سبک پوشش جوانان نشان دهنده سردرگمی هویّتی است

سبک پوشش جوانان نشان دهنده سردرگمی هویّتی است


به گزارش مجاهدت از دفاع‌پرس از اصفهان، «نرگس رودگر» مدیر گروه فلسفه و عرفان اسلامی مجتمع آموزش عالی بنت الهدی امروز(چهارشنبه) در نشست علمی-پژوهشی «امکان و ضرورت مبناکاوی مسأله جنسیت بر بستر حکمت اسلامی»، در بحث ضرورت مبناکاوی مسأله جنسیت، با اشاره به تغییر و تحولات اجتماعی جامعه ایران و سرعت آن، اظهار داشت: در دهه های اخیر مخصوصا در ده سال گذشته جامعه با سرعت بیشتری دچار تغییر و تحوالات در نحوه تعامل بین دو جنس، پوشش و به طور کلی سبک زندگی شده و ما شاهد بروز فاصله بین نسلی شده ایم و می بینیم سبک پوشش و مانند آن به صورت فراگیر در بین جوانان با تغییرات زیادی روبرو شده است.

وی افزود: سبک پوشش جوانان نشان دهنده سردرگمی هویّتی در جامعه است و حتی ما این سرگردانی هویتی را در سطح نخبگان هم شاهد هستیم. به عنوان مثال، در همه جا مقام زن تجلیل و تحسین می شود و جایگاه بانوان در جامعه و خانواده بزرگ شمرده می شود ولی در کف جامعه و بستر خانواده ها و نیز در مجاری قانونی و حقوقی و دادگاهها همه میدانیم که آسیب پذیر ترین قشر جامعه بانوان هستند.

مدیر گروه فلسفه و عرفان اسلامی مجتمع آموزش عالی بنت الهدی با اشاره به مطرح شدن شاخصه های بانوان ارجمندی مانند حضرت فاطمه(س)، حضرت خدیجه و حضرت زینب سلام الله علیهما، عنوان کرد: شاخصه های وجودی این بانوان عقل راهبردی، هوش تاریخی و اقدام و عمل اجتماعی است. بانوانی که در عصر خود از همه افراد جامعه اعم از زنان و مردان برتر بوده اند و دارای درک و فهمی به مراتب بالاتر؛ اما با وجود تجلیل مقام و جایگاه این بانوان عالیقدر در اسلام شاهد آنیم که آن چه در ذهنیت مردم نقش بسته و تکرار شده است مباحثی چون ناقص العقل بودن زنان، ضعف مدیریتی زنان و دمیاگرایی آنان است. این ها به نوعی در فرهنگ جامعه بازخوانی می شود و بازخوردهایی مانند سردرگمی هویتی ایجاد می کند.

رودگر با اشاره به این مطلب که اگر ما مبناکاوی و مبناسازی را بر اساس حکمت اسلامی انجام ندهیم دیگران بر اساس مبانی مادی گرایانه خود این کار را انجام می دهند، تاکید کرد: مشکل ما فقر آموزه ها نیست، چون مبناکاوی درستی انجام نداده ایم گاهی حتی بر خلاف آموزه های اسلامی عمل می کنیم و همین امر ضرورت مبناکاوی جنسیت بر بستر حکمت اسلامی را می رساند. باید مبناها را بر اساس تمدن اسلامی به دست آوریم و آموزه ها را بر طبق این مبانی معنا کنیم تا از سردرگمی هویّتی و آثار مخرّب آن در امان بمانیم.

وی در ادامه در بحث امکان مبناکاوی جنسیت بر بستر حکمت اسلامی گفت: ما می توانیم با پرهیز ار برچسب فمنیستی زدن به نظرات، و پرهیز از اصل قرار دادن آرمان ها و کمالات مردانه، و نفی ارزش گذاری تفاوت های جنسیتی، و در نظر گرفتن هویت انسانی دو جنس، در مباحثی مانند حرکت جوهری، رابطه نفس با بدن، عقل عملی و نظری و مانند آن به مساله مبناکاوی جنسیت بپردازیم.

این نشست علمی-پژوهشی با موضوع «امکان و ضرورت مبناکاوی مسئله جنسیت بر بستر حکمت اسلامی» به صورت برخط و در سامانه انجمن مطالعات اجتماعی حوزه، کانون پژوهشی صدرا متشکل از مدارس علمیه الزهرا المرضیه(س) اصفهان، فاطمه الزهرا(س) ورزنه، صالحات فولادشهر، کوثر تیران، الزهرا(س) دهاقان، الزهرا(س) نطنز، و فاطمیه اندان، با همکاری انجمن مطالعات اجتماعی حوزه، و چند مرکز آموزش عالی حوزوی از استان های مختلف، به مناسبت هفته پژوهش، با محوریت زن و خانواده برگزار شد.

انتهای پیام/

این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است

این مطلب مفید بود؟
>

آخرین اخبار

تبلیغات
تبلیغات
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید