نماد سایت مجاهدت

«خانه ۳۰ متری» در پایتخت ساخته می شود؟/ کمک «نفتی »دولت به تهران

«خانه ۳۰ متری» در پایتخت ساخته می شود؟/ کمک «نفتی »دولت به تهران



رئیس شورای شهر تهران در خصوص ماجرای ساخت خانه های ۳۰ متری در تهران، کمک نفتی دولت برای توسعه حمل و نقل عمومی، تامین تجهیزات مترو، شورایاری ها و … توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش مجاهدت از مشرق، رشد و توسعه شهرها، افزایش جمعیت، حجم جابجایی های درون شهری، افزایش خودروها  باعث بوجود آمدن ازدحام در سطح شبکه معابر شده و همین امر باعث بروز مشکل می شود.

کاهش استفاده از وسایل نقلیه شخصی و افزایش سهم حمل و نقل همگانی در جابجایی مسافران باعث کاهش ترافیک و آلودگی هوا می شود. باید سهم حمل نقل عمومی در جابه جایی ها افزایش یابد.

۴ سال عقب ماندگی جدی در  توسعه حمل و نقل عمومی وجود داشت و مدیریت فعلی به دنبال توسعه و اورهال واگن های مترو و اتوبوس  هستند و در صورت توسعه بخشی از دو چالش اساسی شهر برطرف می شود.

«قرارگاه توسعه حمل و نقل همگانی و پاک» شهر تهران در این دوره مدیریت شهری تشکیل شد. کمبود و فرسودگی جدی زیرساخت‌ها، ناوگان و تجهیزات حمل و نقل همگانی تهران از سویی و سهم قابل توجه حمل و نقل در آلایندگی زیست محیطی از سوی دیگر موجب شده است شهرداری تهران اقدامات خود را برای کاهش این مشکلات در قالب این قرارگاه برنامه‌ریزی و پیگیری کند.این قرارگاه به  ریاست علیرضا زاکانی شهردار تهران و به دبیری معاونت حمل و نقل و ترافیک و عضویت تمامی مدیران ذی ربط تشکیل و با پیگیری مستمرِ اجرای مصوبات، برنامه‌های کلان شهرداری را در موضوعات مرتبط دنبال می کند.

یکی دیگر از معضلات شهر تهران کمبود مسکن است. شهرداری تهران با قوت به این موضوع ورود کرده و قراراست مانع زدایی در این قسمت صورت گیرد و شهرداری تسهیلاتی را برای این کار در نظر گرفته تا بخشی از مشکلات مسکن پایتخت نشینان برطرف شود.

به پایان دوره شورایاری ها نزدیک می شویم و دیگر بر اساس رای دیوان نمی توان انتخابات شورایاری ها را برگزار کرد البته مسوولان شهری در حال رایزینی برای رفع مشکل هستند و در این زمینه نامه نگاری های هم صورت گرفته است.

در خصوص آخرین وضعیت شورایاری ها، توسعه ناوگان، ساخت و ساز، مسکن، اورهال قطارها، کمک دولت در توسعه ناوگان و ….. با مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران به گفت‌وگو نشستیم.

در پی شکایت سازمان بازرسی کل کشور با خواسته ابطال مصوبات هیأت وزیران و شورای اسلامی شهر تهران در خصوص برگزاری انتخابات شورایاری محلات شهر تهران، هیأت عمومی دیوان عدالت اداری با حضور نمایندگانی از دولت و شورای اسلامی شهر تهران، شورای عالی استان‌ها و سازمان بازرس کل کشور موضوع را مورد رسیدگی قرار داد و نهایتاً جلسه با اکثریت آرا قضات، رأی به ابطال مقررات مربوط به برگزاری انتخابات شورایاری محلات شهر تهران به علت مغایرت با قانون داد و بدین ترتیب، من بعد برگزاری انتخابات شورایاری‌ها فاقد مجوز و مبنای قانونی است، برای انتخابات دور بعدی شورایاری‌ها چه برنامه‌ای دارید و همچنین در خصوص طرح نظامنامه مدیریت محله توضیح دهید، آیا قرار است این طرح جایگزین شورایاری‌ها شود؟

نامه نگاری با رئیس قوه قضاییه برای انتخابات شورایاری ها/در خصوص رأی صادره برای انتخابات شورایاری‌ها تجدیدنظر کنند/رایزینی می کنیم تا مشکل حل شود

برای موضوع شورایاری‌ها برای رئیس قوه قضائیه نامه نوشتیم تا در خصوص رأی صادره برای انتخابات شورایاری‌ها تجدیدنظری صورت گیرد. البته تاکنون پاسخی دریافت نکرده‌ایم، اما پیگیر موضوع هستیم. ۲۵ نفر از اعضای هیأت عمومی باید این موضوع را امضا کنند. دنبال می‌کنیم تا مسیر اصلاح شود. چند دوره انتخابات شورایاری‌ها برگزار شده است، اما با رأی‌ای صادر شده دیگر نمی‌توان انتخابات را برگزار کرد، اما ما در حال نامه‌نگاری هستیم و رایزنی‌هایی هم صورت گرفته است و به دنبال رفع مشکلات در این زمینه هستیم.

قرار است که شهرداری تهران در خصوص بحث مسکن اقداماتی در سطح شهر تهران انجام دهد و مانع‌زدایی‌هایی در این زمینه صورت گیرد، کار به کجا رسید؟

شهرداری تهران چندین قرارداد در خصوص مسکن بسته اشت/تسهیل گری شهرداری در بحث صدور پروانه/ ساخت و ساز با نهادهای دیگر است/شهرداری می تواند زمین در اختیار قرار دهد

در ارتباط با مسکن، شهرداری تهران چندین قرارداد با جاهای مختلف بسته است. شهرداری تهران نقاطی را دارد که می‌تواند با شرایط مناسب دراختیار دولت قرار دهد تا مسکن‌سازی در آنجا صورت گیرد. همچنین در بحث‌های صدور پروانه و… هم شهرداری می‌تواند تسهیل‌گری داشته باشد. ساخت و ساز با نهادهای دیگر است و شهرداری می‌تواند در نقاطی که زمین دارد و یا مکان‌هایی را دراختیار دارد، آن را دراختیار دولت قرار دهد تا مسکن‌سازی صورت گیرد. در حال حاضر شهرداری‌ اقدامات خود را در رفع مانع‌زدایی‌ها انجام داده است و قراردادهایی هم بسته شده است.

شهرداری نقش تسهیل گری در ساخت و ساز مسکن دارد/اگر قانونی لازم باشد در شورا آن را تصویب می کنیم

موضوعات متعددی در خصوص مسکن مطرح شده است که البته می‌گویم شهرداری ساخت و ساز نمی‌کند، دیگران این کار را انجام می‌دهند مانند بخش خصوصی و نهادهای سرمایه‌گذار، منتهی شهرداری تهران می‌تواند تسهیل‌گری کند. اگر قوانینی هم نیاز باشد ما آن را در شورا تصویب می‌کنیم.

اخباری مبنی بر ساخت مسکن‌هایی ۳۰ متری در تهران مطرح شده است،‌ ماجرای ساخت این مسکن‌ها چیست؟ در دوره قبلی مدیریت شهری هم ساخت خانه‌های کوچک‌مقیاس مطرح شد اما به نتیجه‌ای نرسید، در این باره توضیح دهید که آیا قرار است مسکن ۳۰ متری در تهران ساخته شود؟

پیشنهاداتی در خصوص ساخت مسکن برای زوج‌های جوان داده شده است/ برای ساخت خانه‌های ۳۰ متری باید مطالعات اجتماعی لازم انجام شود

در ارتباط با مسکن ۳۰ متری مباحث متعددی مطرح شده است و پیشنهاداتی داده شده که برای زوج‌های جوان یا تک‌نفره خانه‌های کوچک ساخته شود.   باید برای انجام ساخت خانه‌های ۳۰ متری مطالعات اجتماعی لازم انجام شود تا دچار مشکل نشویم.

بر اساس قانون باید خانه هاچند متری باشند؟

براساس ضوابط وزارت مسکن و شهرسازی  حداقل متراژ خانه ها ۷۵ متر است اما کمتر از این متراژ هم داریم/جلسه ای در خصوص خانه های کوچک مقیاس بود

حداقل مسکن براساس ضوابط وزارت مسکن و شهرسازی ۷۵ متر است، اما کمتر از آن هم انجام می‌شود و ما در نقاطی از شهر داریم که واحدهای کمتر از ۵۰ متر هم ساخته شده است. ممکن است که مردم به خاطر قیمت ارزانتر استقبال کنند و از نظر شرایط زندگی به نفع باشد که خانه‌های کوچک ساخته شود، اما تأکید دارم که باید مطالعات اجتماعی در این زمینه انجام شود. هفته گذشته جلسه‌ای بود و مشورت‌هایی در این زمینه داده شد. باز هم می‌گویم که باید بررسی و مطالعات صورت گیرد.

یکی از معضلات اساسی کلان‌شهر تهران، نوسازی بافت فرسوده است. در دوره قبل مدیریت شهری در این زمینه عقب‌ماندگی‌هایی داشتیم. تهران زلزله‌خیز است و بارها مسئولین هشدار داده‌اند که زلزله در کمین شهر است و در صورت زلزله اتفاقات ناگواری در بافت فرسوده رخ می‌دهد. چه برنامه‌ای برای نوسازی بافت فرسوده شهر تهران دارید؟

نوسازی بافت فرسوده در مدت کوتاه به نتیجه نمی رسد/رفع مشکل بافت فرسوده یک راه حل ندارد/اگر تعداد طبقات بالاتر رود برای سازنده و شهروندان مقرون به صرفه‌تر خواهد شد

بافت فرسوده مقوله‌ گسترده ای است و نوسازی آن با سرعت و ظرف مدت کوتاه نمی‌توان به نتیجه رسید و همچنین رفع این مشکل یک راه‌حل ندارد. راه‌حل‌های مختلفی برای رفع مشکلات بافت فرسوده وجود دارد که می‌توان از آنها استفاده کرد و محلات را بازسازی و نوسازی کرد. برخی تجمیع می‌کنند و برخی هم کارهای دیگر انجام می‌دهند.

چه روش های تاکنون برای نوسازی بافت فرسوده انجام شده و چقدر نتیجه بخش بوده است؟ همچنین یکی از مشکلات در مناطق جنوبی نبود پارکینگ است برای رفع این معضل چه اقداماتی صورت می گیرد؟ در این زمینه توضیح دهید.

برخی از حالت دندانه دندانه‌ای استفاده می‌کنند/باید توزیع به درستی صورت گیرد

اگر تعداد طبقات بالاتر رود برای سازنده و شهروندان مقرون به صرفه‌تر خواهد شد و از نظر ساخت و ساز صرفه اقتصادی دارد چرا که تعداد آپارتمان‌ها بیشتر می‌شود. باید توزیع به درستی صورت گیرد و مقررات رعایت شود.

یکی از مشکلات در مناطق جنوبی شهر نداشتن پارکینگ است/درگیری بر سر جای پارک/شاید در نقاطی از بافت‌های فرسوده که میراثی است نتوان عقب‌نشینی کرد

روش‌های مختلفی تاکنون اجرایی شده است و برخی از حالت دندانه دندانه‌ای استفاده می‌کنند. یکی می‌سازد یکی نمی‌سازد و… باید براساس طرح تفصیلی حرکت کرد  و عقب‌نشینی‌های لازم صورت گیرد. برخی از خانه‌ها نیازمند پارکینگ است و یکی از مشکلات در مناطق جنوبی شهر نداشتن پارکینگ است که شهروندان مجبورند ماشین‌های خود را در کوچه پارک کنند. شنیدم که یکی از قضات گفته بود درگیری‌هایی بر سر پارکینگ ایجاد شده است. ما باید مشکلات مردم را برطرف کنیم و مشکل پارکینگ هم برطرف شود. حال شاید در نقاطی از بافت‌های فرسوده که میراثی است نتوان عقب‌نشینی کرد می‌توان پارکینگ در جاهای دیگری ساخت.

یکی از معضلات اساسی در کلانشهر تهران،‌ آلودگی هوا و ترافیک است. توسعه حمل و نقل عمومی مهمترین راهکار رفع این مشکلات است. عقب‌ماندگی‌های جدی از دور قبل شهری در توسعه ناوگان حمل نقل عمومی وجود دارد. اخباری مبنی بر ورود قطعات جدید حمل و نقل عمومی شنیده شده است. توضیح دهید چه اقداماتی صورت گرفته و همچنین دولت چه میزان کمک به سیستم حمل و نقل عمومی کرده است، چرا که براساس قانون، دولت وظایفی در خصوص توسعه حمل و نقل عمومی دارد و در ادوار گذشته این امر به درستی رخ نداده است.

دولت قرار است نفت دهد تا بخشی از  نیازهای مترو و اتوبوس برطرف شود/قراردادهایی هم امضا شده است/دولت به جای دادن پول نقد، نفت می‌دهد

بحث اصلی در حمل و نقل عمومی کمک دولت است و اینکه باید چقدر دولت کمک کند مباحثی مطرح شده است. البته دولت قرار است کمک‌هایی انجام دهد و نفت بدهد تا بخشی از نیازهای مترو و اتوبوس برطرف شود. براساس اطلاعاتی که دارم قراردادهایی هم امضا شده و به نتیجه رسیده است. قرار است که دولت نفت بدهد تا ما بتوانیم کارهایی را انجام دهیم. دولت به جای دادن پول نقد، نفت می‌دهد. برای مترو و اتوبوس دولت کمک نقدی نمی‌کند بلکه کمک نفتی می‌کند و از پول به دست آمده نیازمندی‌ها برطرف می‌شود.

پول نفت ۲ تا ۳ سال طول می کشد تا وارد سیستم شود/ل استفاده از ظرفیت داخل برای توسعه مترو و اتوبوس هستیم /قراردادهایی بسته شده است و امیدوارم که به زودی گشایش‌هایی ایجاد شود.

البته این را هم بگویم تا این پول وارد سیستم شود دو تا سه سال طول می‌کشد چرا که باید نفت در بازارهای جهانی فروخته شود و هماهنگی‌های لازم انجام و تجهیزات خریداری شود و همین امر دو سال طول می‌کشد. البته اقدامات دیگری هم در حال انجام است. ما در حال استفاده از ظرفیت داخل برای توسعه مترو و اتوبوس هستیم و قراردادهایی هم بسته شده است که بتوانیم از تولید داخل برای توسعه ناوگان استفاده کنیم. امیدوارم که به زودی گشایش‌هایی ایجاد شود.

  قطعات برای بازسازی اتوبوس‌ها تامین شده و این اتوبوس‌ها در حال ورود به خطوط هستند 

برنامه‌های پیش روی خوبی در مدیریت شهری داریم و با انجام این اقدامات می‌توانیم افق خوبی را در راستای توسعه حمل و نقل عمومی داشته باشیم.همچنین  قطعات برای بازسازی اتوبوس‌ها تامین شده و این اتوبوس‌ها در حال ورود به خطوط هستند.

اورهال واگن‌های مترو و اتوبوس به کجا رسید؟ آیا بودجه لازم در این زمینه تأمین شده است؟

کمبود قطعات جبران و نتایج خوبی به دست آمده است

اورهال واگن و اتوبوس‌ها در حال انجام است و اقدامات خوبی انجام شده است. کمبود قطعات جبران شده است. نتایج خوبی به دست آمده است.

وعده های خرید ۶۳۰ دستگاه واگن در دوره قبل مدیریت شهری داده شده  ولی اتفاقی رخ نداد . در این دوره اقداماتی صورت گرفته  تا این واگن ها خریداری شود، کار به کجا رسید آیا پیش‌پرداخت برای این کار از سوی دولتی‌ها داده شده است؟

کار زمان بر است/رایزنی‌هایی با مسئولان دولتی انجام شد

رایزنی‌هایی با مسئولان دولتی انجام شده است و کار در مسیر پیشرفت است. باز هم تأکید می‌کنم که این کارها زمان‌بر است.

قرار بود یک واگن قطار برای تست به قم ارسال شود، کار به کجا رسید؟

کرج هم درخواست داشته است/باید بررسی صورت گیرد

درخواست‌های دیگری هم علاوه بر قم داشته‌ایم. کرج هم درخواست کرده است. بررسی‌های لازم در حال انجام است.

منبع: فارس

این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است

خروج از نسخه موبایل