گروه بینالملل دفاعپرس: سفر روز جمعه ۲۰ خرداد «نیکلاس مادورو» رئیس جمهور ونزوئلا در صدر هیأتی بلندپایه به ایران و حضور در مجموعه «سعدآباد» در تهران و دیدار و گفتوگو با مقامات سیاسی کشور را میتوان گامی مهم و اساسی در جهت تقویت جبهه ضدآمریکایی قلمداد کرد؛ اقدامی که با توجه به تجربه و سابقهای که دو کشور ایران و ونزوئلا در میدان مقابله و دفاع در برابر نظام سلطه آمریکا دارند به میزان فراوانی میتواند در تقویت جبهه ضدآمریکایی مفید و موثر باشد.
اما چرا ابعاد مختلف این سفر دیپلماتیک در سطح داخلی و بینالمللی بازتاب و گسترش پیدا کرده است؟ پاسخ در این است که دو کشور ایران و ونزوئلا را میتوان دو بازیگر اصلی مقابله کننده با نظام سلطه آمریکا در طول سالهای اخیر دانست که به رغم تحریمهای فروانی که از جانب آمریکا متحمل شدند، اما به خوبی توانستند که در برابر این تحریمها مقاومت کرده و بعضا در اقداماتی هماهنگ و برنامه ریزی شده تحریمهای آن را برای خود و یکدیگر به شکست و ناکامی کشاندند.
در واقع امروزه دو کشور ایران و ونزوئلا را میتوان نماد مقاومت و ایستادگی در برابر تحریمهای ظالمانه و تجاوزکارانه آمریکا دانست. زیرا هرکدام از این کشورها به تنهایی سالها تحت تحریمهای غیرقانونی آمریکا بوده، اما توانستند با پشتوانه مردمی و با اتکا به توان داخلی در برابر این تحریمها ایستادگی کرده و آمریکا را در رسیدن به اهداف و برنامههای خود مبنی بر دخالت در امور داخلی این دو کشور ناکام کنند.
بر این اساس از آنجایی که دو کشور ایران و ونزوئلا در مسیر مبارزه با استعمار آمریکا در یک جبهه واحد قرار دارند لزوم تعامل و همکاری هرچه بیشتری را در برنامهها و سیاستهای خود در برابر کشورهای غربی و آمریکا احساس میکنند و این مهم به دست نمیآید، مگر اینکه دو کشور با تقویت همکاریها و نزدیک کردن و مردم دو کشور به یکدیگر انرژی و توان خود را برای ایستادگی و شکستن تحریمهای آمریکا به کار بگیرند.
حال بهتر است که به این سفر بیشتر و بهتر بپردازیم. در این سفر شاهد امضاء تفاهم نامههای مختلف و متعددی در حوزههای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، نفت و انرژی و گردشگری بودیم. با توجه به این موضوع اگر این تفاهم نامهها اجرایی و عملیاتی شوند شاهد تاثیر قابل توجه و غیرقابل انکار این مراودات در شکستن تحریمهای آمریکا خواهیم بود.
ضمن اینکه در هیات بلندپایه «نیکلاس مادورو» رئیس جمهور ونزوئلا وزرای امور خارجه، کشاورزی، ارتباطات، علوم و تکنولوژی، حمل و نقل و گردشگری ونزوئلا او همراهی کرده بودند. البته پیش از این سفر نیز «جواد اوجی» وزیر نفت ایران، ۱۳ اردیبهشت ماه امسال برای دیدار با مادورو و گفتگو درباره توافقنامههای تجاری با طارق الایسامی، همتای ونزوئلایی خود، به کاراکاس سفر کرده بود.
نکته بسیار مهم دیگر اینکه این سفر آنقدر برای رئیس جمهور ونزولا این بود که «نیکولاس مادورو» در جریان سفر خود به ایران و پس از امضای این سند در یک نشست خبری مشترک با همتای ایرانی خود گفت: «معتقدم آینده دوستی ما با ایران بسیار مسرتبخش و غیرقابل خدشه خواهد بود و شاهد خواهیم بود که جهان جدید چگونه شکل میگیرد و ما در مقابله با مشکلات مقاومت میکنیم و به پیشرفت خواهیم رسید.»
البته ایران و ونزوئلا پیش از این سفر به تهران در حوزه نفت و انرژی همکاریهای استراتژیکی را برای مقابله و شکستن تحریمهای آمریکا انجام داده بودند که این اقدامات در نزدیک شدن بیش از پیش این دو کشور به یکدیگر نقش مهم و اساسی را ایفا کرده است. بر این اساس از جمله اقدامات میتوان به پهلو گرفتن ابرنفتکش ایران با بیش از دو میلیون بشکه میعانات گازیی در بندر ونزوئلا دانست.
حاصل و دستآورد سفر «نیکلاس مادورو» رئیس جمهور ونزوئلا به تهران امضای تفاهمنامه جامع همکاریهای راهبردی ۲۰ ساله بین دو کشور در زمینههای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، گردشگری و نفت و انرژی بود که این موضوع نشان دهنده عمق روابط استراتژیک ایران و ونزوئلا است.
در پایان باید گفت با توجه به تعمیق روابط ایران و ونزوئلا و انعقاد چندین قرارداد در زمینههای مختلف دو کشور بیش از پیش با یکدیگر متحد شده و جبههای واحد در برابر غرب و آمریکا تشکیل دادند. البته پیش بینش میشود با توجه به شرایط موجود جهانی اعضای این باشگاه مقاومت بیشتر از این تعداد هم شود.
انتهای پیام/ ۱۳۴
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است