نماد سایت مجاهدت

آمار تکان‌دهنده از بحران انسانی غزه در سایه گرسنگی و بیماری

آمار تکان‌دهنده از بحران انسانی غزه در سایه گرسنگی و بیماری


به گزارش مجاهدت از گروه بین‌‌الملل دفاع‌پرس، در سایه ادامه تجاوزات وحشیانه صهیونیست‌ها به نوار غزه و نابودی سیستم بهداشت این منطقه، موسسات متخصص در امور اپیدمی‌ها درباره قحطی شدید و بیماری‌های همه‌گیر در سراسر غزه هشدار داده و اعلام کردند که این روند منجر به مرگ هزاران نفر خواهد شد.

بر اساس داده‌های سازمان ملل، در ماه ژانویه، روزانه حدود ۱۰۰ کامیون حامل کمک‌های انسانی وارد جنوب نوار غزه می‌شد و این درحالی است که حتی در وضعیت غیرجنگی هم مردم غزه برای تامین نیاز‌های خود روزانه به حدود ۵۰۰ کامیون کمک‌های انسانی نیاز داشتند. این درحالی است که بعد از ماه ژانویه تعداد کامیون‌های حامل کمک به ۶۶ کامیون کاهش یافت.

البته همین کمک‌های محدود هم صرفا وارد جنوب می‌شود و طی ماه‌های اخیر رژیم صهیونیستی راه ورود هرگونه کمکی به شمال غزه را بسته و از انتقال مواد غذایی از هر نوع حتی شیر خشک به این منطقه هم جلوگیری می‌کند.

با توجه به تشدید بحران انسانی و گسترش قحطی در غزه، اپیدمیولوژیست‌های ارشد بین‌المللی ارزیابی می‌کنند که اگر بحران انسانی در غزه به همین شکل ادامه داشته باشد، تعداد قربانیان بحران گرسنگی و بیماری‌های واگیردار در ماه تابستان به ۱۰۰ هزار نفر خواهد رسید و اگر این بحران بدتر شود، انتظار می‌رود بیش از ۱۲۰ هزار نفر در غزه جان خود را بر اثر اپیدمی‌ها و گرسنگی از دست بدهند.

در این زمینه فرانسیسکو سیچی، استاد اپیدمیولوژی و سلامت بین‌الملل در دانشکده بهداشت لندن، درباره عواقب بدتر شدن بحران انسانی و گسترش قحطی در نوار غزه هشدار داد و گفت: من ۲۰ سال است که در مورد بحران‌های انسانی تحقیق می‌کنم و حتی در سومالی هم این میزان از گرسنگی که در غزه شاهد هستیم را ندیده بودم. نگران‌کننده‌ترین چیز در غزه در حال حاضر گرسنگی است و اگر میزان غذای ورودی به نوار غزه ثابت بماند و در روز‌های آینده افزایش نیابد، به سطوح فاجعه‌باری از گرسنگی خواهیم رسید.

وی تاکید کرد که میزان انرژی دریافتی توسط هر نفر در غزه اکنون بسیار کمتر از حداقل انرژی است که مردم سومالی در روز‌های قحطی دریافت می‌کردند. جهان باید به طور جدی درک کند و آگاه باشد که میزان کمک‌های بشردوستانه و مواد غذایی که در حال حاضر وارد غزه می‌شود برای بقای انسان کافی نیست.

دکتر سچی طی هفته‌های اخیر با دکتر پل اشپیگل، مدیر مرکز جان هاپکینز که یک مرکز بهداشتی بشردوستانه است گزارشی درباره بحران انسانی غزه تهیه کرده‌اند که بر اساس آن حتی اگر جنگ فردا به پایان برسد و ساکنان نوار غزه تمام کمک‌های بشردوستانه مورد نیاز را هم دریافت کنند، انتظار می‌رود ۶۵۰۰ نفر بر اثر جراحات، بیماری‌های عفونی و گرسنگی جان خود را از دست بدهند.

در این گزارش دو سناریو اضافی برای جنگ غزه هم مورد بررسی قرار گرفته، به این صورت که اگر اسرائیل به رفح حمله کند و بحران در ماه‌های آینده بدتر شود، پیش‌بینی می‌شود آمار کشته‌شدگان (شهدای غزه) از ۸۵ هزار نفر هم بالاتر برود حتی در مجموع احتمال دارد این آمار به ۱۲۰ هزار نفر برسد!

در یک سناریو دیگر، حتی اگر حمله‌ای هم به رفح صورت نگیرد، اگر جنگ غزه تا اواسط تابستان طولانی شود و بحران انسانی به همین شکل باقی بماند در مجموع پیش‌بینی می‌شود که ۵۸ هزار نفر دیگر هم جان خود را از دست بدهند و آمار قربانیان به حدود ۱۰۰ هزار تن برسد.

بر اساس این مطالعه، اکنون شایع‌ترین علت مرگ و میر فلسطینی‌ها در جریان جنگ، شدت جراحات ناشی از حملات هوایی است و در حال حاضر ۷۴ هزار مجروح فلسطینی در غزه بدون دریافت مراقبت‌های پزشکی با مرگ دست و پنجه نرم می‌کنند.

لازم به ذکر است که در جریان جنگ غزه اشغالگران ۳۶ بیمارستان و ۱۰۰ درمانگاه و موسسه پزشکی را از کار انداخته‌اند و عملا سیستم بهداشت غزه از هم پاشیده است.

دکتر رسلان ابو استیه، پزشک بیمارستان الاهلی غزه، در یک نشست آنلاین با کارمندان دانشکده پزشکی هاروارد توضیح داد که چگونه او و همکارانش مجبور بودند بسیاری از عمل‌های قطع عضو را بدون بیهوشی و بدون داروی مسکن انجام دهند.

دومین علت شایع مرگ و میر در غزه امروز مربوط به بیماری‌های عفونی است. سازمان جهانی بهداشت گزارش داد که کودکان در چادر‌ها به میزان ۲۳ برابر بیشتر از روز‌های عادی از اسهال رنج می‌برند و در معرض خطر مرگ بر اثر کم‌آبی شدید هستند. علاوه بر این موارد عفونت‌های تنفسی، آبله مرغان، بیماری‌های پوستی و عفونت‌های مجاری ادراری نیز افزایش یافته است.

یونیسف هم گزارش داد که ۹۰ درصد کودکان زیر ۵۰ سال غزه از یک یا چند بیماری عفونی رنج می‌برند.

«کاترین راسل» مدیر اجرایی یونیسف هفته قبل در گفتگو با شبکه سی‌بی‌اس آمریکا گفت که این میزان مرگ و میری که طی چند ماه در غزه شاهد آن بودیم، در هیچ درگیری دیگری در هیچ کجای جهان تاکنون اتفاق نیفتاده است. بسیاری از کودکان غزه از کم‌خونی شدید و سوء تغذیه حاد رنج می‌برند و حتی دیگر انرژی برای گریه کردن هم ندارند. این درحالی است که چالش‌های زیادی در برابر ورود کاروان‌های کمک‌رسانی به غزه وجود دارد.

دفتر امور بشردوستانه سازمان ملل متحد نیز روز پنجشنبه هشدار داد که زمان رو به اتمام است و موانع دسترسی به کمک رسانی در نوار غزه همچنان ادامه دارد.

در بیانیه این دفتر تاکید شده است که بیش از ۱.۱ میلیون نفر در غزه با سطح شدید ناامنی غذایی مواجه هستند و هیچ جایگزینی برای ارسال کمک‌های زمینی به غزه با هدف نجات جان مردم این منطقه به ویژه در شمال که با یک بحران هولناک مواجه است، وجود ندارد.

انتهای پیام/ 271

این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است

خروج از نسخه موبایل