برنامه امواج شبهه رادیو گفت و گو، در گفتوگو با دکتر اسد رجبی (کارشناس و فعال رسانه) و دکتر مرضیه افضلی (کارشناس حوزه زن، خانواده و رسانه) به بررسی سوژه سازی رسانههای بیگانه پرداخت.
به گزارش مجاهدت از مشرق، کارشناسان برنامه امواج شبهه معتقدند؛ محوریت جمهوری اسلامی ایران در سازماندهی اقدامات ضد صهیونیستی و برداشتن نقاب از چهره مزدورانه و جنگ طلبانه آمریکا تا حدی معادلات را به ضرر آمریکا و رژیم غاصب اسرائیل رقم زده و کنترل را از اختیار آنها خارج ساخته است که آنها که بازنده میدان و دیپلماسی هستند به ابزارهای دیگری متوسل شدهاند تا مدیریت افکار عمومی را تحت اختیار خودشان درآورده و با ربط بی ربط ها بهم سوژه سازی کنند.
محوریت جمهوری اسلامی ایران در سازماندهی اقدامات ضد صهیونیستی و برداشتن نقاب از چهره مزدورانه و جنگ طلبانه آمریکا تا حدی معادلات را به ضرر آمریکا و رژیم غاصب اسرائیل رقم زده و کنترل را از اختیار آنها خارج ساخته است که آنها که بازنده میدان و دیپلماسی هستند به ابزارهای دیگری متوسل شدهاند تا مدیریت افکار عمومی را تحت اختیار خودشان درآورده و هچون دهههای گذشته به جنایت غیرانسانیشان بپردازند. گزارشهای ارسال شده نشان میدهد در حال حاضر میلیونها انسان آزاده، فارغ از دین ونژاد علیه سیاستهای استعماری آمریکا و شرکای غربی آن صف آرایی کردهاند و با هیچ توپ و تشری هم حاضر به ترک میدان نیستند تا بانیان این شرایط غیرانسانی از سیاستهای استکباری خود عقبنشینی و با توقف جنگ، ارسال کمکهای انساندوستانه به مردم غزه را تسهیل کنند و غیرنظامیان حاضر در مدارس و مراکز آموزشی از بمبارانهای صهیونیستها در امان باشند.
انحراف ذهن جامعه ایرانی از اساسیترین رویکردهای رسانههای بیگانه
رجبی در پاسخ به این پرسش کارشناس مجری برنامه که چرا همچنان بیبیسی فارسی، ایران اینترنشنال ، ویاوای و رادیو فردا در تلاش برای تأثیرگذاری بر ذهن جامعه ایرانی هستند، گفت: در پاسخ به این سوال ابتدا باید دید که این دشمنی از چه زمانی شکل گرفته است، کار ویژه رسانههای فارسی زبان بیگانه متمرکز بر انحراف ذهن ایرانیها از مسیری است که رهبر معظم انقلاب برای پیشروی به سوی مسیر موفقیتها پیش بینیکرده اند. باید به این نکته توجه کرد که تنها کارکرد این رسانهها انحراف ذهن جامعه ایرانی است، در خیزش دانشجویان کشورهای آمریکایی و اروپایی دانشگاهها و مراکزی که قرار است پرورش دهنده تئوریسینها و سیاستمداران آینده آمریکا باشند اقدامی است که نظیر آن را در سالیان گذاشته ندیدهایم.
وی ادامه داد: در حقیقت دانشجویان این دانشگاهها، دانشجویانی متفاوت از دانشجویان سایر دانشگاهها هستند، این نشان دهنده آن است که جامعه امروز آمریکا که تا پیش از این آن را جامعهای خنثی و بدون ارتباط با بدنه سیاسی کشور میدانستیم، امروز نسبت به یک اتفاق سیاسی مهم در جهان واکنش نشان داده است. اما زمانی که شبکههای بیگانه را رصد میکنیم با چیزی متفاوت از اتفاقی که در میدان رخ میدهد مواجه میشویم. این رسانهها با وجود اینکه همه جهان نسبت به اقدامات وحشیانه صهیونیستها اقدام به اعتراض کردهاند، سکوت میکنند و جهت را به سمت پرونده خودکشی یک خانم در آبان ۱۴۰۱ میبرند.
کارشناس و فعال رسانه ضمن اشاره به عقب گرد این رسانهها به اتفاقی که حدود ۱۱ ماه پیش رخ داده است، عنوان کرد: این رسانهها با دو هدف اقدام به این کار کردند، نخست این که جامعه ایرانی را از اتفاقاتی که در آمریکا و اروپا در حال رخ دادن است و به نوعی صادرات انقلاب جمهوری اسلامی ایران است، منحرف کنند و دوم اینکه جامعه ایرانی را از مسیر پیشرفت خودش منحرف کنند. این رسانهها برای منحرف کردن اذهان همه ارزشهای خبری در خیزش دانشجویان آمریکایی و اروپایی نادیده میگیرند و به جای آن به یک پرونده قدیمی که اسناد آن از قبل نیز منتشر شده بود میپردازند.
رجبی گفت: جامعه ایرانی زمانی که خیزش دانشجویان آمریکایی و اروپایی را میبیند باید به اندازه تحقق وعده صادق خوشحال شود، چرا که انقلاب و تفکر انقلابی در حال صادر شدن است و جهان با انقلاب و تفکر انقلابی که برهم زننده دو قطبیها است، آشنا شده است و حالا پس از ۴۵ سال در همه جهان در حال منتشر شدن است.
حضور زنان در صفوف اول حمایت از فلسطین
افضلی با بیان این موضوع که در خیزش آزادگان جهان دو نمودار را شاهد هستیم، اینکه در صفوف اول زنان آزاده آمریکایی حضور دارند و دو اینکه ایرانیهای خارج از کشور که به خیلی آزادگان پیوستهاند، بیشتر مورد فشار قرار میگیرند، گفت: در نبرد شکل گرفته بین حق و باطل شاهد وحدت گفتمانی در جبهه حق بر مبنای فطرت و امری فطری یعنی دفاع از مظلوم هستیم، اگر از دانشجوهای آمریکایی بپرسیم که چه چیزی از فلسطین میدانی شاید چیزی از آرمان فلسطین نداند اما اینکه کودک فلسطینی به ناحق کشته میشود میتواند بین ما و آنها گفتمان مشترکی ایجاد کند.
وی ادامه داد: زنها احساسات را بر میانگیزند و مظهر احساسات هستند به همین دلیل نیز بیشتر با فرد مظلوم همدردی میکنند به هکین دلیل است که در صف اول شاهد حضور بانوان برای همدردی با مادران غزه هستیم. در جبهه معاند نیز میبینیم که میخواهند مظلومیت را به سمت خودشان برگردانند، اسرائیلیها به کمک هلوکاست توانستند بر فلسطینیها حاکم شوند شاید در گذشته بسیاری گمان میکردند که اشرائیل مظلوم است اما در حال حاضر ورق برگشته و همه بر مظلومیت فلسطینایمان دارند.
این کارشناس حوزه زن، خانواده و رسانه با بیان این موضوع که اوج مظلومیت فلسطین را زمانی میتوان دید که به پزشکان و مراکز درمانی حمله میشود، گفت: اینها عواملی هستند که موج همراهی با ملت فلسطین را در همه جهان ایجاد کرده و همانند سونامی در حال پیشروی است، غرب نیز در مقابل با این اقدام در تلاش برای متوقف کردن این اتفاق است و باتوجه به همراهی ایران در این جریانات و برای جا بهجا کردن جریان حق و باطل باید جمهوری اسلامی را نیز در جایگاه ظالم قرار داد.
دومینو تخریب ذهنی غرب
رجبی در ادامه گفتوگو با بیان این موضوع که جدایی رسانههای بیگانه از بدنه کارشناسی داخلی و تنفس در فضای ایران موجب شده تا در انتخاب سوژه و تشخیص و نبض گیزی درست از جامعه دچار اختلال و مشکل میکند، گفت: این را نباید فراموش کرد که رسانههای بیگانه به دنبال این نیستند که همه سوژهها به ثمر بنشینند و جامعه صد در صدی را تحت پوشش قرار دهند. رسانههای بیگانه به آرامی حرکت خود را انجام میدهند و در گامهای اولیه سعی میکنند تا جامعه محدودتری را تحت تاثیر قرار دهند چرا که معتقد هستند که آن جامعه محدود میتواند تبدیل به بلندگو رسانه فارسی زبان در میان مردم شود و بدینگونه از یک دومینو تخریب ذهنی بهرهمند میشوند.
وی ادامه داد: بیبیسی به دنبال این نیست که مخاطب حداکثری را در گام اول جذب کند، اگر نگاهی اجمالی به اخبار بیبیسی بیاندازیم خواهیم دید که عمده خبرهای این رسانه حقیقت داشته است و از این طریق نیز اقدام به اعتماد سازی کردند و به مرور و آرام آرام تغییر رویه دادند تا موجب عدم اعتماد در میان مخاطبان خودشان نشوند.
کارشناس و فعال رسانه با بیان این موضوع که زنان احساسی هستند و عموما میتوانند عواطف و احساسات را برانگیخته کنند و جامعه را با خود همراه کنند، گفت: در سال ۱۴۰۱ اتفاقاتی که رخ داد حول محور زن شکل گرفت، پس طبیعی است که اتفاقات و جنایات را مجددا بازنمایی کنند اینجا مجددا از زن از جنس همان جنبش قبلی استفاده میکنند تا دوباره بتوانند جنبش قبلی را به جریان بیاندازند.
سواد رسانهای، پاشنه آشیل جامعه زنان
افضلی با تأکید بر این موضوع که سواد رسانهای، پاشنه آشیل جامعه زنان است، گفت: ما پیش از این باید مطالبات زنان را میشنیدیم و به آنها پاسخ درست میدادیم. زمانی که در مورد گفتمان انقلاب اسلامی و کرامت در حوزه زن صحبت میشود در واقع در مورد موضوعی مبهم گفتوگو میشود و این ناشی از این است که ما با گفتمانی واقعی و ملموس نتوانستیم با جامعه زنان به گفتمان بنشینیم.
وی با بیان این موضوع که رسانههای بیگانه به لیدری خانمها که تجربه زیسته خود را عنوان میکند اقدام به برنامه سازی میکنند، گفت: مخاطب زمانی که میبیند یک خانم که همجنس او است از دغدغههایش میگوید ارتباط بیشتری میگیرد تا اینکه یک مرد از مشکلات حوزه زنان بگوید این یکی از مواردی است که موجب مغلوب شدن ما میشود. زمانی که میخواهیم از گفتمان حجاب دفاع کنیم این را به ذهن مخاطب القا میکنیم که مردها در مورد زمان تصمیم میگیرند.
رجبی در ادامه صحبت های خود در برنامه امواج شبهه رادیو گفت و گو، عنوان کرد: این رسانهها در تلاش هستند تا در همان گامهای ابتدایی ایران را متهم به نقش آفرینی در جنبشها کند، در خیزشهای اخیر با حضور دانشجویان قدرت تحلیلگری و سلطهگری آمریکا زیر سوال میرود. رفتار جمهوری اسلامی ایران موجب شده است تا برخی از دانشجویان از آن وام بگیرد و غرب نیز به دنبال این است که این اتفاق غیر مستقیم را مستقیم جلوه دهند و خیزش دانشجویان آمریکایی و اروپایی را بگونهای دیگر جلوه دهند، رسانههای بیگانه در تلاش بودند تا وانمود کنند دانشجویان در حال راهپیمایی مسالمت آمیز بودند و این اتفاق رخ داده از جانب ایران بوده است.
افضلی در ادامه گفتوگو عنوان کرد: آن چیزی که با گفتمان ما ارتباط گرفته است فطرت انسانی است، رهبری سالها پیش پیغامی به جوانان اروپایی دادند و با فطرت آنها صحبت کردند یعنی سالها پیش از این اتفاقها اثر فطرت را در جوانان اروپایی ایجاد کردند، دین بر مبنای فطرت است و گفتمانی که باید بر مبنای فطرت ایجاد میشد را در آن نامه شکل دادند. شاید بسیاری از این جوانان آن پیام را نشنیده باشند اما این اتفاق انعکاس همان پیام رهبری است.
گفتنی است؛ برنامه «امواج شبهه» گفتگویی تخصصی پیرامون ماهیتشناسی و رفتارشناسی رسانههای فارسیزبان بیگانه است که با هدف روشنگری و افشای تکنیکهای رسانهای است، روزهای یکشنبه و سهشنبه ساعت ۱۶ به مدت ۶۰ دقیقه از آنتن این شبکه به نشانی موج افام ردیف ۱۰۳,۵ مگاهرتز پخش میشود.
علاقهمندان میتوانند نظرات خود را از طریق سامانه پیامکی ۳۰۰۰۰۱۰۳۵ و شماره ۰۹۰۳۹۱۳۴۷۴۴ در پیامرسانهای مجازی به اشتراک بگذارند. این برنامه به سردبیری دکتر علیرضا داودی، نویسندگی و تهیهکنندگی سیده فاطمه شعار، اجرا و کارشناسی محمدرضا اشراقی به روی آنتن میرود. همچنین در این برنامه فائزه مقدم مسئول دعوت از مهمانان، فائزه سلطانی خبرنگار و مائده حیدری بهعنوان آیتم ساز برنامه امواج شبهه فعالیت میکنند.
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است