مجاهدت

فتح خیبری که سردار «حق‌بین» در «نبل» و «الزهرا» انجام داد


سردار حق بینبه گزارش خبرنگار مجاهدت به نقل از گروه حماسه و جهاد دفاع‌پرس، سردار سرافراز محمدعلی حق‌بین از فرماندهان بنام گیلانی ـ فاتح «نبل و الزهرا» ـ پس از تحمل دوره‌ای بیماری در بیمارستان پارس به ملکوت اعلی پیوست.

سردار حق‌بین سال ۱۳۴۵ در روستای تازه‌آباد شهرستان لنگرود متولد شد. بهار سال ۱۳۶۱ در ۱۶ سالگی به‌عنوان امدادگر به عضویت تیپ «۲۵ کربلا» در آمد و به‌تدریج نیروی رزمی شد. سال ۱۳۶۲ در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ثبت‌نام کرد و به‌همراه تیپ قدس گیلان در قامت فرمانده گروهان عمار در عملیات‌های متعدد پاکسازی کردستان از لوث وجود ضد انقلاب و چند مأموریت برون‌مرزی حضور داشت.

از انتهای سال ۱۳۶۴ تا ابتدای سال ۱۳۶۷ جانشین فرماندهان گردان کمیل، شهیدان «حسن رضوانخواه» و «محمد اصغری‌خواه» بود و پس از شهادت شهید اصغری‌خواه با حکم فرمانده لشکر قدس، فرمانده گردان کمیل شد و تا سال ۱۳۷۶ فرمانده گردان بود.

پس‌ از آن، مسئول عملیات تیپ دو لشکر و یک سال و نیم بعد، مسئول ستاد تیپ شد. مسئولیتی که تا سال ۱۳۸۰ ادامه داشت. در این دوره با فعالیت‌های تیپ در کردستان، احزاب قدرت خود را از دست دادند و امنیت پایدار به کردستان برگشت.

سردار حق‌بین از سال ۱۳۸۲ تا سال ۱۳۸۶ به‌ترتیب مسئولیت‌های لجستیک لشکر، جانشینی و فرماندهی تیپ را عهده‌دار شد. در سال ۱۳۸۶ با ارتقاء تیپ به لشکر، به سمت فرماندهی لشکر پیاده قدس گیلان منصوب شد و ۱۰ سال در این مسئولیت خدمت کرد.

سال ۱۳۹۱ که گروه «پژاک» و «پ.ک.ک» در منطقه شمال غرب ارومیه، برخی از روستا‌های ایران را تصرف کردند، لشکر پیاده قدس گیلان به‌فرماندهی سردار حق‌بین، با تجربه‌ای که در دوران جنگ در منطقه کردستان داشت، توانست کنار دیگر یگان‌های رزمی، در یک دوره پنج‌ ساله، تحت فرماندهی قرارگاه حمزه سیدالشهدا (ع)، پژاک و پ.ک.ک را وادار به عقب‌نشینی کند.

بعد از شروع فعالیت‌های گروه‌های تروریستی تکفیری در سوریه، لشکر قدس گیلان مأموریت یافت به مصاف نیرو‌های تروریست برود. عملیات برجسته این لشکر در تاریخ ۱۳ بهمن ۱۳۹۴ تحت عنوان نصر۲ بود که رزمندگان لشکر، منطقه شیعه‌نشین نبل و الزهرا را پس از چهار سال محاصره، از دست تروریست‌ها گرفتند و ۵۵ هزار نفر مردم شیعه در محاصره را، آزاد کردند. عملیاتی که سردار شهید حاج قاسم سلیمانی پس‌ از آن، بر دست و صورت سردار حق‌بین فرمانده لشکر قدس گیلان بوسه زد و این عملیات را «فتح خیبر» نامید و گفت: «ما چهار سال پشت این در گیر کرده بودیم».

سال ۱۳۹۸ سردار حق‌بین مفتخر به دریافت نشان «فتح ۳» شد.

او در آخرین مسئولیتی که برعهده داشت، به‌عنوان مسئول اداره رزمی ـ تخصصی معاونت آموزش کل سپاه فعالیت می‌کرد.

انتهای پیام/ ۱۱۸



منبع خبر
خروج از نسخه موبایل