نماد سایت مجاهدت

پذیره‌نویسی واحدهای صندوق مالی یکم برای هر فرد ایرانی/ ارزش هر واحد 10 هزار تومانی امروز 19800 تومان است


اقتصادی

/


بورس

۱۲:۵۹

۱۳۹۹/۲/۲۳

http://fna.ir/ex5xia

۰

پذیره‌نویسی واحدهای صندوق مالی یکم برای هر فرد ایرانی/ ارزش هر واحد 10 هزار تومانی امروز 19800 تومان است

معاون بیمه و بانک وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: پذیره‌نویسی واحدهای صندوق قابل معامله بورسی برای هر دارنده کد ملی ایرانی قابل انجام است و در حالی که واحدهای این صندوق 10 هزار تومان به مردم فروخته می‌شود، ارزش هر واحد به نرخ امروز 19800 تومان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس،‌ عباس معمارنژاد معاون بیمه و بانک و شرکت‌های دولتی وزیر امور اقتصادی و دارایی امروز در جمع خبرنگاران در محل این وزارتخانه گفت: در حالی که ارزش صندوق قابل معامله بورسی موسوم به صندوق واسطه‌گری مالی یکم به قیمت امروز بیش از 33 هزار میلیارد تومان است، اما واحدهای این صندوق به اشخاص حقیقی و همه دارندگان کدملی در سراسر کشور تا سقف 2 میلیون تومان برای هر نفر واگذار می‌شود و مجموع پولی که دولت از این صندوق از محل فروش واحدها به دست می‌آورد، 16300 میلیارد تومان است یعنی برای مردم با 30 درصد تخفیف واگذار می‌شود.

وی گفت: تعداد واحدها یا یونیت‌های این صندوق 1.7 میلیارد یونیت است که ضربدر 10 هزار تومان ارزش هر واحد در نهایت 17 هزار میلیارد تومان خواهد شد و اگر تعداد متقاضیان بیش از این تعداد باشد، واحدها برای مردم تسهیم به نسبت می‌شود.

به گفته معاون وزیر اقتصاد در حالی که هر واحد صندوق قابل معامله بورسی به مردم 10 هزار تومان فروخته می‌شود اما ارزش امروز سهام حاضر در این واحدها 19800 تومان است بنابر این یک سرمایه‌گذاری با ارزشی این که مردم می‌توانند از این فرصت تا پایان ماه جاری استفاده کنند.

معمارنژاد در تشریح واحدهای صندوق واسطه‌گری مالی گفت: سهام بانک تجارت در این صندوق 104 تومان در نظر گرفته شده در حالی که قیمت این سهم در بازار بالای 200 تومان است، بانک صادرات 107 تومان در حالی که قیمت بازار بالای 212 تومان، سهام بانک ملت 1045 تومان بود که قیمت آن در بازار 2090 تومان است، سهام بیمه البرز 676 تومان بود که الان ارزش در بازار 1170 تومان است،‌سهام بیمه اتکایی امین 590 تومان بود که ارزش آن در بازار بالای 800 تومان است و فاصله قیمت‌های امروز این سهام با نرخ‌های در نظر گرفته شده در واحدها پولی است که اگر مردم واحدهای صندوق را پذیره‌نویسی کنند در واقع سود می‌برند.

وی گفت: امروز ارزش کل صندوق واسطه‌گری مالی یکم 33 هزار میلیارد تومان است در حالی که کل پولی که از مردم گرفته می‌شود 17 هزار میلیارد تومان خواهد بود و 16 هزار میلیارد تومان سود برای خریداران این واحدها خواهد بود.

معاون بیمه و بانک وزیر اقتصاد در مورد اموال قابل واگذاری دولت در قالب سه صندوق قابل معامله بورسی، گفت: ارزش یک ماه قبل این سه صندوق شامل صندوق واسطه‌گری مالی یکم، صندوق پالایشی و صندوق فولادی و خودرویی تا یک ماه قبل 50 هزار میلیارد تومان بود.

به گفته وی، در صندوق پالایشی سهام 5 پالایشگاه و در سهام خودرویی و فولادی 2 خودروساز و فولاد مبارکه و ملی مس قرار دارد که این صندوق‌ها تا نیمه امسال به مردم واگذار می‌شوند.

معمارنژاد همچنین در مورد اموال مازاد بانک‌ها برای واگذاری به مردم گفت: امسال 100 هزار میلیارد تومان دارایی بانک‌ها و شرکت‌های زیرمجموعه بانک‌ها باید واگذار شود، در یک ماه گذشته فقط 7 هزار میلیارد تومان سهام بانک‌های دولتی عرضه شده است.

وی همچنین گفت: عرضه بزرگ ظرف هفته آینده که در بورس آگهی می‌شود سهام شرکت سرمایه‌گذاری امید وابسته به بانک سپه خواهد بود که ارزش‌گذاری این شرکت 70 هزار میلیارد تومان است که مرحله به مرحله به صورت سیت‌های مدیریتی 18 درصد واگذار می‌شود.

وی همچنین گفت: قرار است سهام گروه توسعه ملی وابسته به بانک ملی ایران که 70 درصد سهام مربوط به بانک ملی است و به ارزش کل 23 هزار میلیارد تومان از طریق بورس به مردم واگذار شود.

وی‌گفت:‌همچنین شرکت صنایع شیمیایی ایران به ارزش 10 هزار میلیارد تومان در روزهای آینده به مردم واگذار می‌شود و در مجموع امسال برنامه برای واگذاری 100 هزار میلیارد تومان اموال مازاد بانک‌ها به شرکت‌های دولتی اجرا می‌شود.

معمارنژاد همچنین در مورد نرخ سود بین‌بانکی گفت: این نرخ که به عنوان علامت‌دهنده است امسال بین 12 تا 13 درصد است سال گذشته 17 درصد و دو سال قبل 23 درصد بود و کاهش نرخ سود بین‌بانکی روند مثبتی برای نظام بانکی به شمار می‌رود که منجر می‌شود قیمت تمام ‌شده پول در بانک‌ها کم شود و در نتیجه از بانک‌ها می‌خواهیم نرخ تسهیلات بانکی را متناسب با این نرخ به تدریج کاهش دهند.

وی این را هم گفت: گرچه سهام شستا در بورس ظرف سه ساعت به ارزش 10 هزار میلیارد تومان عرضه شد اما برای واگذاری سهام دولت در سه بانک و دو شرکت بیمه که در قالب صندوق واسطه‌گری مالی ارائه می‌شود از 14 اردیبهشت شروع شده و تا 31 اردیبهشت ادامه دارد تا هر دارنده کدملی بتواند در سقف 2 میلیون تومان از این واحدها خریداری کند. نیازی به داشتن کدبورسی هم نیست.

معمارنژاد گفت: همه مردم با داشتن کدملی ایرانی می‌توانند واحدهای صندوق واسطه‌گری مالی یکم را با 20 درصد تخفیف از مبلغ 10 هزار تومان حداقل تا مضاربی از این رقم و در سقف 2 میلیون تومان برای هر کدملی از طریق درگاه‌های 14 بانک و یا کسانی که دارنده کدبورسی هستند از طریق کارگزاری‌هایشان خریداری کنند.

وی گفت: در صندوق واسطه‌گری مالی یکم همچنین 1043 میلیارد تومان از وجوه به دست آمده برای بازارگردانی توسط مدیریت صندوق در نظر گرفته می‌شود که اگر کسی خواست واحدهای خود را بفروشد بتوان با آن خرید و فروش انجام داد.

وی همچنین گفت:‌کسانی که در صندوق واسطه‌گری مالی یکم سرمایه‌گذاری می‌کنند بعد از پذیره‌نویسی که در پایان اردیبهشت انجام می‌شود یک هفته طول می‌کشد تا به آنها اطلاع‌رسانی شود که هر کس مالک چقدر از واحدهای سرمایه‌گذاری خواهد بود و دو ماه بعد از آن یعنی از ابتدای مرداد دارندگان واحدها می‌توانند به خرید و فروش آن اقدام کنند.که البته توصیه می‌کنیم با توجه به ارزنده بودن سهام این واحدها مردم آنها را نگه داشته و از سود آنها استفاده کنند.

معمارنژاد گفت: با توجه به وجود مهلت پیش‌بینی می‌شود در دو روز آخر مهلت پذیره‌نویسی تقاضای زیادی برای خرید واحدهای صندوق قابل معامله واسطه‌گری مالی انجام شود و مردم می‌توانند با حداقل 10هزار تومان واحدهای این صندوق را خریداری کنند و تا سقف 2 میلیون تومان هر کس به کرات می‌تواند تا پایان ماه جاری نسبت به خرید واحدها اقدام کند.

معاون وزیر اقتصاد همچنین در مورد این انتقاد که گفته می‌شود دولت فقط پول مردم را جمع‌آوری می‌کند و مدیریت را نزد خود نگه می‌دارد گفت‌: طبق اساسنامه و امیدنامه صندوق واسطه‌گری مالی دولت به خاطر داشتن سهام ممتاز مدیرتی تا پایان سال 1400 یعنی برنامه ششم مدیریت صندوق را انتخاب می‌‌کند و بعد از آن کم کم واگذار می‌شود و هر فرد حقیقی یا حقوقی که بیش از یک دهم درصد از واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق واسطه‌گری مالی یکم را داشته باشد می‌تواند در مجمع این صندوق مشارکت کند و حق رأی و اعمال مدیریت داشته باشد.

وی گفت: طبق قانون بودجه وجوه حاصل از فروش واحدهای صندوق واسطه‌گری مالی یکم صرف طرح‌های عمرانی دولت می‌شود و دولت نمی‌تواند آن را صرف هزینه جاری خود بکند.

وی همچنین گفت:‌هر واحد صندوق واسطه‌گری مالی یکم ترکیبی از سهام 5 شرکت بورسی شامل بانک‌های تجارت، ملت، صادرات و بیمه‌های البرز و اتکای امین است و علاوه بر اینکه ارزش واحدهای این صندوق در حال حاضر با تخفیف ارائه می‌شود همچنین ارزش سهام شرکت‌های حاضر در صندوق نیز مرتب رشد می‌کند و همچنین سود سالانه این بانک‌ها و بیمه‌ها نیز به دارنده واحدها تعلق می‌گیرد.

معمارنژادگفت: با توجه به اینکه بانک‌های تجارت،‌ملت و صادرات جز شرکت‌های بزرگ بورسی هستند مردم با خرید واحدهای سرمایه‌گذاری واسطه‌گری مالی یکم در واقع یک سرمایه‌گذاری بلندمدت انجام می‌دهند.

معاون وزیر اقتصاد همچنین در مورد اینکه طبق قانون بودجه سقف درآمد دولت از واگذاری صندوق‌‌ها مشخص شده است گفت:‌بودجه در واقع پیش‌بینی درآمد و هزینه‌های دولت است و نه رقم دقیق را در نظر می‌‌گیرد پارسال در حالی که پیش‌بینی شده بود 140 هزار میلیارد تومان مالیات دریافت شود اما در عمل 150 هزار میلیارد تومان مالیات دریافت شد چون بودجه پیش‌بینی است و منع قانونی برای آن وجود ندارد.

وی اضافه کرد: در قانون بودجه برای سهام و دارایی‌های دولت 61 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده که سهام دولت در بانک‌ها و بیمه‌ها نیز جز دارایی دولت است.

وی گفت: در قانون پیش‌بینی شده که تخفیف واگذاری این واحدها حداکثر 30 درصد باشد لذا ابتدا اعلام کردیم این واحدها با 20 درصد تخفیف به مردم ارائه می‌شود و آیا اشکال دارد که 14 هزار میلیارد تومان تخفیف برای مردم در نظر بگیریم.

به گفته وی، ریسک یک امر ذاتی بازار سرمایه است اما در صندوق دارایی مالی یکم سه میلیارد سهم بانک‌ها قرار دارد در حالی که سهم بیمه اتکای امین فقط 350 میلیون سهم است.

وی همچنین در مورد اینکه اگر قرار است عامه مردم واحدهای صندوق واسطه‌گری مالی را بخرند چرا به اندازه کافی اطلاع‌رسانی نشده است گفت:‌بنده در سمینار الکترونیکی با مدیران استانی ادارات دارایی، اعلام کردم در صدا و سیمای استانی به مردم بگویند که چگونه می‌توانند در این صندوق سرمایه‌گذاری کنند از طرفی تجربه نشان داده در روزهای پایانی مهلت مردم بیشتر مراجعه می‌کنند که اطلاع‌رسانی ما هم کم کم بیشتر می‌شود.

معمارنژاد همچنین گفت: ‌در حال حاضر 11 میلیون کدبورسی در کشور داریم که با وارد شدن سهام عدالت نیز 50 میلیون نفر جدید وارد بورس می‌شوند و تعداد افراد حاضر در بورس به شدت بالا می‌رود اما در اکثر کشورهای دنیا عامه مردم از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری در بورس حضور پیدا می‌کنند و حضور مردم در صندوق واسطه‌گری مالی یکم در واقع ریسک حضور در بورس را کاهش می‌دهد.

انتهای پیام/ب


بیمه


بانک


وزیر اقتصاد


شرکت‌های دولتی

اخبار مرتبط

منبع خبر

خروج از نسخه موبایل