نماد سایت مجاهدت

تست موفق موشک جدید برای پهپاد و بالگرد

به گزارش مشرق، امیر افشین خواجه فرد مدیرعامل سازمان صنایع هوایی وزرات دفاع در گفتگویی با شبکه خبر در تشریح فرایند ساخت موتور و نقش آن در پیشرفت های صنعتی، اظهار داشت: در سال ۹۵ نمونه اولیه موتور اوج پس از انجام تست‌های اطمینان بخش تولید شد و پس از آن نمونه معیار تولید ساخته شد و بعد از آن با توجه به فرآیندهایی که طی شده بود، خط تولید امروز افتتاح شد. صنعت هوایی در کشور ما صنعت بزرگی است و ما مجبور بودیم با شرایطی که داریم به عرصه ساخت موتور ورود پیدا کنیم و به این سمت حرکت کردیم که در این عرصه گام برداریم.

بیشتر بخوانید:

صنعت دفاعی، موتور پیشران پیشرفت کشور

وی افزود: این موتور را ما به ویژه در جنگنده کوثر استفاده کرده‌ایم؛ در پروژه یاسین هم این موتور را کاندید کرده‌ایم تا از آن استفاده کنیم. این موتور پاسخگوی هواپیماهایی تا وزن ۱۰ تن خواهد بود.

امیر خواجه فرد ادامه داد: کشورهایی هستند که هواپیما می‌سازند اما موتور را از دیگر کشورها تهیه می‌کنند؛ ما به دلیل اینکه تحت تحریم‌های ظالمانه هستیم، خودمان ورود پیدا کردیم که باعث خوشحالی است.بومی‌سازی این موتور به معنای این است که ما توانسته‌ایم بسیاری از زیرسامانه‌ها و قطعات کوچکتر را بومی کنیم.

مدیرعامل سازمان صنایع هوایی وزرات دفاع با بیان اینکه ما امروز در صنعت دفاعی دارای خوداتکایی و دانش فنی هستیم، عنوان کرد: ما در موتورهای مینی‌جت توفیقات زیادی داشتیم که در موشک‌های کروز ما استفاده شده است. در رابطه با موتورهای سنگین تر هم حتما در حال انجام کار هستیم چراکه هر هواپیمایی با تناژ مختلف نیازمند موتورهای مختلفی است که در این حوزه هم نقشه راه داریم.

وی خاطرنشان کرد: تبدیل سیستم‌های کنترلی از مکانیکی به الکترومکانیکی هزینه‌ها را کاهش می‌دهد و تعمیر و نگهداری را هم راحت تر خواهد کرد که این کار در موتور اوج انجام شده است. ما پیشنهاداتی برای صادرات این موتور داریم و حتما به آن فکر می‌کنیم. ظرفیت تولید این موتور به نیاز مرتبط است؛ ما بیش از ۱۴۳ شرکت دانش‌بنیان و دستگاه‌های مختلف در قطعه‌رسانی به ما حضور دارند، اگر نیاز بیشتر باشد ما شبکه‌ای که وجود دارد را گسترده تر خواهیم کرد. الان در برنامه داریم که همان ۶ موتور را تا پایان سال تحویل دهیم.

امیر خواجه فرد درباره موتور توربوفن جهش، گفت: این موتور شبیه به موتوری است که از پهپاد متجاوز RQ-۱۷۰ داشتیم. این موتور توربوفنی است که زمینه نصب آن روی پهپادهای ما وجود دارد و در ارتفاعات بالاتر این موتور قابلیت‌های بیشتری خواهد داشت. این موتور روی جت‌های تجاری کوچک هم قابل استفاده خواهد بود که از این جهت هم آمادگی این کار را داریم.

مدیرعامل سازمان صنایع هوایی وزرات دفاع درباره فناوری‌های نوین به کار رفته در موتور توربوفن جهش، گفت: پره‌های توربین این موتور تک کریستال است که این فرآیند برای خود من بعنوان یک کارشناس هوافضا یک آرزو بود؛ وقتی این اتفاق بیافتد قطعا توربین موتور ما فشار بیشتری را تحمل خواهد کرد که این یکی از فناوری‌های کلیدی توسعه یافته در این موتور بود. دلیلی که نام این موتور را جهش گذاشتیم به این دلیل بود که در تولید این موتور زمان را کوتاه کردیم، در فناوری جهش کردیم و در رسیدن به تراست ۷۰۰ کیلوگرم هم جهش کردیم.

وی گفت: این موتور در مدت زمان کمتری به خط تولید خواهد رسید چراکه این موتور را ما خودمان از پایه طراحی و تولید کرده‌ایم.

امیر خواجه فرد درباره نمایشگاه پهپادی سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع، اظهار داشت: ما در این نمایشگاه محصولات تولیدی خودمان را که در میدان رزم حضور دارند به نمایش درآوردیم. در دکترین دفاعی ما پهپاد نقش ویژه‌ای دارد و خود موسسات خارجی که ارزیابی می‌کنند ما را در رده پنجم تا هفتم دنیا اعلام می‌کنند؛ اما خارج از این رتبه بندی‌ها ما در تلاش هستیم که پهپادهای برای انجام ماموریت‌های خاص را برای نیروها توسعه دهیم.

مدیرعامل سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع درباره برنامه‌های آینده این سازمان، عنوان کرد: در بحث هواپیمای نظامی کارهای خوبی را در دست داریم، ‌در بحث هواپیماهای ترابری کار خوبی را داریم که در همین امسال رونمایی یا معرفی خواهد شد؛ در پهپاد باز خبرهای خوبی را داریم که البته ظرفیت رونمایی آن در حال حاضر هم بود؛ در زمینه موشک‌های نقطه‌زنی که روی بالگردها و پهپادها نصب می‌کنیم که همین دیروز یک تست بسیار خوبی را انجام دادیم که به مرور اعلام خواهد شد.

منبع خبر

خروج از نسخه موبایل