن غیرایرانی استفاده کنم بنابراین گفتم منتظر واکسن ایرانی میمانم؛ چرا که باید این افتخار ملی را پاس بداریم و تا وقتی امکان پیشگیری و علاج در داخل وجود دارد، چرا از آن استفاده نکنیم؟البته وقتی نیاز باشد، استفاده از واکسن خارجی در کنار واکسن ایرانی نیز ایرادی ندارد، اما باید به واکسن ایرانی احترام بگذاریم و از همه دانشمندان جوان، پرتلاش و فعال در تولید این واکسن و سایر مراکزی که در کشور مشغول تولید واکسن هستند، تشکر کنیم.
این اتفاق با واکنشهای گستردهای در بین رسانههای داخلی و خارجی روبرو شد. بسیاری از کاربران ایرانی نیز این اقدام را گام مهمی در حمایت از تولید ملی، جوانان و نخبگان ایرانی عنوان کردند(اینجا).
اما در سوی مقابل، این اقدام با عصبانیت رسانهها و شبکههای ماهوارهای فارسی زبان روبرو شد.
رسانه سعودی اینترنشنال، درحالی که بسیاری از کاربران به تمجید از زبان بدن رهبرانقلاب در هنگام تزریق واکسن پرداختند، بهجای تصویر پرصلابت رهبری در هنگام تزریق واکسن، تصویری بیکیفیت و تار را که مربوط به پیش از لحظه تزریق واکسن است برای این خبر انتخاب کرده.
رضا حقیقتنژاد خبرنگار شبکههای ماهوارهای فارسی زبان هم در راستای پروژه اینترنشنال شروع به توییت زدن کرد و به نحوه نشستن آیتالله خامنهای هجمه وارد کرد.
همه اینها هجمهها درحالی است که بسیاری از کارشناسان زبان بدن رهبر انقلاب را مورد تحلیل قرار دادند. به عنوان نمونه، صاف نشستن رهبر انقلاب با پاهای استوار نشانه انتقال پیام قدرت و اطمینان/ زل زدن از روی قدرت نشان دادن اراده/ مشتهای گره کرده: نشان از استحکام و صلابت و عدم تحرک سر را نشان از جدیت در جایگاه قدرت تفسیر کردند.
بیبیسی فارسی نیز در این پروژه وظیفه تشکیک در تزریق واکسن را برعهده داشت. این رسانه انگلیسی که معمولا برای ایجاد شبهه در اخبار قطعی، سعی میکند موضوع را از زبان کاربران مطرح کند این بار نیز تشکیک در واکسن تزریق شده به رهبر انقلاب را از زبان کاربران مطرح کرد.
البته باتوجه به استقبال اغلب کاربران از اقدام رهبری، گویا منظور بیبیسی فارسی از کاربران! بهمن کلباسی خبرنگار خودشان است که توییتی با این مضمون را منتشر کرده بود.
جالب آنکه مسیح علینژاد، پایه ثابت رسانههای ضدانقلاب نیز چند ماه پیش با انتشار تصویری فوتوشاپی! شبهههایی را درباره واکسن زدن رهبر انقلاب مطرح کرده بود.
من و تو و رادیو فردا، دیگر رسانه های معاند نیز سعی کردند بابه کارگیری واژههایی چون «ادعا» شده، این اقدام کمنظیر رهبر انقلاب را در اذهان مخاطبان خود زیر سوال ببرند.
صدای آمریکا همچنین در مطلبی با عنوان «سخنان تازه (آیتالله) خامنهای درباره واکسنهای خارجی» به دروغ مدعی شد که دستور رهبر انقلاب مبنی بر ممنوعیت ورود واکسنهای آمریکایی و انگلیسی روند واکسیناسیون داخلی را دچار اخلال کرده است.
این دروغ رادیو فردا درحالی است که در وهله اول آمریکا ایران را تحریم دارویی کرده و مانع رسیدن واکسن به ایران شده است. ضمن آن که ایالات متحده حتی در ارسال واکسن به کشورهای همپیمان خود نیز بدعهدی کرده. دلیل اصلی اخلال در واکسیناسیون ایران هم بدعهدی کووآکس و کشورهایی مانند هند بوده که در لحظه بارگیری واکسنها از آن کشور، مانع ارسال این محموله دارویی شدند.
مجموع این واکنشها نشان میدهد که تولید واکسن ایرانی و بالاخص داوطلب شدن رهبر انقلاب برای حمایت عملی از این محصول استراتژیک داخلی که باعث امیدبخشی به جوانان کشور شده، به مذاق ضدانقلاب و معاندین اصلا خوش نیامده است.
انتهای پیام/
منبع خبر