نماد سایت مجاهدت

گفتگو با همسر اسیرترین اسیر فلسطینی در آستانه رهایی

گفتگو با همسر اسیرترین اسیر فلسطینی در آستانه رهایی



«نائل البرغوثی» یکی از قدیمی ترین اسرای فلسطینی است که ۴۵ سال از عمر ۶۴ ساله اش را در زندان‌های رژیم صهیونیستی سپری کرده و قرار است در تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل آزاد شود، ولی تل آویو می‌خواهد این نماد الهام بخش مقاومت را از فلسطین تبعید کند.

به گزارش مجاهدت از مشرق، همزمان با آغاز مرحله اول روند تبادل اسرا میان فلسطین و رژیم صهیونیستی قرار است «نائل البرغوثی» قدیمی‌ترین اسیر فلسطینی که به وی لقب «عمید الاسرا» (طلایه‌دار آزادگان) را داده‌اند و ۴۵ سال زندانی بوده، آزاد شود.

به همین بهانه «لما ابوحلو» به منزل وی رفته و به گفتگو با «ایمان نافعه»، همسر نائل البرغوثی پرداخته است. وی در این گفتگو ضمن خوشحالی از آزادی قریب الوقوع همسرش، از احتمال تبعید عمید الاسرای فلسطین ابراز نگرانی و ناخرسندی کرده است.

ایمان نافعه می‌گوید: برای ما مسئله تبعید اسرا غافلگیرکننده بود، چون ما اطلاع داشتیم که طرف مصری میانجی و ناظر بر این توافق بود و درخواست ما و همه کسانی که در این موضوع دخیل بودند، در تمام این مدت این بود که اسرای فلسطینی در ازای آزادی اسرای صهیونیست همگی آزاد شوند.

وی افزود: همچنین امیدوار بودیم که موضوع تبعید آزاده‌ها از سرزمین‌شان منتفی شود، چون هیچ رژیمی در دنیا حق ندارد، فردی را از دیدار خانواده‌ و نزدیکانش محروم کند.
ایمان نافعه که خودش نیز ده سال طعم اسارت را چشیده است، اظهار داشت: نائل نخستین بار در سن ۱۹ سالگی در ۴ آوریل سال ۱۹۷۸ بازداشت شد. وی در آن زمان در مدرسه تحصیل می‌کرد و هنوز دیپلمش را نگرفته بود که برای اولین بار بازداشت شد و با برادر و پسر عمویش در زندان باقی ماند.

همسر این اسیر فلسطینی می افزاید: برادرش عمر البرغوثی و پسر عمویش فخر البرغوثی همگی همزمان با نائل بازداشت شدند. مادر و پدر نائل در همان ابتدای بازداشت وی فوت شدند و برادرش طی ده‌ سالی که من منتظر آزادی همسرم هستم، فوت کرد.

همسر نائل البرغوثی با اشاره به چشم انتظاری خانواده هسمرش برای آزادی نائل اظهار داشت: خانواده‌ و خواهرش منتظر او هستند، تنها برادر او فوت کرد و برادر زاده‌اش نیز شهید شد؛ خواهرش بازداشت شد، من بازداشت شدم، همه خانواده بازداشت شدند. فرزندان، نزدیکان و همه ما مداوم در سختی بودیم، اما رژیم اشغالگر ما را به حال خود رها نکرد.

بنابر این گزارش، اسرای فلسطینی با درد و رنج جدیدی مواجه هستند که در سیاست تبعید نمود پیدا می‌کند؛ سیاستی که فقط اسیر را شامل نمی‌شود، بلکه خانواده‌اش را هم در برمی‌گیرد و خانواده آنها به بالاجبار از سرزمین و وطن خود آواره می‌شوند.

دادگاه رژیم اشغالگر حکمی صادر کرد که به موجب آن ۲۳۶ اسیر فلسطینی به خارج از سرزمین فلسطین تبعید شوند که در میان آنها برخی به صورت دائمی و همیشگی و برخی دیگر با شرایط سخت تبعید می‌شوند، با این حال آنها به حقوق مشروع خود جهت آزادی و کرامت انسانی پافشاری می‌کنند.

رسانه‌های فلسطینی اعلام کردند که قرار است بر اساس توافق آتش بس و مبادله اسیران، ۷۳۷ اسیر فلسطینی آزاد شوند که اکثریت آنها عضو گروه‌های مختلف مقاومت فلسطین هستند. بر این اساس ۳۴۵ نفر از اعضای حماس، ۲۲۹ نفر از اعضای جنبش فتح، ۶۷ اسیر از اعضای جنبش جهاد اسلامی، ۱۹ اسیر از اعضای جبهه خلق برای آزادی فلسطین، ۶ اسیر از اعضای جبهه دموکراتیک برای آزادی فلسطین، ۵ اسیر مستقل و یک اسیر از جنبش فدا در چارچوب مرحله اول توافق تبادل اسیران آزاد می‌شوند.

۲۹۶ از اسرای محکوم به حبس ابد در مرحله اول توافق آتش‌بس و مبادله اسیران آزاد می‌شوند. بر اساس گزارش فوق ۱۲۷ نفر از جنبش فتح، ۱۲۳ نفر از جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس)، ۳۶ نفر از اسرای جنبش جهاد اسلامی، ۷ نفر از جبهه مردمی و ۳ نفر از اعضای جبهه دموکراتیک آزاد دارای محکومیت حبس ابد، به زودی آزاد خواهند شد.

منبع: تسنیم

این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است

خروج از نسخه موبایل