نماد سایت مجاهدت

اقدامات وزارت خارجه برای گسترش روابط کافی نیست

اقدامات وزارت خارجه برای گسترش روابط کافی نیست


به گزارش مجاهدت از گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، «حسین نوش‌آبادی» عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگویی با اشاره به سفر مقامات ۹ کشور در سال نخست دولت رئیسی به ایران، اظهار داشت: اینکه دولت جدید بنا را بر توسعه روابط و گسترش مناسبات با همسایگان قرار داده است امتیاز و حرکت مثبتی بود که در گذشته کمتر مورد توجه قرار می‌گرفت همچنین توسعه روابط با کشور‌های آسیایی و غرب آسیا باید همواره به عنوان سیاست غیرقابل تغییر دنبال شود.

نماینده مردم ورامین و پیشوا در مجلس با تاکید براینکه باید روابط خود را با همسایگان و غرب آسیا گسترش دهیم ادامه داد: کشور‌های غربی و اروپا همواره به دنبال سلطه گری و زیاده خواهی هستند، ما می‌توانیم با برقراری ارتباط با کشور‌های آسیایی نیاز‌های خود را برطرف کنیم و از بازار‌های اقتصادی و تجاری کشور‌ها برای توسعه صادرات و گسترش مناسبات اقتصادی استفاده کنیم. اما به این معنا نیست که روابط خود را با سایر قاره‌ها و بخش‌های دیگر دنبال نکنیم، در گذشته با کشور‌های آفریقایی و آمریکای لاتین ارتباط داشته باشیم همچنان هم باید ارتباط داشت، اما اولویت با کشور‌های همسایه و منطقه است.

وی بیان کرد: از سوی دیگرتعامل با کشور‌های اروپایی را در راستای توسعه فعالیت‌های اقتصادی، تجاری و فرهنگی دنبال کنیم چرا که نمی‌توان با دنیا قطع رابطه کرد، ولی نباید دلخوش به روابط با اروپا باشیم آن‌ها هر بار به بهانه‌ای به حقوق و منافع جمهوری اسلامی، منافع ملی و امنیت ملی متعرض می‌شوند.

این نماینده مجلس تاکید کرد: برای گسترش روابط نمایندگی‌های جمهوری اسلامی در خارج از کشور اعم از سفارتخانه‌ها و کنسولگری‌ها باید دیپلماسی اقتصادی را در صدر برنامه‌های خود قرار دهند.

نوش آبادی توضیح داد: اگر امروز نمایندگی‌ها ما در خارج از کشور بر اساس اقتضای امروز، مسئله ارتباطات را با کشور‌هایی که در آن ماموریت دارند را دنبال و روند توسعه مناسبت را تسهیل کنند، می‌توانیم از ظرفیت تجار و بازرگانان کشور‌های میزبان استفاده کنیم چرا که امروز نیازمند حضور بخش غیر دولتی در حوزه روابط تجاری و اقتصادی هستیم.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مجلس گفت: وزارت خارجه گام‌هایی برداشته و گزارش‌هایی به کمیسیون داده اند، اما کافی نیست، باید رویکرد نمایندگی‌ها و وزارت خارجه اقتصادی باشد تا بتواند مدیریت اقتصادی در خارج از کشور به عهده بگیرد و به سمتی حرکت کنیم تا اگر تحریم‌ها تداوم پیدا کرد بتوانیم کشور را اداره کنیم.

منبع: خانه ملت

انتهای پیام/ ۹۱۱

این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است

خروج از نسخه موبایل