یکشنبه ۲۹ دی ۱۳۹۸ – ۰۹:۵۸ پژمانفر: دولت میتوانست گندم را در مرز خودکفایی نگه دارد اما وارد میکند
عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس سه میلیون تن از نیاز کشور به گندم در سال جاری از طریق واردات تامین میشود،گفت: خرید گندم از کشاورزان در حالی با قیمت پایین انجام میشود که گندم از خارج با دلار آزاد با قیمت کیلویی بیش از ۳ هزار تومان وارد میشود.
نصرالله پژمانفر نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، با اشاره به قیمت گذاری ۲۲۰۰ تومان برای خرید تضمینی گندم در سال ۹۹ گفت: با توجه به کاهش خرید گندم امسال در سال ۹۸ واردات گندم را داریم و گندم خریداری شده از خارج با دلار آزاد به میزان کیلویی بیش از ۳ هزار تومان است.
وی افزود: طبق گزارشات در سال زراعی ۹۸ حدود سه میلیون تن کاهش خرید گندم از کشاورزان را داشتیم و از سوی دیگر قیمت خرید تضمینی گندم را در سال ۹۹ به میزان ۲۲۰۰ تومان اعلام کردند و با توجه به قیمت دلار در بازار آزاد در سال جاری گندم مازاد بر تولید و مورد نیاز کشور را از خارج کیلویی ۳ هزار تومان خریداری میکنند.
عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس اظهار داشت: نتیجه این سیاست این خواهد شد که در سال آینده خرید تضمینی گندم به شدت کمتر خواهد شد و مشکلات بیشتری برای کشور پیش خواهد آمد.
پژمانفر خاطرنشان کرد: ما در سالهای متمادی جشن خودکفایی گندم داشتیم اما امروز به سمتی میرویم که با توجه به خرید گندم از خارج با موضوع عدم خودکفایی در تامین گندم هستیم و احتیاج به کشورهای بیگانه را شاهد خواهیم بود.
وی افزود: در حال حاضر حدود ۱۲ میلیون تن گندم برای مصرف کشور مورد نیاز است و ما امسال یک چهارم نیاز کشور را در قالب واردات تامین کنیم و این در حالی است که ما در سال گذشته تمام گندم مورد نیاز کشور را در داخل تامین میکردیم و این در حالی است که ما در سال جاری بارش باران را بیشتر از قبل داشتیم و باید تولیدات و سطح زیر کشت ما افزایش پیدا کند و حداقل اگر افزایش تولید هم نداشتیم باید در همان مرز خودکفایی حرکت میکردیم.
عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس در پایان گفت: آقایان در بحث هزینه گندم وارداتی استدلال غلطی را مطرح میکنند و میگویند ما این گندم را کیلویی کمتر از ۱۸۰۰ تومان میخریم و عنوان میکنند که دلار ۴۲۰۰ تومانی برای این کار هزینه میشود. خب اگر این چنین است با همان دلار دولتی از کشاورز خودمان گندم را بخرند و یا قیمت واقعی و آزاد دلار را به کشاورزان پرداخت کنند.
انتهای پیام/
اخبار کسب و کار