بازگشت پذیر بودن تحریم ها و تجربه یکبار خروج آمریکا از برجام نشان داد که همه تخممرغها را نباید در یک سبد خاص چید!
سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارشها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژههای مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامههای کشور قرار میدهیم.
در این ویژهنامه، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته میشود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافتهای مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید.
*********
حضور محمدجواد ظریف، در نشست داووس و گفتوگوی فرید زکریا با او، چنان که قابل پیشبینی بود؛ واکنشهای متفاوتی را در پی داشت، روزنامههای اصلاحطلب ظریف را پیامرسان گفتگو با آمریکاییها میخوانند، روزنامه هممیهن نوشته است:
ظریف از منظر مخالفان رادیکال دولت، اسم مستعار پزشکیان است که با هدف کاهش هزینههای عملیاتی و انسجامبخشی به بدنه هواداران و حامیان، بهجای شخص رئیسجمهور، معاون راهبردی او را هدف میگیرد. این درحالی است که رویکرد کلی این جریان، در جهت از بین بردن معدود فرصتهای موجود و بستن اندک روزنههای باقیمانده برای گشایش روابط با جهان تعریف میشود.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است:
نکته مهم در واکنشها به مصاحبه اخیر ظریف، نه حملات تکراری طیف رادیکال که نقد رسانهها و فعالان جدیتر جناح راست است؛ همان طیفی که خود را «بازوی میانه اصولگرای پروژه وفاق» تعریف میکند و از ابتدای دولت پزشکیان نیز، با وجود فرازونشیبها و پیوستوگسستها در موضع حمایت تلویحی از دولت و همراهی نسبی با رئیسجمهور باقی مانده است. رؤسای دو قوه مقننه و قضائیه و نیروها و رسانههای همسو با آنان، نمادهای اصلی این گرایش در جناح راست محسوب میشوند.
روزنامه اعتماد دیگر روزنامه اصلاحطلب نیز به سخنان ترامپ درباره ایران پرداخته و مینویسد:
در شرایطی که گمانهزنیها درخصوص راهبرد احتمالی تهران و واشنگتن افزایش یافته است، دونالد ترامپ در اقدامی بیسابقه برایان هوک که پیش از این نماینده او در امور ایران در دولت اولش بود را برکنار کرد. رییسجمهور امریکا همزمان با این برکناری، حفاظت فیزیکی مایک پمپئو وزیر امور خارجه دولت اولش و نیز جان بولتون مشاور امنیت ملی پیشین خود را لغو نموده است. در ادامه برکناریهای دومینویی جنجالی ترامپ انتشار خبر انتصاب استیو ویتکاف به عنوان مسوول پرونده هستهای ایران نیز گمانهزنیها در باب رویکرد احتمالی رییسجمهور امریکا را وارد دور تازهای کرد. اما به فاصله کوتاهی از انتشار این خبر چنین انتصابی تکذیب شد. به نظر میرسد اما همچنان سیگنالهایی میان ترامپ و تهران در حال رد و بدل شدن است.
آرمان امروز هم نوشته است:
قیمت دلار در بازار آزاد ایران فقط در سه ماه اخیر و از زمانی که احتمال پیروزی دونالد ترامپ جدی شد، حدود ۲۳ درصد رشد کرده و ارز مرز ۸۴ هزار تومان نیز فراتر رفته است، اتفاقی که نشان می دهد زمان مذاکره با ترامپ محدود است و باید هر چه سریع تر اقدامی عاجل انجام داد.
سخنان آقای ظریف در گفتگو با فرید زکریا در سطح راهبردی دارای اشتباهات اساسی است. در سطح استراتژیک دچار یک خطای قدیمی است که در گذشتهی دور برخی فواید را داشته اما قطعا دیگر کار نمیکند و اثری ندارد.
ظریف و سایراصلاحطلبان همیشه سعی داشتند تا خود را در نقش پلیس خوب در میان مسئولین و سیاسیون ایرانی نشان دهند تا با این کار، غربیان را به کار کردن با خودشان سوق دهند. حال اینکه شاید این روش در مقابل البرادعی و غربیان در دهه هشتاد، ینتایج بدی به بار آورد.
بازگشت پذیر بودن تحریم ها و تجربه یکبار خروج آمریکا از برجام نشان داد که همه تخممرغها را نباید در یک سبد خاص چید!
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است