وضعیت کرونا در حال بدتر شدن است/جامعه خطرناک واکسن نزده‌ها

وضعیت کرونا در حال بدتر شدن است/جامعه خطرناک واکسن نزده‌ها



رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی دانشگاه علوم‌پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به موج جدید کرونا گفت: اکنون به دلیل آغاز موج جدیدی از سویه امیکرون، وضعیت کرونا در جامعه در حال بدتر شدن است.

به گزارش مجاهدت از مشرق، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی چندی پیش درباره شروع موج هفتم کرونا در کشور گفت: بارها اعلام کرده‌ام، اینکه فکر کنیم کرونا تمام شده، بسیار اشتباه است. کرونا، ویروسی است که تا سال‌ها باقی خواهد ماند. اکنون ایران هم وارد موج هفتم شده است.

 علت شیوع کرونا در موج هفتم، امیکرون نوع ۵ BA است که سرعت انتشار آن ۱۸ برابر بیشتر از کرونای اولیه است و اگر کسی به این سویه مبتلا شود به سرعت می‌تواند دیگران را هم مبتلا کند و ماسک می‌تواند از شیوع آن جلوگیری کند و همچنین افراد مبتلا باید تا یک هفته خود را قرنطینه کنند و افراد اگر ۶ ماه از آخرین واکسیناسیون آنها گذشته است باید دز یادآور واکسن کرونا را تزریق کنند

وضعیت موج جدید کرونا هر روز بدتر می‌شود
 

علیرضا ناجی رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید اظهار داشت: اکنون موج جدید از زیرسویه امیکرون در کشور شروع شده است و هر روز هم بدتر می‌شود که باید این مساله از سوی مردم بسیار جدی گرفته شود چون امکان انتقال و چرخش این نوع ویروس بسیار بالاست پس رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی از سوی مردم ضروری است.

ناجی اضافه کرد: همه این موضوعات به این مساله بستگی دارد که چه اقداماتی انجام دهیم که جلوی گردش ویروس را بگیریم زیرا زمانی که موج گسترده شود به طور یقین روند این ویروس برای همه خسته کننده و طولانی مدت می‌شود و امکان عدم رعایت نکات بهداشتی برای مردم بیشتر خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: اینجا مساله این است که چه کار باید کرد تا از گردش ویروس و طولانی شدن مدت این ویروس جلوگیری کرد؛ البته مهمترین موضوعات به رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی برمی‌گردد و مردم باید در استفاده از ماسک، رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و پرهیز از تجمعات و رعایت بهداشت فردی و اجتماعی که بسیار موثر است، تشویق شوند.

هر نوع سرماخوردگی کروناست

رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: یکی از تصوراتی که این روزها مردم دارند این است که چون علائمی از سرماخوردگی دارند ممکن است کرونا نباشد اما باید این مساله مطرح شود که در تابستان امکان سرماخوردگی بسیار پایین است و هرکسی که سرماخورده باشد باید آن را کرونا دانست.

وی تصریح کرد: کسی که به این ویروس مبتلا می شود، نباید آن را سرماخوردگی تلقی کند و باید مانند فردی که کرونا دارد، همه شیوه‌نامه‌های بهداشتی، قرنطینگی و درمان خود را ادامه دهد تا از گردش ویروس در بین اعضای خانواده و دیگر افراد جامعه جلوگیری شود.

ناجی با بیان اینکه متاسفانه در برخی مراکز درمانی خصوصی به اغلب افرادی که با علائم کرونا به این مراکز مراجعه می‌کنند، با اطمینان کامل می‌گویند که کرونا نیست و نیاز به مراقبت‌های حین و بعد از کرونا ندارید؛ در صورتی که اینگونه نیست بلکه هر نوع سرماخوردگی را به حساب کرونا بگذارید مگر در صورتی که با انجام تست کرونا تشخیص داده شود که کرونا بوده است یا نه.

وی اظهار داشت: اقدام دیگری که برای مبارزه با این زیرسویه امیکرون ضروری است، شناسایی موارد ابتلا به این ویروس است. اگر هنگام ابتلای افراد، ویروس شناسایی شود، کار ایزوله کردن، درمان و جداکردن آنها از افراد سالم هم باید صورت گیرد تا ویروس از گردش بیفتد.

۵۰ درصد مبتلایان علامتی از کرونا ندارند

رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: سویه‌ای که اکنون در جامعه ایران به عنوان زیرسویه امیکرون می‌چرخد، امیکرون از نوع BA۵ است که گریز از ایمنی و سرعت گردش بسیار بالایی دارد به گونه‌ای که یک فرد سالم می‌تواند به طور طبیعی ۱۸ نفر سالم را به این ویروس مبتلا کند.

یک فرد مبتلا می‌تواند به طور طبیعی ۱۸ نفر سالم را به این ویروس مبتلا کندوی با اشاره به اینکه ۵۰ درصد افرادی که به این ویروس مبتلا می‌شوند هیچ علامتی از این بیماری ندارند، اظهار داشت: با توجه به سرعت انتقال و انتشار بالای این ویروس جدید و اینکه نمی‌توان جلوی عفونت را گرفت، پس لازم است که موضوع تزریق واکسن و انجام واکسیناسیون سراسری به ویژه تزریق دز سوم «بوستر» جدی گرفته شود.

قرنطینه ۷ تا ۱۰ روز کافی است

ناجی در پاسخ به این سوال که در صورت ابتلا به این نوع ویروس چند روز قرنطینه ضروری است، افزود: قرنطینه در همه سویه‌های کووید در حالت بیماری خفیف بین ۷ تا ۱۰ روز است و کسانی که ابتلای آنها به این ویروس به صورت تصادفی شناسایی شود و کسانی که در ارتباط با افراد مبتلا هستند و پس از انجام تست کرونا متوجه ابتلای خود شده باشند و هیچ علامتی ندارند در مجموع ۵ روز در خانه بمانند.

وی در عین حال با بیان اینکه در صورت ابتلای ضعیف و متوسط  به این ویروس شرط قرنطینه شدن در خانه ۷ تا ۱۰ روز و حتی در مواردی تا ۱۴روز نیاز است، اظهار داشت: امکان بستری بیماران در بیمارستان ۲۰ روز است اما انتقال  این ویروس تا هفت روز است زیرا بعد از هفت روز دیگر ویروس زنده‌ای وجود ندارد که دیگران را آلوده کند بنابراین فرقی با دیگر سویه‌ها هم از نظر قرنطینه شدن ندارد.

جلوگیری ۷۰ درصدی از مرگ برای افراد واکسینه شده

واکسینه شدن افراد در برابر کرونا، بالای ۷۰ درصد از بیماری شدید و انتقال افراد مبتلا به دلیل شدت درگیری به بخش‌های مراقبت ویژه و حتی مرگ جلوگیری می‌کندناجی خاطرنشان کرد: تزریق واکسن دز سوم در این موج جدید بسیار دارای اهمیت است و در حالی که برخی ادعا دارند واکسن‌های جدید برای سویه کرونا از ووهان چین تاثیرگذار است اما معتقدیم واکسن هرچقدر هم برای نوع ویروس سویه ووهان است اما همین واکسن‌ها در جلوگیری از شیوع این ویروس بسیار مهم است.

وی معتقد است: واکسینه شدن افراد در برابر کرونا، بالای ۷۰ درصد از بیماری شدید و انتقال افراد مبتلا به دلیل شدت درگیری به بخش‌های مراقبت ویژه و حتی مرگ جلوگیری می‌کند.

رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: در این دوران بحرانی شرایط کرونا در کشور متاسفانه حتی برخی از افراد خبره پزشکی اعلام می‌کنند که واکسن اثرگذاری ندارد در حالی که اینگونه نیست و باید به همه بگوییم که کسانی که واکسن نزدند ۱۰ برابر از کسانی که واکسن زدند در معرض ابتلا به بیماری شدید هستند.

ناجی تاکید کرد: کسانی که اوایل اوج امیکرون که پایان بهمن ماه و اسفند سال گذشته بود اگر نوع BA۱ و BA۲ را مبتلا شده باشند، درصد زیادی می‌توانند عفونت مجدد بگیرند اما کسانی که واکسن زده باشند این خطر سه برابر است و کسانی که واکسن نزده‌اند هشت برابر امکان ابتلای شدید دارند.

تاثیر ۷۰ درصدی واکسن در سویه جدید

رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: افرادی که تاکنون نسبت به تزریق واکسن کرونا در دزهای اول و دوم اقدام نکرده‌اند، ۱۰ برابر امکان ابتلای آنان به بیماری شدید و حتی مرگ بیشتر است زیرا واکسن‌ها ۷۰ درصد می‌توانند در این زمینه اثرگذار باشند و جلوی بیماری شدید و مرگ را بگیرند پس معتقدیم که افرادی که تاکنون هیچ دز ویروسی را تزریق نکرده‌اند، باید به این مساله توجه داشته باشند تا گردش ویروس کاهش یابد.

ناجی با بیان اینکه برای اینکه نگذاریم افراد زیرسویه کرونا در نوع BA۵ را بگیرند خیلی ساده نیست، خاطرنشان کرد: عوارضی که پس از ابتلا به این ویروس باقی می‌ماند شدید خواهد بود و باید تمام جوانب به خوبی دیده شود تا به این ویروس مبتلا نشویم و باعث گردش ویروس در جامعه هم نباشیم.

وی ادامه داد: براساس مطالعات جدید، افرادی که به کووید۱۹ مبتلا می‌شوند قسمتی از سیستم ایمنی بدن آنها تخریب و ضعیف خواهد شد و همه اینها در کنار عوارض و خطر مرگ و میر و ضایعاتی که وارد می‌کند همه نشان‌دهنده این است که هرچند کم باید جلوی گردش ویروس را بگیریم.

جامعه خطرناک واکسن نزده

براساس اطلاعات و آمار موجود فقط ۳۷ درصد از جامعه دز بوستر را تزریق کرده‌اند و بین هشت تا ۱۳ میلیون نفر حتی دز یک و دو را نزده‌اندناجی استقبال از واکسن دز بوستر را مطلوب ندانست و گفت: براساس اطلاعات و آمار موجود فقط ۳۷ درصد از جامعه دز بوستر را تزریق کرده‌اند و بین هشت تا ۱۳ میلیون نفر حتی دز یک و دو را نزده‌اند به این افراد به عنوان یک جامعه خطرناک باید نگاه کرد.

وی تصریح کرد: افرادی هستند که به دلیل داشتن سن بالا، بیماری زمینه‌ای و سیستم ایمنی پایین ممکن است تاکنون به این ویروس مبتلا نشده باشند اما این ویروس باعث انتقال به این افراد خواهد شد پس افزایش سطح واکسیناسیون به ویژه در دز سوم بسیار مهم است تا مانع انتقال ویروس به این افراد شویم.

زیرسویه امیکرون کودکان را درگیر می‌کند

رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه کودکان ۵ تا ۱۱ سال باید واکسن بزنند، اظهار داشت: ممکن است این نوع جدید و زیرسویه امیکرون کودکان را هم درگیر کند و حتی بیماری‌های شدید برای آنها به همراه داشته باشد.

وی با بیان اینکه متاسفانه درصد پایینی از این گروه سنی واکسن زده‌اند، گفت: والدین باید به این موضوع اذعان داشته باشند که تزریق واکسن می‌تواند کودکان آنان را از ابتلای شدید به این ویروس نجات دهد پس نسبت به این موضوع استقبال بیشتری نشان دهند تا آمار واکسیناسیون در گروه سنی ۵ تا ۱۱ سال هم افزایش یابد.

گردش ویروس تغییرات ویروسی را به همراه دارد

ناجی با بیان اینکه گردش ویروس خطر تغییرات ویروس را هم به همراه خواهد داشت، تاکید کرد: ممکن است منجر به ایجاد ویروس‌های دیگر شود و تغییرات ویروس‌ها بر روی خصوصیات ویروس تاثیر می‌گذارد و سیستم ایمنی فرار بیشتری خواهد داشت.

وی اضافه کرد: در چنین شرایطی هم باید همه تلاش ما این باشد که گردش ویروس را کاهش دهیم تا دوباره شاهد تغییرات در نوع ویروس نباشیم.

چه باید کرد؟

رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: در شرایط کنونی همه باید شیوه‌نامه‌های بهداشتی را رعایت کنیم، ماسک بزنیم، فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت کنیم، شست و شوی دست‌ها فراموش نشود، از ورود به تجمعات جلوگیری کنیم، زمان درگیری با افراد سالم فاصله بگیریم و از همه مهمتر اینکه حتما واکسن بزنیم.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه گردش این ویروس به طور یقین خطراتی برای افراد با سیستم ایمنی ضعیف به همراه دارد پس باید هم مانع گردش ویروس شویم و اینکه حتما همه پروتکل‌های بهداشتی از سوی افراد رعایت شود.

سرعت و اوج پیک کرونا را بشکنیم

رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: عملکرد ما در مقابله با این ویروس باید به گونه‌ای باشد که سرعت و اوج پیک را بتوانیم بشکنیم تا به حدی باشد برای مردم قابل تحمل باشد.

وی تصریح کرد: کرونا هر روز شرایط جدیدی را ایجاد می‌کند پس مراقب باشیم که به این ویروس مبتلا نشویم و نگذاریم ما ناقل این بیماری به دیگران باشیم.

در طول ۲۴ ساعت منتهی به روز گذشته – دوشنبه –  ۵۴ بیمار دیگر مبتلا به کووید۱۹ در کشور جان خود را از دست دادند؛ مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۴۲ هزار و ۵۱۵ نفر رسید و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، سه‌هزار و ۳۷۹ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی و ۸۵۳ نفر از آنان بستری شدند.

یک‌هزار و ۴۹۳ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت هستند.

در حال حاضر ۱۳۰ شهرستان در وضعیت قرمز، ۱۲۹ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۱۵۴ شهرستان در وضعیت زرد و ۳۵ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارد.

منبع: ایرنا

این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است

این مطلب مفید بود؟
>

آخرین اخبار

تبلیغات
تبلیغات
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید