اصلاحطلبان رادیکال با دادن طرح «ترک مخاصمه» درصدد هستن که منابع بازدارنده اقتدار را واگذار کنند و تهدید بسازند.
سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارشها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژههای مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامههای کشور قرار میدهیم.
در این ویژهنامه، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته میشود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافتهای مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید.
*********
بامداد جمعه، روزنامه آمریکایی نیویورکتایمز مدعی شد ایلان ماسک، میلیاردر آمریکایی و مشاور بانفوذ دونالد ترامپ، رییسجمهور منتخب آمریکا با امیر سعید ایروانی، نماینده دائمی ایران در سازمان ملل متحد در مکانی مخفی دیدار کرده تا درباره راههای کاهش تنشها بین ایران و ایالاتمتحده گفتوگو کنند.
دروغ آمریکایی اما در روزنامههای اصلاحطلب به شدت پخش شده است، روزنامه هممیهن ارگان رسانهای اصلاحطلبان ساختاری دراینباره مینویسد:
رخدادهای سالهای گذشته نشان داده که مذاکره با هدف خرید زمان، مذاکره با هدف برداشتن موقتی میزان اندکی از فشار، مذاکره با هدف اقناع کردن طرف مقابل به حقانیت ایران، مذاکره براساس ایدئولوژی صرف، مذاکره با هدف درسآموزی به طرف مقابل، مذاکره با تاثیرپذیری از تعارض منافع در سیاستداخلی و در نهایت مذاکره با چاشنی امید بستن به قدرتهایی که گمان دوستی از آنها میرود، جز آسیب، از دست رفتن فرصتها و گرفتار کردن کشور در دایرهای پیچیده از مشکلات و مسائل گوناگون، دستاوردی به همراه نداشته است.
این روزنامه در ادامه نوشته است:
سیاستخارجی ایران بهرغم برخورداری از اصول ثابت، در عرصه روش، میتواند و باید توانایی مانور داشته باشد. سرریزشدن تعارضات جناحی سیاستداخلی به عرصه سیاستخارجی، فضای مانور را برای دستگاه دیپلماسی محدود کرده و در نتیجه ابزارهای گوناگون و متنوع را ناکارآمد و بلااثر خواهد کرد. در نتیجه، بزرگان و اعاظم قوم در این برهه خطیر که کشور، منطقه و بلکه نظام بینالملل در مرحله گذار قرار گرفته، باید در ایجاد وفاق عمومی در عرصه سیاستداخلی کشور، بیشتر از قبل فعال شده و با استفاده از اهرمهایی که در اختیار دارند، این وفاق راهبردی را در عرصه عمل به طور ملموس ایجاد کنند.
روزنامه آرمان ملی نیز درباره باز شدن کانال تعاملی با ترامپ نوشته است:
اما واقعیت این است که ایران به دنبال تقابل نیست بلکه به دنبال تعامل است، ولی باید فضای این تعامل با گذشت زمان به وجود بیاید. پیشتر آقای عراقچی، وزیر امور خارجه ایران پیش از این نیز گفته بود که باید تنشها میان تهران و واشنگتن را مدیریت کرد. مدیریت تنش به این معناست که حالا که ترامپ پیروز کارزار شده چگونه میتوان با او وارد تعامل شد، اما اگر ترامپ به دنبال تقابل همهجانبه باشد، باید در برابر او ایستاد، این گزاره به معنای پیگیری سیاست تعامل و تقابل به صورت همزمان از سوی دو طرف است.
معصومه ابتکار نیز با خوش خیایل نسبت به آمدن ترامپ به روزنامه اعتماد گفته است:
ترامپ هم اعلام کرده به دنبال پایان دادن به تنازعات و معادلات منطقهای و جهانی است و مایل است بحرانهای بینالمللی تا زمان مراسم تحلیف او کاهش پیدا کند. امیدواریم این تمهیدات از یک طرف باعث استیفای منافع ایرانیان و از سوی دیگر آتشبس در منطقه و پایان دادن به جنایات و کشتار بیرحمانه اسراییلیها شود!
در حالی بخشی از اصلاحطلبان دروغ مذاکره با ایلام ماسک و باز شدن درها توسط ترامپ را دارند که دولت ترامپ برای مذاکره با دولت روحانی و تیم ظریف، ۱۳ شرط توهینآمیز گذاشته بود. هنگامی هم که ظریف چهار با اشپیگل مصاحبه کرد و تداعی درخواست مذاکره از آن گفتوگو شد، ترامپ پاسخ داد: نه مرسی!
اصلاحطلبان رادیکال با دادن طرح ترک مخاصمه درصدد هستن که منابع بازدارنده اقتدار را واگذار کنند و تهدید بسازند.
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است