مجاهدت

راهپیمایی اربعین؛ تحکیم وحدت امت اسلامی


گروه بین‌الملل دفاع‌پرس: راهپیمایی اربعین حسینی به عنوان بزرگ‌ترین همایش اتحاد و انسجام جهان اسلام با توجه به کارکرد‌هایی که در آن وجود دارد می‌تواند به عنوان یکی از مهمترین زمینه‌های ایجاد همدلی بین مسلمانان و کشور‌های اسلامی منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درنظر گرفته شود.

پس از سقوط صدام دیکتاتور معدوم عراق در سال ۲۰۰۳ میلادی که در جریان حمله نظامی آمریکا به عراق اتفاق افتاد شاهد بودیم که مراسم و راهپیمایی اربعین از پدیده‌ای داخلی که صرفا همه ساله در کشور عراق روی می‌داد به مراسمی منطقه‌ای و سپس به رویدادی فرامنطقه‌ای و جهانی تبدیل شده است.

بر این اساس، نقطه قوت و برتری این همایش جهانی دین اسلام زمانی حاصل شده که شاهد حضور مسلمانان جهان در تمامی کشور‌های اسلامی و غیراسلامی و از تمامی قاره‌ها هستیم که این رویداد را به یگانه مراسم عظیم دین اسلام تبدیل کرده است. خصوصا اینکه عمده مسلمانان حاضر در این مراسم دینی و مذهبی را عموما شیعیان عرب کشور عراق و سایر کشور‌های عربی و غیرعربی تشکیل می‌دهند.

با توجه به این موضوع یکی از مهمترین مخاطبان ما در جریان راهپیمایی اربعین را می‌توان اعراب به خصوص اعراب شیعه دانست. ضمن اینکه این مسلمانان و شیعیان فقط از کشور عراق نبوده بلکه از کشور‌های مناطق دیگری، چون قاره‌های آسیا، اروپا، آفریقا و حتی آمریکا نیز هستند که این موضوع بیش از پیش اهمیت و جایگاه مراسمی، چون راهپیمایی اربعین را به منظور وحدت و همدلی مسلمانان جهان به اثبات می‌رساند.

راهپیمایی اربعین هدف‌گذاری رویکرد کلان انقلاب اسلامی

اما در پس برگزاری سالیانه مراسم راهپیمایی اربعین اهداف بزرگی همچون اتحاد و انسجام مسلمانان، مقابله و ایستادگی در برابر استعمارگران و ظالمان عالم و برقراری گفتگو و گفتمان دینی و فرهنگی مابین مسلمانان اعم از شیعه و سنی قرار گرفته است. از این روی هم است که دشمنان دین اسلام همه ساله با نگرانی آمیخته با ترس و هراس نظاره‌گر راهپیمایی اربعین بوده و تمامی تلاش خود را در جهت جلوگیری از گسترش ابعاد مختلف آن به کار می‌برند.

بر این اساس در حوزه ارتباط‌گیری با اعراب شیعه می‌توان مهمترین دستآورد این تعامل را تقویت و تحکیم وحدت و همدلی با آن‌ها از طریق ایجاد ارتباطی صمیمی و دوستانه با این قشر از افراد دانست که با افزایش ارتباط و تعاملات با آن‌ها می‌توان در جهت و مسیر پاسخ به شبهات آن‌ها و ایجاد روشنگری برای نزدیکی هرچه بیشتر با این دست از مسلمانان گام‌های عملی و اساسی را برداشت.

از طرف دیگر در حوزه ارتباط‌گیری با شیعیان غیر عرب نیز با توجه به اینکه جمعیتی بالغ بر ۵۰۰ میلیون نفر در «شبه قاره هند» و همچنین در کشور‌های «پاکستان» و همچنین «بنگلادش» زندگی می‌کنند و از نظر فرهنگی و اعتقادی نیز بیشترین نزدیکی را با جمهوری اسلامی ایران دارند می‌توانند زمینه مناسبی در جهت بسط و گسترش گفتمان انقلاب اسلامی در جهان باشند. حال در این میان استفاده از مراسم و رویداد عظیم جهانی راهپیمایی اربعین نیز می‌تواند کمک شایایی در جهت آشنایی و نزدیکی هرچه بیشتر آن‌ها با ایران داشته باشد.

البته با توجه به این موضوع بسیار مهم که هدف اصلی از برقراری ارتباط با با شیعیان غیرعرب وجود ذهنیت مثبت از انقلاب اسلامی در اذهان مردم آن‌ها است حضور آن‌ها در راهپیمایی اربعین و برقراری ارتباط با آن‌ها در این مراسم و همایش عظیم اسلامی و دینی، تقویت روحیه استکبارستیزانه در آن‌ها و افزایش قدرت و توان جبهه مسلمانان در برابر دنیای غرب و استکبار جهانی است.

در بعد دیگر ارتباط‌گیری با اهل سنت در جریان راهپیمایی اربعین مطرح است. در جریان این ارتباط‌گیری می‌توان نسبت به تبیین و معرفی جایگاه و شخصیت فرادینی و فرامذهبی امام حسین (ع) اقدام کرد و پرداخت. ضمن اینکه در این میان نیز می‌توان در کنار طرح گفتمان عاشورا و فلسفه قیام امام حسین (ع) در کربلا به ایجاد و گسترش همدلی و تغییر و دگرگونی ذهنیت‌های منفی آن‌ها نسبت به شیعیان اقدام کرد. البته این مهم بیشتر از طریق ایجاد و برقراری روابط دوستانه و صمیمانه با اهل سنت امکان‌پذیر است.

در پایان باید گفت راهپیمایی اربعین یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین مراسم‌ها و همایش‌های حال حاضر جهان اسلام است که مهمترین اهداف این مراسم و همایش جهان اسلام ارتباط‌گیری با مسلمانان سراسر جهان است. زیرا در سایه این مراسم عظیم می‌توان در کنار ارتباط‌گیری با مسلمانان جهان از طریق ایجاد دوستی و همدلی نسبت به افزایش توان و قدرت جبهه جهان اسلام در برابر دنیای غرب به خصوص آمریکا و رژیم صهیونیستی اقدام کرد که نتیجه آن جلوگیری از تهاجم روزافزون آن‌ها به جهان اسلام و فروبردن آن‌ها از موقعیت حمله به وضعیتی دفاعی است.

انتهای پیام/ ۱۳۴

این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است

خروج از نسخه موبایل