نماد سایت مجاهدت

آیین بزرگداشت شهید پیشگام وحدت ارتش و سپاه برگزار می‌شود

آیین بزرگداشت شهید پیشگام وحدت ارتش و سپاه برگزار می‌شود


به گزارش مجاهدت از گروه حماسه و جهاد دفاع‌پرس، آیین بزرگداشت مقام شامخ شهید وحدت و نماد اخلاص و مجاهدت سرلشکر «محمود امان اللهی» با حضور فرماندهان و مسئولان عالی رتبه نیرو‌های مسلح، امروز (چهارشنبه) از ساعت ۱۸ در فرهنگسرای «اندیشه» واقع در بوستان شهید سرلشکر منفرد نیاکی ـ بوستان اندیشه سابق ـ تهران برگزار می‌شود.

از شهید امان اللهی به‌عنوان یکی از پیشگامان وحدت ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یاد می‌شود.

شهید سرلشکر محمود امان اللهی ۲۵ خرداد ۱۳۳۹ در روستای جعفرآباد سیاه‌منصور از توابع شهرستان بیجار استان کردستان دیده به جهان گشود و پس از طی تحصیلات متوسطه در یکم مهر سال ۱۳۵۵ وارد دانشکده افسری ارتش شد.

وی در دومین روز جنگ تحمیلی داوطلبانه با تعدادی از دانشجویان افسری تحت فرماندهی شهید سرلشکر سید موسی نامجوی به خرمشهر اعزام شد و در مدت حضور در مقاومت تاریخی در برابر دشمن تا بن دندان مسلح، دو بار به شدت مجروح و در بیمارستان آرین آبادان مداوا و بلافاصله به خط مقدم نبرد بازگشت.

شهید امان اللهی به دلیل تجربه حضور در جنگ‌های نامنظم در کردستان به سرعت با کمک و هدایت شهید حجت الاسلام محمد حسن شریفی قنوتی در خرمشهر، گروه‌های پارتیزانی تحت عنوان «لشکر الله اکبر» متشکل از نیرو‌های مردمی را سازماندهی، آموزش و فرماندهی کرد.

پیکر مجروح و بیهوش شهید امان اللهی در تاریخ ۲۳ مهر ۱۳۵۹ با تخریب پل و اشغال مناطق غرب خرمشهر به اسارت نیرو‌های بعثی درآمد.

وی مدت ۱۰ روز در بیمارستان بصره، ۳ماه در سلول انفرادی در زبیر و در استخبارات حزب بعث در بغداد تحت بازجویی و شکنجه وحشیانه و مابقی ایام اسارت در اردوگاه رمادیه همنشین و هم سلولی شهید حجت الاسلام سید علی اکبر ابوترابی بود.

شهید امان اللهی به موجب ماده ۱۱۰ کنوانسیون سوم ژنو به عنوان مجروح جنگی صعب‌العلاج با اولین کاروان آزادگان متشکل از ۲۵ اسیر ایرانی، ۲۶ خرداد ۱۳۶۰ در کشور قبرس با ۱۷ نفر از اسرای عراقی مبادله شدند. شهید امان الهی پس از آزادی از اسارت و معالجه، مجدد با حضور در جبهه‌های جنوب و شمال غرب با حضور در عملیات‌های ظفر ۱، ظفر۲ و ظفر۳، و همچنین کربلای ۱، کربلای۲ و کربلای ۳ در مسئولیت‌های مختلف تا پایان جنگ به مجاهدت ادامه داد.

وی مسئولیت‌های فرمانده گردان دانشجویان دانشگاه افسری ارتش در خرمشهر، دایره ضدجاسوسی امور اسرای عراقی در اداره دوم، معاون افسر عملیات قرارگاه عملیاتی حمزه سیدالشهدا در ارومیه، مسئول عقیدتی سیاسی لشکر ۲۳ نیرو‌های مخصوص نوهد، معاون تیپ شهادت قرارگاه کربلا، فرمانده گردان تکاوران لشکر ۲۸ پیاده کردستان، مشاور اجرایی فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران، مسئولیت سپاه و پیشمرگان مسلمان کُرد موچش و رابط بین ارتش و سپاه در محور عملیاتی قروه سنندج، مسئول بسیج مستضعفین و قائم‌مقام سپاه تکاب، فعالیت در دایره مبارزه با مواد مخدر سپاه کردستان، قائم مقام فرمانده سپاه سردشت، معاون افسر عملیات و مسئول بازرسی و دایره سیاسی قرارگاه حمزه سیدالشهدا و منطقه۱۱ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سرپرستی عقیدتی سیاسی لشکر ۲۳ نیرو‌های مخصوص، فرمانده گردان ضربت عملیاتی جندالله بانه، معاونت حفاظت اطلاعات ناحیه ژاندارمری کردستان، مشاور دادستان نظامی سازمان قضایی نیرو‌های مسلح، معاون هماهنگ کننده عقیدتی سیاسی ناحیه انتظامی کردستان و معاون هماهنگ کننده عقیدتی نیروی انتظامی کردستان را در کارنامه خود دارد.

سرانجام شهید سرلشکر محمود امان اللهی در ۱۷ خرداد ۱۳۷۹ در بیمارستان شریعتی تهران به علت جراحات دوران اسارت و جنگ ندای حق را لبیک گفت و به دیدار همرزمان شهیدش شتافت.

انتهای پیام/ 112

این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است

خروج از نسخه موبایل